– No Rashford, no party

– Wayne Rooney burde ha startet mot Slovakia. Pressereaksjoner på Englands forestilling.

Engelsk presse viser bare til en viss grad forståelse for landslagssjef Roy Hodgsons omfattende spillerutskiftninger foran kampen mot Slovakia. Mens noen av utskiftningene godtas, er det bred enighet om at kapteinen selv, Wayne Rooney, ikke burde ha vært blant dem som ble plassert på benken.
Ellers har alle avisene naturligvis merket seg Chris Smallings tabbe som nær hadde kostet England det ene poenget:

Manchester Evening News:

MARCUS RASHFORD ble sittende på benken.

«No Marcus Rashford, no party». Slik innleder Samuel Buckhurst sin vurdering av møtet med Slovakia i Saint-Étienne mandag kveld.
Luckhurst trekker frem det faktum at Roy Hodgson to ganger nå har latt den unge spissen bli sittende på benken under EM, og at det ved begge anledninger har endt med skuffende uavgjortresultater.

Han mener også at Hodgsons beslutning om å utelate Wayne Rooney fra startelleveren mot Slovakia, slo tilbake på ham selv. Ifølge Luckhurst var Rooney, da han først fikk slippe til, bare en skygge av den lederskikkelsen som fremhevet seg så sterkt i Englands to første kamper.
Om Chris Smallings innsats har journalisten notert seg at midtstopperen knapt ble satt på prøve, bortsett fra den ene gangen da han ga fansen – og keeper Joe Hart – hjertebank. Situasjonen han sikter til skjedde etter 54 minutter da Smalling, uten å ha oversikt, brystet ballen tilbake til Hart. Det gikk bra, men bare så vidt…

The Telegraph:

cs
Det holdt på å gå helt galt for CHRIS SMALLING.

I likhet med sin kollega i MEN, undrer også Matt Law seg over Roy Hodgsons beslutning om å starte oppgjøret med Wayne Rooney på benken, og det under omstendigheter der førsteplassen i gruppen sto på spill.
Om Rooney, som ble sendt utpå som erstatter for Jack Wilshere etter 56 minutter, lyder dommen slik:

  • Et populært bytte som tilførte det engelske angrepet en ekstra dimensjon, men til ingen nytte. 6 poeng.
  • Chris Smalling: Etter å ha tatt seg av bortimot alt som kom i hans vei, holdt det på å gå fryktelig galt i samarbeidet med Hart. Langt vanskeligere oppgaver venter. 7 poeng.

Daily Mail:

Matt Lawton føyer seg inn i rekken av dem som fordømmer utelatelsen av Wayne Rooney. Det  begrunner ham med at« kapteinen har så mye mer å tilby enn bare de kvalitetene han viste på sentral midtbane i de to første kampene».

“Hodgson’s gamble doesn’t pay off.”

– Daily Mail

– Rooney tilbyr også den typen lederskap en manager trenger fra sin kaptein i kamper av slik betydning, skriver han, og fremhever den modne lederen som Rooney har vokst frem til å bli «etter å ha lært av sine tidligere feil, men også av spillerne han vokste opp med i Manchester United».

Wayne Rooney: Kom inn på midtbanen og ble flyttet ut på venstresiden. Gjorde sitt  ytterste for å tilføre laget mer kraft. 6 poeng.

Chris Smalling: Ingen virkelige farligheter å ta seg av, men en fryktelig brystretur mot Hart var nære ved å gi Mak sjansen til å score. 5.5 poeng.

The Mirror:

Ettersom Wayne Rooney kom inn fra benken, får han ingen karaktervurdering av The Mirror. Det får derimot Chris Smalling: Ustraffet, men en enorm flause på en ellers rolig kveld. Kan takke Joe Hart for å ha reddet skinnet  hans. 5 poeng.