TIL UNITED? Victor Lindelöf, her i aksjon for Benfica høsten 2016.

Ryktesaker, uke 51

Lindelöf kommer, melder Mirror, men avtalen er enda ikke 100% på plass.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 25. desember:

21.22: Manchester United og Chelsea følger godt med på Pietro Pellegri, den italienske spissen som til daglig spiller i Genoa. Pellegri er bare 15 år, og ble den delt yngste spilleren i Serie-A, etter debuten forrige uke.

16.50: MEN skriver på søndag at Jose Mourinho skal ha blokkert en potensiell overgang for Maroune Fellaini i januar, og bruker Sky Sports som sin kilde. Det skal være de to største klubbene i Milano som snuser på belgieren, men kun en «betydelig» sum vil være nok for at Mourinho skal vurdere det, skriver avisen.

Daily Mirror (Siterer Daily Star, som er primærkilde her), skriver ikke lengre at Victor Lindelöf  kobles til United,  eller at «Mourinho er interessert», isteden skriver de:

«José Mourinho kommer til å styrke forsvaret med den høyt aktede svenske landslagsspilleren når januarvinduet åpner neste uke. United erfares å ha blitt enige med Benfica om en overgangssum på 38 millioner pund for stjernen, som representeres av Mourinhos agent Jorge Mendes».

Søndagens oppdatering er at avtalen visstnok har blitt satt på vent, fordi Benfica fortsatt skylder hans forrige klubb Västerås SK penger fra overgangen hans derfra i 2012.

Det må vel i så fall være snakk om en fremforhandlet videresalgsklausul eller denne «utdanningsklausulen» som tilsier at klubben som har fostret en spiller skal få prosenter av neste sum.

Lørdag 24. desember:

10.10: Antoine Griezmann og James Rodriguez. Begge skal være på Jose Mourinhos ønskeliste, og Sunday Worlds Kevin Palmer skriver at United-manageren har fått beskjed fra Ed Woodward og klubbledelsen om at han vil få penger til å gå «all inn» for begge overgangene.

08.40: Marcos Rojo er ønsket av Valencia for 14 millioner pund, melder Daily Mirror.

08.30: Daily Star skriver en såkalt eksklusiv sak om at United vil tilby Zlatan Ibrahimovic en trenerrolle, slik at han kan fortsette å øse av sin kunnskap og mentalitet til de yngre spillerne.

08.20: Everton er klare til å by på Memphis Depay og Morgan Schneiderlin. Det er tidligere blitt meldt at de har budt 34 millioner pund for duoen, men dette stemmer ikke, ifølge The Telegraphs James Ducker.

08.10: Southampton verdsetter Virgil van Dijk til 60 millioner pund, skriver The Times, men ønsker ikke å selge før om tre år. United er en av klubbene som er koblet til den nederlandske stopperen.

08.00: Wayne Rooney kommer til å bli tilbudt 700.000 pund i uka av to kinesiske klubber til sommeren, i et håp om at han drar dit, skriver Daily Mirror.

Fredag 23. desember:

17.00: Benficas Victor Lindelöf stilte opp på bilder med United-fans og signerte også United-drakter på en liten ferie hjemme i Sverige. 22-åringen er blitt sterkt koblet til United den siste tiden.
Les også: Kampvurdering av Lindelöf 
Les også: – Har ingen svakheter (Portugal-ekspert om svensken)
Les også: – Vil styrke de fleste (Benfica-journalist)

15.15: PSG-president Nasser Al-Khelaifi skal ha antydet at Edinson Cavani, uruguayaneren som lenge har blitt linket til Manchester United, vil binde fremtiden til pariserklubben.
– Han er en av verdens beste angripere, og vi har ingen planer om å slippe ham, sa klubbpresidenten til Le Parisien, ifølge talkSPORT.

12.30: BBCs Simon Stone, som følger United tett, skriver følgende om Morgan Schneiderlin:

11.20: WBA-manager Tony Pulis bekrefter at klubben har budt på Morgan Schneiderlin. – Ja, vi har lagt inn et bud, men mer kan jeg ikke si. Jeg vil oppptre korrekt overfor ham og United… Torsdag skrev Sky Sports at det var snakk om et bud på 18 millioner pund.

09.35: Har du hørt om Samuel Tetteh? Han er en 20 år gammel ghanesisk landslagsspiller som for tiden spiller for østerrikske Liefering, på lån fra Red Bull Salzburg. Men, han ville ha likt mye bedre å spille for Manchester United.
– Det har bestandig vært min drøm å spille i England. Jeg er Manchester United-fan og liker alt ved klubben. Det ville ha vært stort å få spille for dem, uttaler den kjekke, unge mannen, ifølge The Telegraph. Her er Wikipedia-profilen hans.

07.50: Daily Mail skriver på morgenkvisten at Stoke kan komme til å velte Aston Villas planer om å hente Sam Johnstone til Villa Park.
Pottemakerne trenger dekning mellom stengene ettersom førstekeeper Jack Butland er blitt satt ut av spill minimum til slutten av februar. Klubben skal allerede ha tatt kontakt for å undersøke muligheten for en låneavtale med Uniteds tredjekeeper. I tillegg til Stoke og Villa, har også Bristol City forhørt seg om Johnstone.

