Ryktesaker, uke 47

OPPDATERT 10.00: Patrice Evra blir igjen koblet med en retur til Frankrike av en tabloidavis.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler alle ryktene i én sak slik at dere som elsker dem lett finner frem, og dere som ikke orker alle rykter lett kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 24. november:

10.00: Spilleren selv har avkreftet at han ønsker å forlate United. Tabloiden Daily Star, som ikke alltid er så pålitelig, melder likevel at PSG og Evras gamleklubb Monaco begge vil tilby Patrice Evra £150 000 i uken om han forlater United gratis neste sommer, noe han kan siden kontrakten hans går ut etter sesongen. Det skal i begge tilfeller være snakk om en fireårskontrakt, noe som ville vært oppsiktsvekkende for en 33-åring – spesielt om han får så høy lønn (selv om det her er snakk om pengerike klubber). Det vil være nesten en fordobling av lønna han får i United. Ifølge saken ser Laurent Blanc, ex-red og tidligere United-spiller, på sitt Paris Saint-Germain som favoritt til å sikre seg venstrebacken. Vi anbefaler at dere tar dette ryktet med et helt trillebårlass av salt – kanskje til og med to?

Fredag 22. november:

11.25: Torsdag i forrige uke dukket for første gang navnet Carlos Mane opp i ryktespaltene, og i dag følger The Mirror opp ved å linke det 19 år gamle, såkalte «vidunderbarnet» til Manchester United.
Mane spiller ving for Sporting Lisboa, en klubb som er kjent for sin talentutvikling og i sin tid blant andre fostret opp en viss Cristiano Ronaldo. Mane, som har vært tilknyttet Sporting helt siden han var syv år gammel, har aldersbestemte landskamper på alle nivåer fra U15 til og med U19. Han debuterte i forrige måned for Sportings førstelag og spås en stor fremtid.
Uniteds speidernettverk følger nøye med stortalentet, som ifølge kontrakten med den portugisiske hovedstadsklubben har en utkjøpsklausul på £1 million.

10.00: Valencias argentinske playmaker, Ever Banega, trekkes igjen frem som et mål for David Moyes. Ifølge ClubCall har 25-åringen en klausul i kontrakten som vil bli utløst ved bud på relativt stive €50 millioner (£42 mill.). Valencias bankkonto skal imidlertid være såpass slunken at det antas klubben vil lytte til bud på rundt €20 millioner (£16.6 mill.).
David Moyes skal selv ha sett Banega i aksjon ved tre tilfeller i den senere tid, og hevdes å se argentineren som det perfekte alternativ til Cesc Fabregas og Ander Herrera.

07.45: Ikke lenger direkte United-relatert, men vi noterer likevel at ex-Red og Liverpool-dødare Diego Forlan skal være ønsket av West Ham.
Det er The Mirror som i dag hevder at manager Sam Allardyce er desperat etter å styrke angrepsspillet og ser den 34 år gamle uruguayaneren som den perfekte løsningen.
Mannen som «made the scousers cry», forlot United i 2004, og gjorde senere stor suksess, både i Spania og for Uruguays landslag. For halvannet år siden, 33 år gammel, byttet han ut italienske Internazionale med brasilianske Internacional, og med returen til Sør-Amerika var dermed ringen sluttet. I alle fall tenkte nok de fleste i den retning. Det synes imidlertid ikke å stoppe West Ham-manager Sam Allardyce.

07.35: Silvano Martino, agent for Nemanja Vidic, tilbakeviser alle pågående rykter om at klienten kan være på vei til Serie A-spill for Juventus.
Vidics United-kontrakt utløper til sommeren, og han vil allerede i januar stå fritt til å forhandle med hvem han måtte ønske. Det er dette, sammen med spørsmål rundt hans helsetilstand, som har utløst spekulasjoner om at Old Trafford-karrieren går mot slutten, åtte år etter overgangen fra Spartak Moskva.
Men Martino karakteriserer ryktene som «fantasier».
– Ingenting av dette medfører riktighet, alle ryktene er falske, sier han til italienske Tutto Mercato, gjengitt av InsideFutbol.

Torsdag 21. november:

16.10: I dag har vi nærmest bare ventet på bekreftelsen om at Will Keane skal på lån til Wigan. Nå melder imidlertid MEN at avtalen er satt på vent. Grunnen er at uheldige Keane skal ha pådratt seg en skade i foten da han trente med U21-landslaget forrige uke. Wigan-manager Owen-Coyle siteres på at overgangen antageligvis vil gå i orden i løpet av neste uke. (Les saken)

14.55: Chelsea-manager Jose Mourinho har lenge vært en uttalt beundrer av Shinji Kagawa. Nå planlegger han derfor et fremstøt i håp om å bringe japaneren til Stamford Bridge.
Ifølge SportsDirectNews er ikke Mourinho overvettes imponert over det han har fått ut av spillere som Juan Mata og Eden Hazard denne høsten, noe som kan gjøre det aktuelt å tilby en av disse i en eventuell byttehandel med United.

