Begge målscorerne doblet scoringsantallet for United da Derby ble slått ut av FA-cupen

Ti av de ti siste gangene Manchester United har spilt femte runde i FA-cupen har de avansert. Den ellevte gangen startet Wayne Rooney på den andre banehalvdelen, men det var ikke nok til å bryte rekken.

Publisert Sist oppdatert

Både Ole Gunnar Solskjær og Odion Ighalo har snakket om at spissen trenger å bli skarpere. Mot Derby så det ut til at skuddfoten var kvesset og klar for kamp. Med to scoringer var han toneangivende på Pride Park.

Luke Shaw fungerte som en venstreving og leverte scoring og målgivende, mens Scott McTominay lot seg irritere av Derby-jypling i kampen hvor Wayne Rooney var farlig nær to frisparkmål.

Både Shaw og Ighalo gikk fra ett til to mål for United på Pride Park. Sistnevnte tok det også et steg lengre.

Jevn start

Rett før klokka har passert fem minutter presenterer Rooney seg med en susende sklitakling på Scott Mctominay. Veteranen er klart på ballen og gir fra seg et hjørnespark.

34-åringen høster applaus fra hjemmesupporterne, samt noen av de gjestende supporterne som også sang om «the white Pélé» da lagene entret banen.

Månedens spiller i februar, Bruno Fernandes, har ikke lagt fra seg dirigentpinnen på den andre siden av månedsskiftet og pekte sine medspillere hit og dit. Portugiseren var også den som sto bak de fleste av Uniteds penetrerende pasninger innledningsvis.

PANG: Det er ingen kjære mor når Wayne Rooney møter gamleklubben.

Etter Uniteds tredje hjørnespark i kampen feilberegner Shaw den forløsende pasningen som starter en Derby-kontring. Selv med noen meter på etterskudd får han tatt igjen Sibley, men mottar det gule kortet etter å ha revet ham overende.

Rooney viste glimt av storhet på det påfølgende frisparket, men Sergio Romero maktet å få lanken på ballen.

På det tredje skal det skje

Selv om det manglet litt presisjon den første halvtimen for United, så runget Solskjær-sangen tungt i bortesvingen.

Målkontoen åpnes etter tre halvdårlige skuddforsøk fra United. Første er det Jesse Lingard som brenner til fra rundt tolv meter, rett i blokka.

Returen går til Fernandes som lusket noen meter utenfor 16-meteren, men også portugiserens skudd går rett i blokka.

Returen går til Shaw.

Å si at venstrebacken treffer klokkerent på ballen er å ta i en del, men hvor stor rolle spiller det når ballen til slutt går i nettet?

ÅPNET BALLET: Luke Shaw scoret sitt andre mål i den røde drakta.

Shaw traff godt over ballen og den spratt i bakken og seilte lekkert over Derby-keeper Roos.

Snytt for straffe, men trøsten kom raskt

Like etter at Shaw sendte United i ledelsen testet Fernandes ut skuddfoten etter glitrende forarbeid fra høyresiden. Ballen traff åpenbart en Derby-forsvarer i hånda, og United ble snytt for straffespark idet dommer vinket spillet videre.

Trøsten kom imidlertid kort tid etterpå. Shaw viste hvorfor Solskjær liker bruke ham som back og ikke stopper: På grunn av de offensive kvalitetene.

Uredd og besluttsomt satte han fart innover i banen og plukket ut Odion Ighalo i boksen med en presis pasning. Nigerianeren var sterk i kroppen med to motspillere på seg, og kranglet inn sin andre scoring for klubben.

TRANGT OM PLASSEN: Ighalos mål var på ingen måte ferdigscoret da han mottok ballen.

Det er ikke så overraskende at Wayne Rooney har fått mye oppmerksomhet før kampen, men Derby startet også med en annen tidligere United-spiller. Tom Lawrence.

Dessverre for spilleren som fikk sin debut under Ryan Giggs i hans fire kamper som midlertidig manager, ble det en kort kamp mot gamleklubben siden han måtte gi seg rett før pause med en smell.

Derby ypper med og uten ball

Hjemmelaget yppet seg i de første fem minuttene av andreomgangen, men Solskjærs menn ristet raskt av seg presset og begynte å føre kampen igjen.

Shaw kan takke Fernandes for muligheten til å sette sitt andre for dagen etter 25-åringens smarte pasning til den overlappende backen. Uniteds nummer 23 fintet vekk en spiller, men kom til kort da han måtte avslutte med høyrefoten.

FORTID OG FREMTID: Wayne Rooney og Bruno Fernandes.

18 år gamle Sibley klarte på et tidspunkt å tirre på seg McTominay nok til at en aldri så liten hanekamp begynte å utspille seg på Pride Park.

På ett tidspunkt kom det en liten knoke mot fjeset til McTominay og dommeren måtte gi spillerne tilsnakk ved flere anledninger.

Eric Bailly valgte å gi Derby-spilleren en lærepenge og dro på seg et gult kort da han satte inn en unødvendig hard takling i den unge spilleren. United-supporterne virket ikke å bry seg nevneverdig over det gule kortet, men satte pris på taklingen fra ivorianeren.

Ighalos andre, Uniteds tredje

Solskjær tok Fernandes av banen tidlig i andreomgang til fordel for Andreas Pereira. Uniteds nye gullgutt spares nok til søndagens møte med byrival Manchester City.

Manchester Uniteds kaptein for kvelden, Juan Mata, fikk igjen vist hvorfor han er en viktig spiller i troppen. Han starter ikke veldig ofte, men i de kampene med litt mindre tempo får han ofte skinne.

Spanjolen gjør et godt forarbeid og serverte Ighalo en målgivende til 0-3.

KAPTEIN: I Harry Maguires skadefravær var det Juan Mata som tok over kapteinsbindet for United.

Det som fantes av nerve i kampen ble stilnet. Selv om Derby ikke ga opp kunne United senke skuldrene og Solskjær kunne ta ut to nye viktige spillere i Fred og Luke Shaw. Anthony Martial og Brandon Williams kom inn.

Rett før slutt fikk Rooney nok et forsøk på frispark. Skuddet tvang frem en ordentlig god redning fra Uniteds argentinske sisteskanse, og det er nok en og annen United-supporter som unnet United-legenden den scoringen.

Det endte 3-0 til United, og Solskjærs menn skal bryne seg på Norwich i cupens kvartfinale.

Powered by Labrador CMS