Torsdag 22. desember:

18.30: Ifølge en eksklusiv The Sun-sak, skrevet av Alan Nixon, har Mourinho gitt grønt lys til å utløse den kontraktsforlengende klausulen i Antonio Valencias avtale, som utløper til sommeren. De melder at dette allerede har skjedd, og at avtalen er signert.

Valencia har utsatt Uniteds behov for høyreback med sitt gode spill denne sesongen, men i samme artikkel skriver den notoriske avisen at Mourinho fortsatt jakter på Benficas Nelson Semedo.

Det er liten grunn til å tro at The Sun farer med løgn angående Valencia, selv om de har et noe ullent rykte. Dermed kan vi nok ganske trygt fastslå at han blir i United minst til ut 2017/18-sesongen. United har hatt speider på flere Benfica-matcher denne sesongen, og at Mourinho er interessert i Semedo stemmer nok.

Hvorvidt United legger inn et bud er det nok imidlertid bare han som vet.

16.30: Ronald Koeman vil ikke hverken bekrefte eller avkrefte at Everton er på jakt etter Morgan Schneiderlin. Det eneste han sier, er at han har hørt om West Brom-ryktene, og at han kjenner godt til spilleren.

– Jeg snakker ikke om spillere. Jeg så rapportene om West Brom. Jeg skal snakke med sportsdirektør Steve Walsh om hva som skjer i januar. Dere vil se hva det blir til. Selvfølgelig kjenner jeg Morgan, vi jobbet sammen i én sesong, og så gikk han til United, sier den nederlandske manageren ifølge Manchester Evening News.

08.05: West Bromwich skal ha lagt inn et bud på £18 millioner på Morgan Schneiderlin. Det er Sky Sports som melder dette.

07.50: José Mourinho har, ifølge vanligvis så pålitelige The Independent, satt seg mål å hente inn fire spillere i året som kommer. I tillegg til Victor Lindelöf, som kan se ut til å være på vei allerede, består listen ellers av den hyppig nevnte Antoine Griezmann, Benfica-back Nelson Semedo og Monacos defensive midtbanemann Tiemoue Bakayoko.

Onsdag 21. desember:

12.50: Ifølge portugisiske O Jogo vil Victor Lindelöf i kveld si farvel til sine lagkamerater i Benfica. Det skjer i så fall etter oppgjøret mot Rio Ave, i siste ligarunde før juleferien.
Med forbehold om at det virkelig blir noe av overgangen til United, vil den svenske 22-åringen – ifølge samme kilde – få en lønnsøkning på småpene 1650 %. Samtidig vil Benficas klubbkasse bli tilført €45 millioner (£37,7 mill.), inkludert bonuser.

08.05: Belgiske Genks tekniske direktør Dimitri de Conde, har ifølge HLN/Goal.com innrømmet at han allerede er igang med å lete etter alternativer til Leon Bailey og Wilfred Ndidi, to spillere som er ønsket av henholdsvis Manchester United og Leicester.
– Vi vil kjempe for å beholde dem her ut sesongen, men det er slett ikke enkelt, sier De Conde. – Skulle det dukke opp det som etter belgisk standard vil være å anse som store bud, da kan vi ikke takke nei, sier han, og antyder at det bør være mulig å oppnå €20-25 millioner (£17-21 mill.) for de to spillerne.

– Det ideelle scenario er at vi kommer frem til en avtale med de interesserte klubbene i januar, men at spillerne får være her ut sesongen. Det vil jeg jobbe for, om jeg kan, sier De Conde. Leon Baileys Wikipedia-profil.

07.45: The Sun skriver at Manchester United har innledet samtaler med Atlético Madrid, med sikte på å legge forholdene til rette for en overgang for Antoine Griezmann. I denne anledning skal klubben ha bedt om bistand fra «en ledende agent».
José Mourinho skal ha gitt sine overordnede på Old Trafford beskjed om at de må prioritere anskaffelsen av en nr. 10 «med talent og evne til å linke midtbane med angrep». Selv ser United-manageren Griezmann som det perfekte valg, og den som kan få det beste ut av Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic.
Uansett hvordan samtalene med Atlético forløper, er det ventet at den 25 år gamle franskmannen kommer til å fullføre sesongen i Spania.

Tirsdag 20. desember:

23.51: Tidligere lagkamerat og redaktør for SoloCalcio.se Robin Blommé, melder sent tirsdag kveld at avtalen mellom Manchester United og Benfica for Victor Lindelöf nå er ferdig forhandlet. Prisen skal være på €45 millioner, og Benficas president Luís Filipe Vieira signerte de siste papirene allerede mandag kveld. Hvis vi skal tro Robin Blommé, så spiller Lindelöf sin siste kamp for de portugiske gigantene onsdag kveld, mot Rio Ave.

