Manchester United Women Training Session

«Dette kan være siste mulighet»

Publisert Sist oppdatert

Lørdag skulle en ny sesong av FA Women’s Super League startet, med Uniteds bortekamp mot Tottenham.

Slik ble det ikke, siden Dronning Elizabeths bortgang gjorde at alle kamper ble utsatt.

Vi fortsetter likevel vår gjennomgang av United-troppen som vi er i gang med, og i denne tredje saken går vi gjennom den sentrale midtbanen.

Tidligere artikler: 

Nysigneringer:

graceclinton210722
MIDTBANESIGNERING: Grace Clinton.

Disse har forlatt klubben:

Carrie Jones (lån): Har gjerne blitt snakket om som et midtbanetalent, men er veldig allsidig, og er vel så mye kant/spiss nå. Det blir interessant å se hvilken rolle hun ender opp i til slutt, men den kommende sesongen er hun uansett utlånt til Leicester City, og får dermed forhåpentligvis regelmessig WSL-fotball. Scoret før forrige helg sitt første landslagsmål for Wales, like før hun ble 19 år.

Chloe Williams (lån): Enda en spiller på det walisiske landslaget – men har bare spilt én landskamp foreløpig. Denne sesongen er hun utlånt til Blackburn.

carrjones010522
TALENTFULL: Carrie Jones.

Uniteds midtbanespillere

Grace Clinton: 19-åring hentet inn fra Everton. Jeg har ikke sett mye av henne, men jeg likte intensiteten i spillet hennes da hun kom på banen i sommer. Vil nok spille mye i ligacupen, og kan forhåpentligvis bidra en del i ligaen også, for uten spilletid virker det som litt rar timing å dra til United som midtbanespiller. Å komme inn i førsteelleveren blir nok uansett vanskelig denne sesongen.

Jackie Groenen: PSG har vært interesserte i å hente Groenen i sommer, noe som kunne gitt henne Champions League-spill, men nederlenderen har ikke prøvd å krangle seg til en overgang bort fra United. WSL-overgangsvinduet stengte med Groenen fortsatt som United-spiller, så nå kan det ikke hentes en erstatter om PSG får kjøpt henne. Er nok uansett ikke lysten på å bli lenge i klubben om det ikke blir Champions League-spill, og dette kan være siste mulighet siden kontrakten hennes går ut neste sommer. Hvis ikke United klarer en topp tre-plassering, så forlater hun nok klubben.

groenen010522
JACKIE GROENEN: Vinker hun farvel neste sommer? Resultatene denne sesongen kan fort avgjøre det.

Vilde Bøe Risa: Klarte ikke å kjempe seg til en plass i førsteelleveren forrige sesong, og har havnet utenfor landslaget, så dette blir en svært viktig sesong for 27-åringen. Hun ser selv for seg mer spilletid, og da jeg snakket med henne i april så sa hun at Marc Skinner også trodde debutsesongen ble en tilvenningssesong. Det som blir viktig fremover blir å levere når hun får muligheten. Undertegnede har skrevet mer om Bøe Risas situasjon i denne kommentaren.

Katie Zelem: Kaptein, og ganske fast i en av de dype midtbanerollene. Har ikke alltid nødvendigvis forsvart den plassen, men hadde en god 2021/22-sesong, og da snakker vi ikke bare om de tre hjørnesparkene hun skrudde inn i mål! Nå må hun følge opp – og gjerne heve seg ytterligere. Hvis ikke er det nok av spillere som står klare til innsats i hennes posisjon.

Hayley Ladd: Av mange supportere regnet som den viktigste United-midtbanespilleren, men på denne midtbanen er hun likevel ikke et selvsagt førstevalg. God til å balansere midtbanen, og ikke så verst offensivt heller. Går inn i sin fjerde sesong som United-spiller, og forhåpentligvis blir det mye spilletid. En god Ladd betyr ofte et godt United.

hayleyladd150822
GOD: Hayley Ladd.

Lucy Staniforth: En Marc Skinner-favoritt, og gjorde det ganske bra forrige sesong, etter at debutsesongen ikke var så imponerende. Er et alternativ i en kantrolle også, men trolig mindre aktuell for det etter at United signerte Nikita Parris, Adriana Leon og ikke minst Lucía García denne sommeren. Blir nok en backup-spiller denne sesongen også.

Jade Moore: Skadeplaget midtbanespiller som kom inn i januar, og fikk tre korte innhopp i løpet av våren. Vanskelig å vurdere henne ut fra det. Skal vel en del til for at hun kommer seg inn i førsteelleveren, men med 51 landskamper så sier det jo noe om at hun har vært en god spiller. Kanskje veteranen kan bidra litt i løpet av sesongen denne gangen?

Ella Toone: Et selvsagt valg i enhver startellever så lenge hun er frisk og rask, og det pleier hun jo å være. Kommer til å spille som offensiv midtbanespiller, men kan også vikariere i andre offensive roller også i løpet av sesongen. Uniteds største stjerne, og slik sett passet det også godt at hun scoret kanskje de to viktigste England-målene i EM denne sommeren: finalemålet og det viktige utligningsmålet på slutten mot Spania. Forhåpentligvis kan hun score like viktige mål for United denne sesongen.

Vår gjennomgang av vingene og spissene kommer tidlig neste uke. 

toonerne
SCORET I EM-FINALEN: Ella Toone.
Powered by Labrador CMS