14.50: Charlton Athletic skal være interessert i å hente Michael Keane på lån. Det skriver SouthLondonToday.
Forrige sesong var den 20 år gamle midtstopperen en stor suksess som leiesoldat i Leicester, og utviklingen har fortsatt i høst med flere gode opptredener for Uniteds U21 og – ikke minst, det engelske U21-landslaget.

13.00: Kan Paul Pogba komme til å returnere til Old Trafford? Sjansen er sannsynligvis liten, for Juventus er ikke interessert i å la ham gå – ikke til noen.
Torino-klubben er tvert imot på randen av å tilby den tidligere United-junioren en ny og forbedret kontrakt.
Men – ifølge italienske TuttoSport, vil denne inneholde en utkjøpsklausul som vil bli utløst dersom det skulle dukke opp et bud på €50 millioner (£42 millioner). Det tyder på at Juve tross alt holder døren åpen for eventuelle interessenter.
Og hvem vet? Pogba glapp under Sir Alex Ferguson, men nå er det nye koster på Old Trafford. De vet også at den 20 år gamle franskmannen har hatt en rivende utvikling siden han valgte å forlate Manchester for halvannet år siden.

12.45: David Moyes må trolig henge i dersom han fortsatt har ønske om å hente Benfica-stopper Ezequiel Garay til Old Trafford.
United har lenge vist interesse for den 26 år gamle argentineren, uten at det så langt har kommet noe konkret ut av det. Nå signaliserer imidlertid Napoli-manager Rafael Benitez at han har intensjoner om å komme Moyes i forkjøpet. I hvert fall har den tidligere Liverpool- og Chelsea-sjefen, ifølge GiveMeSport gjort Garay til sitt primærmål.
Benitez skal imidlertid stille seg nølende til å punge ut med de €20 millionene (£16.7 mill.) som vil aktivere utkjøpsklausulen i Garays kontrakt. Likevel kan han bli nødt til det om han skal ha håp om å vinne slaget med Moyes – eller noen andre av de mange klubbene som også er interessert i den tidligere Real Madrid-forsvareren.

11.30: PSV Eindhovens 17 år gamle «vidunderbarn», belgieren Zakaria Bakkali, har tidligere vært nevnt i sammenheng med både Manchester United og byrival City. Nå er det imidlertid mye som tyder på at den «neste Eden Hazard» velger å bli hos sin nederlandske arbeidsgiver.
Belgiske SportWereld melder i alle fall at Bakkali kommer til å signere en ny kontrakt med PSV, og dermed blir det neppe aktuelt med noen overgang til Premier League med det aller første.
– Zakaria er fornøyd her, og har gitt indikasjoner på at han har lyst til å fortsette med å utvikle seg hos oss, sier PSVs tekniske direktør, Marcel Brands, ifølge kilden.

Onsdag 20. november:

15.40: Wigan-manager Owen Coyle rykker, ifølge Sky Sports, stadig nærmere en låneavtale for Will Keane. I en uttalelse til Evening Post siteres Coyle på at han «i prinsippet» er blitt enig med United om å få låne «en spennende angrepsspiller». Han nekter imidlertid å oppgi navn på vedkommende.
– Vi har en muntlig avtale, men inntil den er blitt skriftlig er jeg veldig tilbakholden med å nevne navn, sier han.
Will Keane har imidlertid lenge vært nevnt i forbindelse med et utlån til DW Stadium, og det vil komme som en stor overraskelse dersom det skulle vise seg å ikke være ham det er tale om.

13.15: Juventus skal igjen ha rettet kikkertsiktet mot Nani, ifølge talkSport. Serie A-vinnerne er på jakt etter sitt tredje strake mesterskap, og anser Uniteds-vingen som perfekt til å fylle rollen som breddeholder og teknisk hurtigtog langs høyrekanten.
Så sent som i september skrev Nani riktignok under på en femårskontrakt som binder ham til Old Trafford frem til 2018, men det betyr ikke nødvendigvis det samme som at han ikke er til salgs før den tid. Kontrakten betyr imidlertid at United vil stille sterkt overfor en forhandlingsmotpart, og kunne forlange et betydelig beløp ved en eventuell overgang.

08.50: Schalkes offensive midtbanespiller Julian Draxler har blitt linket til en januarovergang til Premier League. Selv stiller ikke 20-åringen seg avvisende til tanken heller. Ifølge BBC Sport sier han tvert imot at han mer gjerne kan tenke seg å spille i England. Og Manchester United er en av klubbene  han kunne tenke seg.
– Jeg liker engelsk fotball. Jeg liker Premier League, selvfølgelig, – den er en av de beste i verden. Der finner vi store klubber som Arsenal, Manchester United og Chelsea, og det ville vært som en drøm å få spille for en av dem. Jeg har mitt favorittlag, men for øyeblikket er jeg Schalke-spiller, og derfor ønsker jeg ikke å prate om andre klubber.
P.S.: Julian Draxler kom inn fra benken da Tyskland beseiret England 1-0 på Wembley tirsdag kveld.

