Våre vurderinger om laget mot Derby

Vi tror Bailly får selskap av Ighalo og Greenwood fra start.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld er det kamp igjen.

Nå er det FA-cup mot Derby som venter. Det vil gi Ole Gunnar Solskjær en mulighet til å hvile enkelte nøkkelspillere samtidig som han gir viktig kamptrening til andre spillere.

LES OGSÅ: 
Solskjær: – Pogba trener med oss fra neste uke 
Statistikken som snakker for seg: Derfor er Matic uhyre viktig
Rashford: Slik er skadesituasjonen hans nå

Manchester United:

Paul Pogba nærmer seg comeback og vil trener for fullt med førstelaget fra og med neste uke. Daniel James måtte stå over mot Everton og mister også oppgjøret mot Derby. Aaron Wan-Bissake trøbler med ryggen etter Everton-kampen og er høyst usikker til torsdagens kamp.

Axel Tuanzebe og Timothy Fosu-Mensah spilte begge U23-kampen mot Stoke, men vi tviler på at de er aktuelle fra start mot Derby. Begge to kan imidlertid bli en del av troppen.

Marcus Rashford er som kjent langtidsskadet etter et tretthetsbrudd i ryggen, men er allerede i opptrening og Ole Gunnar Solskjær håper å se spissen på banen igjen i løpet av april.

___________________________________________________________________________________________________________

Sergio Romero – Argentineren har spilt tolv kamper for United denne sesongen, alle i cupturneringer. Det har endt med fattige tre baklengsmål og han er uten baklengs i FA-cupen. Får en ny mulighet her.

Diogo Dalot – Aaron Wan-Bissaka er svært usikker med en ryggskade og risikeres neppe her med tanke på at Manchester City venter til helgen. Det åpner for Dalot på høyreback.

Eric Bailly – Gjorde en strålende figur mot Chelsea, og spilte i midtforsvaret sammen med Harry Maguire i 5-0-seieren mot Club Bruge. Får en ny mulighet mot Derby.

Harry Maguire – Kapteinen har spilt hele 39 kamper allerede denne sesongen, seks flere enn noen annen United-spiller har startet i. Således er dette en glimrende anledning til å hvile Maguire, men vi er ikke overbevist om at Axel Tuanzebe vurderes som klar helt ennå. Denne posisjonen er usikker. Maguire fyller for øvrig 27 år denne torsdagen.

Brandon Williams – Vi tror Solskjær velger å spare Luke Shaw til oppgjøret mot City. Det betyr at Williams starter mot Derby.

FÅR SJANSEN: Brandon Williams tar plass på venstrebacken mot Derby

Fred – Nemanja Matic kan bli en nøkkelspiller mot City med sin solide defensive statistikk og risikeres neppe mot Derby fra start. Det betyr at Fred starter her. Brasilianeren har vært på banen i 36 kamper denne sesongen og kun Harry Maguire har spilt flere kamper.

Scott McTominay – Holdt i 72 minutter mot Everton. Spørsmålet er om han trenger flere kamper for å finne kampformen, eller om han må matches forsiktig etter skaden. Vi tror han starter mot Derby, og vil være blant de første som byttes ut om United har kontroll på kampen.

Andreas Pereira – Etter Scott McTominays comeback og kjøpet av Bruno Fernandes, har mulighetene for Pereira vært begrensete. Vi tror han får muligheten mot Derby.

Juan Mata – Startet begge FA-cupkampene mot Wolverhampton og begge oppgjørene mot Club Brugge. Kom inn mot Everton sist helg, og får muligheten fra start her.

RUTINERT: Juan Mata vil bidra med viktig rutine mot Derby.

Mason Greenwood – Har startet alle de tre FA-cupkampene så langt denne sesongen og med Daniel James sin skade og en forventet pustepause for Anthony Martial, tipper vi unggutten starter igjen her.

Odion Ighalo – Får sjansen på topp om Martial hviles, og det tror vi blir tilfellet fra start mot Derby.

___________________________________________________________________________________________________________

Alternativene:

Victor Lindelöf og Axel Tuanzebe kan begge være alternativer til Eric Bailly i midtforsvaret om kaptein Harry Maguire hviles.

Det er selvsagt også mulig at Luke Shaw kommer inn, enten som ren venstreback eller som en tredje midtstopper om Solskjær velger tre stoppere med Williams og Dalot som vingbacker.

Phil Jones virker å være ute i kulden.

Jesse Lingard kan også være et alternativ til Juan Mata på kant.

James Garner scoret to i U23-kampen mot Stoke og har styrket sine sjanser til en plass i troppen mot Derby. Angel Gomes besørget også nettkjenning, mens Tahith Chong ble tatt av banen med et knapt kvarter igjen av oppgjøret. Det kan bety at Solskjær planlegger å bruke Chong mot Derby, eller i det minste ha ham i troppen.

___________________________________________________________________________________________________________

Derby

Wayne Rooney og Tom Lawrence kan begge møte gamleklubben sin torsdag kveld.

Derby-manager Phillip Cocu har ingen nye skadeproblemer å hanskes med før oppgjøret mot United, men det er flere Derby-spillere som er uaktuelle til kampen. 

Tom Huddlestone er i trening igjen etter akillesskaden, men rekker ikke torsdagens kamp. Det gjør heller ikke Krystian Bielik, som er ute resten av sesongen med en kneskade. George Evans kan komme inn i troppen igjen etter å ha slitt med en strekkskade. Duane Holmes er også ute av spill etter en skade han pådro seg i foten mot Huddersfield. 

Dette er Derby-laget som slo Sheffield Wednesday på skuddårsdagen 29.februar: 

Hamer, Bogle, Wisdom, Clarke, Forsyth, Bird, Rooney, Waghorn, Lawrence, Knight, Martin

Powered by Labrador CMS