13.20:Antoine Griezmann er den spilleren i Spania United bør satse mest på å få, skriver Gary Neville i en spørsmål-og-svar-seanse på twitter.

12.30: Siden Real Madrid av og til nevnes på disse sidene så legger vi til at de i dag vant frem i kampen om likevel å få kjøpe spillere i 2017. De kan kjøpe spillere fra sommeren av, og øker nok også sjansene for at for eksempel James Rodriguez (og andre) får forlate klubben.

11.30: Sky-kilder er ikke alltid helt til å stole på, men nå melder de at United har hatt innledende samtaler med Benfica om Victor Lindelöf, noe som fort altså kan stemme siden portugisiske medier meldte at Benfica-presidenten var på vei for å foreta disse samtalene mandag. Hvis det fra Portugal forsterkes med kilder fra store engelske medier så er det all grunn til å tro at noe virkelig skjer, men inntil det virkelig tar av også blant de beste engelske journalistene så gjentar vi: Ha is i magen.

11.00:  A Bola skriver at United ønsker Benfica-høyreback Nelson Semedo. United vil visstnok gjerne ha ham også i januar, men Benfica ønsker – forståelig nok – ikke å miste to mann i backrekka nå i januar. Det kan imidlertid hende at Semedo-overgangen ferdigforhandles i løpet av kort tid, men at spilleren så først kommer til sommeren.

09.30: To portugisiske aviser melder tirsdag at forsvareren Victor Lindelöf til United skal være en «sikker sak», og Record melder om en totalpakke på 45 millioner euro. O Jogo melder at avtalen skal være ferdigforhandlet. Det spesielle skal være at svensken har en utkjøpsklausul på 30 millioner euro i Benfica, så hvorfor skal United da betale mer? Det er det usikkerhet rundt, men en mulig årsak er at Benfica og spilleren nærmer seg i forhandlinger om en ny kontrakt som vil ha en utkjøpsklausul på 60 millioner euro, og at United til en viss grad da kanskje presses til å betale en slags mellom-løsning. Du kan lese mer om det hos Sport Witness. Vi minner også om det vi skrev klokka 07.40 tirsdag – og at det finnes mange eksempler på rykte-saker som tar av i Portugal, men uten at det faktisk blir noe av…..så ha litt is i magen samtidig som du leser disse Lindelöf-ryktene.

07.50: Southampton kommer til å avslå bud på Virgil van Dijk, men er villig til å selge Jose Fonte for rett pris i januar, skriver Daily Telegraph. United har blitt koblet til begge.

07.45: Inter og AC Milan er interessert i Marouane Fellaini, og vurderer å hente ham til Italia i januar, skriver Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler. The Times-journalist Paul Hirst skriver det samme, og at Fellaini har snakket med lagkamerater om en mulig overgang.. Fellaini ble også observert i Milano på en fridag mandag.

07.40: Angående Victor Lindelöf: United.no sjekket litt rundt selv mandag, og det er kanskje grunn til å vente på enda flere kilder. Portugisiske O Jogo har nemlig flere ganger tidligere meldt at Benficas klubbpresident er på vei et sted, men uten at det stemmer. Benficas prislapp på 22-åringen er forresten 42 millioner pund.

07.30: The Sun skriver at United og Chelsea fortsetter å være interessert i Romas Antonio Rüdiger. Den 23 år gamle tyskeren har vært i strålende form for Roma denne sesongen, og spiller også på det tyske landslaget.

Mandag 19. desember:

18.42: Ifølge Calciomercato er Inter interesserte i å hente Morgan Schneiderlin til klubben, men det kan kun være på lån, i så fall. Franskmannen er i utgangspunktet ventet å signere for Everton.

11.30: Victor Lindelöf på vei? Den portugisiske avisa O Jogo skriver i alle fall at Benficas klubbpresident er på vei til England for å forhandle med United om en overgang for stopperen.

07.20: James Rodriguez er koblet til en 75-millionersovergang til Chelsea, men de kan kanskje få konkurranse fra United, melder The Sun. Colombianeren har bare spilt fire kamper fra start og fire som innbytter i ligaen denne sesongen, og fikk heller ikke spilletid i helgas klubb-VM-finale. Han kommer til å ta en avgjørelse neste uke.

07.15: Atalantas midtbanespiller Franck Kessie fyller 20 år i dag, og kobles til United. Tottenham skal faktisk ha budt 19 millioner for ham, men United og Chelsea følger visstnok også nøye med på hva den ivorianske midtbanespilleren gjør. Han har spilt 15 ligakamper for start fra Atalanta denne sesongen, et lag som ligger på en pen 6. plass i Serie A. Det er Calciomercato som kommer med ryktet.

07.10: Louis van Gaal skal være en av kandidatene til å overta som ny Paris St. Germain-trener, melder franske TF1 via Daily Express. PSG er bare på 3. plass i Ligue 1, sju poeng bak ligaleder Nice, noe som kan være til Van Gaals fordel. Nederlederen har egentlig ikke uttalt seg til noen etter at han fikk sparken i United i mai.

Powered by Labrador CMS