08.35: Daily Star påstår at Chelsea og United ligger best an i kampen om å lokke Xabi Alonso bort fra Santiago Bernabeu. Den tidligere Liverpool-spillerens kontrakt med Real Madrid utløper til sommeren, og interessen for ham skal være stor over hele Europa.
Real-manager Carlo Ancelotti avviser at det kan bli aktuelt å slippe 31-åringen allerede i januarvinduet.

08.25: At Nemanja Vidic er ønsket av Juventus, har lenge vært kjent, men nå har også en av Juves Serie A-kolleger, AS Roma, gjort det klart at de er villig til å kjempe om serberens signatur. Det er GiveMeFootball som melder dette.
Vidics kontrakt med United utløper til sommeren, og selv om David Moyes har uttalt at han ønsker å ha midtstopperkjempen med videre, foreligger det så langt ingen signaler om forestående forhandlinger. Det har italienerne selvsagt fått med seg.

08.05: Spanske Mundo Deportivo mener å vite at Real Madrid-vingen Angel di Maria topper Uniteds ønskeliste for januarvinduet.
Ifølge «rapporter» skal Reals kjøp av Gareth Bale skal ha gjort livet vanskelig for den 25 år gamle kantspilleren. Det håper United å kunne utnytte med et bud på €21 millioner (£17.6 mill.), selv om Di Maria hevdes å ha en prislapp på hele €50 millioner (£42 mill.).

08.00: United blir nødt til å legge minst £20 millioner på bordet dersom Everton skal gi slipp på Leighton Baines. Det skriver Manchester Evening News i dag.  I den forbindelse spør avisen seg om David Moyes virkelig vil punge ut med så mye penger for en 28 åring, engelsk landslagsback eller ikke.

Tirsdag 19. november:

13.00: Swansea har uttalt at «ingenting skjer» med Wilfried Zaha, noe som tolkes dithen at de ikke vil forsøke seg på ham i januar, skriver Daily Mail. (Les saken her)

09.00: Michael Carrick er ute med skade, men alt skal nå være klart for at han fortsetter i United-trøya frem til sommeren 2016. Det skriver Daily Mail.  Da Supporterklubben intervjuet Carrick i sommer sa han at han håpet å bli i United ut karrieren, og med den nye kontrakten vil han i alle fall spille for United frem til den sommeren han fyller 35. Den nye avtalen vil også gi ham et lønnshopp fra den årslønna han nå har på £ 3,5 millioner, og vil ifølge Daily Mail bli offentliggjort i slutten av uka. (Les saken her)

08.05: The Sun skriver imidlertid at også Swansea, Aston Villa, WBA og Cardiff ønsker Zaha når overgangsvinduet åpner på nyåret. Avisa mener at totalt sju klubber er interessert i Zaha i januar.

07.55: Newcastle, Everton og Fulham skal være de som har vist interesse for å leie Wilfried Zaha i januar, skriver the Independent.  Avisa mener imidlertid at Zaha selv fortsatt er fullt innstilt på å vinne en plass på United-laget. (Les saken her)

07.45: Anderson kobles til Fulham siden Rene Meulensteen er blitt trener der, og er en stor fan av brassen, skriver Manchester Evening News. Ifølge avisa er det et lån i januar som er mest aktuelt. (Les saken her)

Mandag 18. november:

18.45: Axel Witsel skal ha et ønske om å forlate Zenit St Petersburg, og han skal ha uttalt til den belgiske avisen Nieuwsblade at han håper Manchester United eller Chelsea henter ham. Den 24 år gamle midtbanespilleren har tidligere blitt linket til Arsenal, og han skal ikka ha lagt skjul på at han ønsker å spille for en engelsk klubb (Les saken her).

17.45: Tidligere PSV-manager Dick Advocaat tror Kevin Strootman skal ha vekket interesse hos flere Premier League-klubber, og ifølge Goal.com er United blant dem. Den unge Roma-spilleren har også blitt linket til United tidligere, før han gikk til Serie A-lederne i juli (Les saken her).

17.35: Chelsea, Liverpool og Tottenham skal ha hevet seg inn i kampen sammen med Arsenal og United om italienske Alessio Cerci. Det er Daily Star som melder dette. Torino-vingen skal ha en verdi på 16 millioner pund, og det gjenstår å se i januar-vinduet hvilken av storklubbene som trekker det lengste strået (Les saken her).

17.30: Ifølge SportsNews Ireland skal United være interessert i å bytte Anderson mot Porto-spillere Eliaquim Mangala og Nicolas Otamendi. Samlet verdi på de to spillerne skal være 65 millioner pund, med en prislapp på  40 millioner pund for Mangala og 25 millioner pund for Otamendi (Les saken her).

12.20: Den spanske fotballeksperten Guillem Balague heller kaldt vann i blodet til de av dere som drømmer om å se Andres Iniesta i United-drakt. Han skriver i en blogg hos Sky Sports at ja, United er interessert, men at Iniesta kun ønsker å bli. Det ønsker også Barcelona og Iniestas representanter, skriver han – og ramser samtidig opp grunnene til at kontaktsforhandlingene med Barcelona har tatt litt tid (Les saken her).

Powered by Labrador CMS