Slår tilbake mot Pogba-rykter

Fake news eller propaganda fra United? Men nå har journalisten som startet torsdagens uro tatt til motmæle.

Publisert Sist oppdatert

– Unødvendig av Paul Pogba.

Det skrev ansvarlig redaktør Dag Langerød i sin kommentar etter Leicester-kampen, etter at Pogba valgte å spinne videre på den mulige konflikten med José Mourinho.

Saken handlet om at han forrige uke ble koblet til Barcelona, at agenten hans, Mino Raiola, i alle fall ønsker et klubbskifte og mer penger i egen lomme, og Pogba sa altså til pressen:

– Det er ting jeg ikke kan si, for da vil jeg bli bøtelagt.

Samtidig twitret han: «Jeg gir alltid alt, uansett hva som pågår».

Mer uro denne uka?

Torsdag morgen skrev Neil Custis en sak i The Sun om at Mourinho og Pogba igjen røk i tottene på hverandre på grunn av Pogbas uttalelser etter Leicester-kampen.

Ifølge Custis skal Mourinho ha fortalt franskmannen direkte at han fikk levere inn en transfersøknad hvis han virkelig ønsket å forlate United.

Pogbas svar skal ha vært at Mourinho fikk snakke med agenten om det var noe han ønsket å si om saken.

Men så skjedde det ting, motsatt vei.

Sky Sports-journalist James Cooper sa på kanalen at United hadde fortalt ham at «de var sinte etter The Sun-saken, at det ikke har vært noe konfrontasjon mellom Pogba og Mourinho, og at forholdet dem imellom var godt».

Deretter la Duncan Castles til at han hadde blitt fortalt at det ikke medførte riktighet at Mourinho hadde bedt Pogba om å levere inn en transfersøknad.

Så fortsatte det torsdag kveld med at Neil Custis satte de som tvilte på ham på plass.

– Til de av dere som retweeter saken til James Cooper (red anm:Sky Sports-journalisten) som begraver min sak: Det er mye vanskeligere å få tak i en ordentlig sak enn å få en sak som avfeier den – bare fordi en pressekontakt ber deg om det. Min historie er hel ved.

Så hva skal man tro?

United We Podkast: – Åpenbart at Pogba er misfornøyd med Mourinho

United den store taperen

Supporterklubben aner ikke, annet enn at det vel bare United som taper på dette.

Vi kjenner Neil Custis som en god journalist. Uansett hvordan han fremstår i sosiale medier eller hva du mener om at han jobber hos The Sun og hva den avisa står for – så ville aldri Neil Custis ha skrevet en slik sak uten at han gode kilder på det.

Men der er vi ved første problem. Hvem er kilden?

Mino Raiolas representanter ville ikke hatt noe å tape ved å skape fortsatt uro – og oppmerksomhet – rundt hele saken, uavhengig av om de tror på en overgang for Pogba vekk fra United nå eller ikke.

Så svarer altså United, til Cooper, at saken er feil.

Men helt ærlig – hva annet skulle de svart?  De ville aldri bekreftet en eventuell konfrontasjon, men de kunne selvsagt holdt kjeft. Samtidig snakker vi om Uniteds største stjerne, og de ønsker nok ikke å la Raiola-siden (eller andre) få fritt frem overfor mediene – selv om United altså fortsatt mangler kommunikasjonssjef.

Duncan Castles er jo også kjent som Mourinho-vennlig, så det er heller ikke overraskende at han eventuelt er blitt briefet fra den siden om at saken er blåst ut av proporsjoner eller er direkte feil.

Det kan den også være.

Men ingen andre enn de som var til stede vet egentlig det.

Hva man tror avhenger nok av om man er for eller mot Mourinho eller Pogba eller om man er for eller mot at agent og spiller skal få lov til eventuelt å forsøke å presse United – selv om Pogba altså har kontrakt med United fem til 2021 – eller 2022 om United utløser klausulen i kontrakten.

LEICESTER: Slik reagerte avisene etter Pogbas prestasjon mot Leicester.

Det eneste man kan være sikre på er at det er United som er skadelidende – all den tid vi nå er inne i enda en uke hvor utenomsportslige hendelser preger nyhetsbildet, utenomsportslige hendelser som fokuserer på eventuelt bråk mellom en omdiskutert manager og den største stjernen.

Og det kan man faktisk ikke skylde på andre enn Pogba for – selv om man eventuelt mener at Mourinho det siste året burde strøket Pogba mer på ryggen enn han faktisk har gjort.

Pogba var nemlig tilbake på laget mot Leicester,  som kaptein, det var et tegn på tillit fra Mourinho. Han spilte en meget god kamp og overgangsvinduet er stengt. United kommer ikke til å selge uansett hva Raiola og Pogba måtte tro eller håpe – og da medførte uttalelsene etter kampen unødvendig negativitet i en periode United ikke trenger det – og etter en kamp hvor Mourinho ga Pogba tillit og Pogba også leverte.

Det skulle stoppet med det.

Vil du diskutere United i et forum? Bli med på unitedforum.no.

Hvordan tolker du denne situasjonen?

Powered by Labrador CMS