Stjernene velger United

BILDESAK: Rio Ferdinand er langt fra den første som prioriterer United foran eget landslag.

Publisert Sist oppdatert

Etter en lang periode med spekulasjoner ble omsider Rio Ferdinand innkalt til England-troppen av Roy Hodgson. Landslagssjefen fikk imidlertid ikke reaksjonen han håpet på da Ferdinand valgte å takke nei til landslagsplassen og heller konsentrere seg om å vedlikeholde den fysiske formen på treningsfeltet i Manchester.

Ferdinand åpnet imidlertid for å returnere til landslaget på et senere tidspunkt, men dersom han skulle velge å vrake landslaget til fordel for United på permanent basis vil han slett ikke være den første av Fergusons disipler som prioriterer klubbfotball i Manchester.

I oversikten nedenfor ser du spillerne som avsluttet landslagskarrieren for å fokusere på karrieren i United.

Paul Scholes

Englands landslagssjefer har hatt litt av en midtbane å velge i opp gjennom med Paul Scholes, Frank Lampard og Steven Gerrard som hovedutfordrere sentralt. Sven-Göran Eriksson løste imidlertid problemet ved å dytte Scholes ut på venstre kant, noe han nok ikke skulle gjort. Scholes trakk seg nemlig fra landslagsspill allerede som 29-åring i 2004 og forklarte at han ønsket å prioritere familie og Manchester United. Før VM-sluttspillet i 2010 ble det kjent at Fabio Capello hadde forhørt seg om et mulig comeback var aktuelt, men Scholes avslo – en avgjørelse han senere innrømmet at han angret på.

Ryan Giggs

Som 34-åring i 2007 ga Ryan Giggs opp drømmen om et sluttspill med Wales for godt og ga seg med landslagsspill. Kanskje er det landslagspausene som gjør at 39-åringen aldri slutter å imponere? Representerte likevel Storbritannia under OL i 2012.

Edwin van der Sar

Målvakten representerte Nederland i rekordmange 130 landskamper. Etter EM i 2008 ga han seg på landslaget for å fokusere på troféjakten med United og forlenge sin egen karriere. Fire måneder senere returnerte imidlertid keeperen i landslagstrøya. I 2010 ga han seg igjen.

Wes Brown

Akkurat som i United var forsvarer Brown mye inn og ut av det engelske landslaget alt ettersom hvordan det stod til på skadefronten. Etter å ha etablert seg i Capellos tropp valgte imidlertid den daværende 30-åringen å trekke seg fra landslaget på permanent basis etter uttaket mot Ungarn og heller holde skadene i sjakk på Carrington.

Ji-Sung Park

Park debuterte for Sør-Korea allerede som 19-åring på landslaget og spilte i tre VM-sluttspill, blant annet på hjemmebane i 2002. Etter å ha feiret sin 100. kamp i landslagstrøya i 2011 valgte imidlertid kapteinen å takke for seg og slippe til yngre krefter.

Nemanja Vidic

Serberen har vært en vegg for både klubb og landslag i lang tid, men i 2011 erklærte midtstopperen at han trakk seg fra landslaget etter at egne fans kritiserte prestasjonene hans for Serbia.

Michael Carrick

Før EM 2012 fortalte Carrick at han kun vil representere landslaget i nødstilfeller. Midtbanespilleren var lei av å bli oversett og ønsket ikke å være en landslagsspiller som kun fikk begrensede muligheter. I august returnerte Carrick for England og fikk også tillit som kaptein i noen minutter mot Italia.

Powered by Labrador CMS