Stjal showet

BOSTON: Opprinnelig skulle han bare instruere de fremmøtte under Manchester United Soccer School, men Denis Irwin endte i stedet opp med å drille ungene trill rundt.

Publisert Sist oppdatert

Den beskjedne og alltid pålitelige backen kom til United fra Oldham i juni 1990, og den nå 45 år gamle Denis Irwin tjente klubben i tolv år suksessfulle år før turen gikk til Wolves på tampen av karrieren. Der ble han i to år før han i 2004 bestemte seg for å legge støvlene på hylla.

I dag var ‘Mr. Dependable» hentet inn som Manchester United Soccer Schools-instruktør for åtte-, ni- og ti-åringer på stadionanlegget på Harvard i Boston. Statusen som klubblegende i Manchester United til tross; blant barna var han ikke et like kjent ansikt.

– Hvem er du, egentlig? spurte den ene, før Nick, Denis’ medsammensvorne, tok til ordet og gjorde sitt ytterste for å bevisstgjøre de ivrige barna om Irwins eventyrlige United-karriere. Ikke at det så ut til å gjøre noen av dem noe klokere, men det var i det minste et tappert forsøk…

Irwin forholdt seg likevel, og det til tross for labert nivå og mye støy fra de amerikanske barna, tålmodig lenge, men det var tydelig at det kriblet i irens bein da de unge håpefulle spilte five-a-side. Etter en stund klarte han rett og slett ikke holde unna for den store fristelsen lenger. Og da han først var i aksjon, bestemte han seg like gjerne for å vise glimt av gammel storhet.

– Både John O’Shea og Wes Brown er borte. Kan det bli aktuelt med et comeback?

– Ja, du så at jeg fortsatt kan, ikke sant? gliste Irwin overfor united.no, før han la til at: – Nei, det er nok ikke snakk om noe comeback, dessverre. Det er jeg blitt for gammel til.

Powered by Labrador CMS