Ramsay

Derby-kampen viste igjen hvor viktig han her blir

Publisert Sist oppdatert

Jo da, Jadon Sancho, muligens Raphael Varane og andre kjøp kan bety mye for United i kommende sesong.

Samtidig viste søndagens treniningskamp mot Derby igjen hvor viktig ansettelsen av 29 år gamle Eric Ramsay kan bli.

Tapte mye på dødballene

Den tidligere Chelsea U23- og Shrewsbury-treneren er hentet til Carrington som dødballspesialist, og ble offentliggjort som United-trener 13. juli.

Han har en del å jobbe med.

14 baklengs på dødballer bare i Premier League forrige sesong var nest verst.

I tillegg slapp United inn flere mål i Europa og cupturneringer, blant annet kom baklengsmålet i Europa League-finalen og begge baklengsmålene i ligacupsemifinalen mot Manchester City etter dødballer.

Siden Solskjær overtok United er det bare Chelsea som har sluppet inn flere dødballmål i Premier League, og det er ingen lag som har scoret færre mål på dødballer.

Fire dødballer, to sjanser imot

Mot Derby søndag ble det riktignok ikke noe mål eller baklengs på dødballer, men Derbys to største sjanser kom begge i forbindelse med dødballer.

Den største kom etter 37 minutter da en corner fra høyre ble slått inn. Mason Greenwood tapte duellen bak i feltet, Aaron Wan-Bissaka slapp så sin mann da han så på den duellen og Phil Jagielka fikk en enorm sjanse til å score fra kort hold – bare for å se at en refleks fra Tom Heaton reddet United.

Det er sånt som ikke holder mot de beste.

På de såkalte expected goals-målingene til Wyscout vurderte de sjansen for scoring til 37 prosent (0,37).

toh
GOD START: Tom Heaton begynte United-karrieren med å holde nullen mot Derby.

Også Derbys nest største sjanse kom etter en corner etter ti minutter.

Corneren først ble klarert, men like etter ble det så slått inn igjen i feltet og headet inn sentralt mot mål bare for at Heaton slo headingen ut.

Så blir det en vurdering fra Uniteds side om den skal registreres som et dødballproblem eller ikke – siden det gikk cirka 10 sekunder fra klareringen til ballen igjen ble slått inn i feltet da United var i ferd med å omstille seg.

Den sjansen ble vurdert som 10 prosent sjanse (0,10) for scoring.

Totalt hadde Derby en samlet expected goals på 0,78 i kampen, og over halvparten – 0,47 – kom altså i forbindelse med de to dødballene.

Totalt hadde Derby fire cornere i kampen, og de klarte altså å skape noe på to av dem.

United hadde til sammen fire cornere og offensive frispark som ble slått inn i feltet, men uten at de klarte å skape noe.

Så skal det sies at det nesten bare var reservelagsspillere involvert i søndagens kamp.

Det skal også sies at dødballstrener Eric Ramsay kun har vært på treningsfeltet i noen dager, men det er hevet over enhver tvil om at hvis United skal vinne trofeer og ta steg i 2021/22 så må Ramsay få det til å stemme.

Powered by Labrador CMS