– Schmeichel forteller et eventyr…

Her kan du lese noe av det engelske aviser skriver før tirsdagens storkamp.

Publisert Sist oppdatert

The Guardian, Daniel Taylor:

Ferguson kom med en uvanlig innrømmelse da han sa at han ikke kunne se at United klarte å holde nullen mot Real Madrid – noe United jo klarte i Champions League-semifinalen mot Barcelona i 2008. Den gangen hadde Carlos Queiroz, Fergusons nummer to, planlagt Uniteds defensiv så nøye at det lå matter utover treningsfeltet for å vise nøyaktig hvor spillerne skulle stå.

Denne gangen trenger United ganske sikkert en ny stor forsvarskamp. (…) Real Madrid har jo scoret i samtlige 15 bortekamper i Europa under Jose Mourinho.

Statistikken er imidlertid på Uniteds side. Real har kun avansert én gang i Europa etter at de spilte uavgjort hjemme i første kamp, og de har blitt slått ut alle fire ganger det har endt 1-1 i den første kampen. United har avansert ni av 12 ganger med uavgjort borte i første kamp, og alle tre ganger de har spilt 1-1 borte først.

Les hele saken her.

The Independent, James Lawton:

Peter Schmeichel forteller et eventyr når han hevder at dette United-laget er bedre enn i 1999. Jo, United kan sende ut på et lag med gode spillere i beste Ferguson-ånd, men 11 fantastiske? Nei, det kan ingen alvorlig hevde. Når han sier det likner Schmeichel mer på HC Anderson, forfatteren av verdens mest fantastiske eventyr.

Jo, det er en vanvittig prestasjon at United leder serien med så mye, er videre i Champions League og i kvartfinalen av FA-cupen. Det er vanvittig selv etter Fergusons standard, men det vi er vitne til er da Fergusons ekstraordinære evner til å motivere et lag.

Ferguson gjorde et fantastisk kjøp i Robin van Persie, men ytterligere kjøp kunne han ikke gjøre grunnet de økonomiske begrensningene. Ferguson har egentlig skapt dette med de minste ressursene han har hatt siden han fikk United til toppen av engelsk og europeisk fotball. Han har gjort det med så lite ressurser at han latterliggjør klubber som Manchester City og Chelsea. Han har skapt et lag som rett og slett ikke kjenner konseptet med tap.

Når man ser på spillerne så er det likevel et faktum at stammen er en Robin van Persie som avgjør kamper jevnlig, en Rio Ferdinand som plutselig har funnet storformen og en Wayne Rooney som i glimt viser at han kan være verdensklasse. Og selv om det er imponerende, så er det ikke like bra som under tidligere store United-perioder.

I 1999 hadde de jo Schmeichel, verdens klart beste keeper den gangen. De hadde Gary Neville og Denis irwin, to spillere som begge kom med i Bobby Charltons førsteellever da han satt sammen tidenes beste United-lag. De hadde Ryan Giggs, David Beckham, Dwight Yorke, Andy Cole og Teddy Sheringham og en matchvinner i Ole Gunnar Solskjær.

Det var noe helt annet.

Les hele saken her.

Spanske aviser:

Marca: Rett etter den første kampen var det et navn som gikk igjen da Real Madrids forsvarsspillere snakket sammen: Robin van Persie. Før kampen visste de at han var en spiller med briljant teknikk. De visste ikke at han også var en kriger.

Avisa omtaler Van Persie som en demon, og berømmer Sir Alex for å ha fått ut den siden i spillet hans. Trøsten for Real, skriver de, er at han ikke er like farlig hjemme som borte.

Les flere spanske reaksjoner her.

Powered by Labrador CMS