Darmian & Co slo Fellaini

Vi fulgte oppgjøret mellom Italia og Belgia da Darmian var med på å ta alle poengene fra Fellaini.

Da Belgia møtte Italia til dyst i gruppe E var det duket for et møte mellom to United-spillere. Både Matteo Darmian og Marouane Fellaini startet for sine representative land i deres første kamp i sommerens EM.

21.00 var det duket for United-duell da Fellaini og Darmian skulle prøve å hjelpe sine landslag til sine første poeng i sommerens EM. Sverige og Irland åpnet gruppe E tidligere mandag da de delte poengene og ga både Italia og Belgia en kjempemulighet til å ta en ensom gruppeledelse etter første runde. Det var Italia som takket for muligheten og tok alle poengene mandag kveld.

Fellaini hadde en kjempeomgang iløpet av kampens første 45 minutter, men da Mark Clattenburg blåste av omgangen var det Italia som var i ledelsen. Fellaini slo fem nøkkelpasninger iløpet av 1.omgang, flere enn i noen kamp for United denne sesongen. I 2.omgang var Fellaini mer usynlig, og United-spilleren klarte ikke å hjelpe Belgia til å få utligningen de trengte.

Darmian spilte også en god kamp, men fikk aldri sagt sitt preg på kampen. Italieneren hadde flere gode involveringer, før han ble byttet ut, ca. 30 minutter før slutt.

Tidligere på dagen mandag var David De Gea i aksjon for Spania, mens United-aktuelle Zlatan Ibrahimovic møtte Ex-reds.

Under kan du se vår live-dekning av kampen.

Lagoppstillinger

Belgia(4-2-3-1)Courtois, Ciman, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Nainggolan, Fellaini, De Bruyne, Hazard, R. Lukaku

Italia(3-5-2): Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Candreva, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Darmian, Pellè, Éder

SLUTT

90: Clattenburg blåser av. Darmian og Italia har et kjempeutgangspunkt i denne gruppa, mens Fellaini og Belgia har fått en marerittstart.

90: Italia setter punktumet! 2-0! Italia kontrer og kommer i overtall. Candreva er uegoistisk og serverer Pellè som banker inn 2-0-målet.

90: Så svikter Fellainis reflekser. Belgia svinger inn et innlegg inn i feltet, som ender i fanget til Fellaini, men United-spilleren virker overrasket over at ballen ender hos han og misbruker sjansen.

85: Italia kontrer og er farlig frempå når innbytter Immobile sender avgårde et godt skudd på Courtois.

81: Belgia-hjørnespark slås forbi bakre stolpe. Der dukker Fellaini opp og header ballen tilbake i feltet, men ingen belgiere klarer å følge opp.

80: Veldig lite å notere seg med United-øyne. Belgia presser på, men Italia forsvarer seg veldig godt.

70: Belgia jager scoring, men sliter med å komme til gode sjanser.

57: BYTTE: Darmian byttes ut, inn kommer Di Sciglio. En godkjent kveld for United-spilleren. Flere gode involveringer, men får ikke helt satt preg på kampen i dag.

53: Lukaku kommer helt alene med Buffon, men klarer ikke få skuddet sitt på mål.

52: Italia åpner Belgia-forsvaret enkelt, men Verthongen gjør en kjempetakling og redder belgieren.

47: Fellaini med et godt pasningsforsøk til Eden Hazard, men Italia bryter ballbanen.

45: Belgia starter 2.omgangen.

PAUSE

45: Giaccherini skiller lagene til pause. Fellaini har vært veldig for Belgia, mens Darmian har hatt flere gode involveringer.

42: Belgia legger inn fra høyre og høyest i feltet er Fellaini. United-spilleren prøver å styre ballen videre uten hell.

40: Fellaini med et utrolig fint, presist gjennomspill til De Bruyne, men sistnenvte klarer ikke takke for sjansen.

38: Fellaini fortsetter i rollen som servitør, men lagkameratene klarer ikke å sette ballen i målet helt enda. Denne gang er det Witsel som prøver seg etter en pasning fra Fella, men skuddet triller ufarlig til side for målet.

35: Nesten 2-0 til Italia! Fellaini klarerer et innlegg, men Italia får ballen inn i feltet igjen hvor Pellè får stå alene og heade fra kloss hold. Headingen går like til side for mål.

30: Giaccherini gir Italia ledelsen! Bonucci slår en perfekt pasning til den Giaccherini som ikke gjør noen feil alene med Courtois.

28: Darmian med fine kombinasjoner med Pellè før sistnevnte fyrer av fra 20-meters hold. Noen meter til side for mål.

22: Og akkurrat når undertegnede skriver om det, så kommer det jaggu et nytt skudd. Samme oppskrift som sist når Fellaini legger til rette for Nainggolan. Mindre farlig denne gangen.

20: Fellaini er involvert i det meste av oppbyggingen av Belgias angrep i åpningen. Har kun vært én sjanse denne kampen da nettopp Fella la lekkert til rette for et Nainggolan-skudd.

16: Darmian dobler fint på kanten med Giaccherini, men Belgia hindrer sistnevntes innleggsforsøk.

10: Fellaini er høyest på hjørnesparket, men i en moderat bryteduell med Chiellini klarer ikke belgieren å styre headingen mot mål.

10: Kampens første sjanse kommer signert Nainggolan. Fellaini serverer ballen kontrollert og fint til Roma-spilleren som fyrer av fra distanse og tvinger Buffon ut i full strekk og belønnes med en belgisk corner.

8: Darmian legger ut på et fin dribletur og passerer 2-3 mann før han prøver å vri spillet til den andre siden. Pasningen blir litt svak, og Belgia får stoppet angrepet.

6: Italia prøver å spille seg ut mot et Belgia som står høyt, men Fellaini bryter et pasningforsøk.

3: Fellaini med flere gode involveringer på høyresiden, men Belgia klarer ikke komme til avslutning.