Lånesoldater 2-2 Rooney

Vermijl og Powell med mål, mens Keane-tvillingene ble statister i tvillingduellen. Les om alle Uniteds lånesoldater her.

Publisert Sist oppdatert

Mange av Uniteds utlånte har vært i aksjon i helga, og mange av dem var med på å ta flere poeng enn United selv gjorde mot Tottenham Hotspur. Størst spenning var knyttet til United-duellen mellom Wigan (Nick Powell og Will Keane) og Derby (Michael Keane), og det ble selvsagt United-mål i den kampen!

Men også utenfor England ble det scoret mål av en United-spiller, så dermed ble det like mange mål for de utlånte som Wayne Rooney scoret mot Spurs. Under får du oversikten over hvordan de ulike utlånte gjorde det!

Lørdag 30 november:

Barnsley 0-3 Birmingham City

Jesse Lingard spilte samtlige 90 minutter, pluss overtid, da hans Birmingham smadret Barnsley 3-0. Lingard skal ha vært livlig og god i denne imponerende borteseieren, som førte til at Barnsley-sjef David Flitcroft fikk sparken.

Blackpool 2-0 Sheffield Wednesday

Tyler Blackett opparbeider seg nyttig erfaring i Blackpool, og det ble en ny full kamp for ham da Sheffield Wednesday ble slått 2-0. Blackett fikk en målgivende pasning da han slo innlegget i forkant av 2-0-målet til Seasiders. Blackpool ligger på en imponerende og overraskende fjerdeplass med ex-red Paul Ince som manager. Motstandermanager Dave Jones fikk søndag kveld sparken som Wednesday-sjef.

Charlton Athletic 0-1 Ipswich Town

Ipswich-manager Mick McCarthy har grodd seg et solid skjegg i det siste, noe han kledde overraskende godt, og en annen god avgjørelse McCarthy har tatt var å hente inn Ryan Tunnicliffe på lån fra United. Tunnicliffe spilte hele kampen igjen da Ipswich vant på The Valley, og fikk skryt for sin posisjonelle disiplin, harde arbeid og presise pasningsspill.

Doncaster Rovers 2-1 Queens Park Rangers

Å få inn Federico Macheda har tydelegvis gitt Doncaster en aldri så liten boost, og den positive effekten fortsatte mot opprykksfavoritt Queens Park Rangers. Charlie Austin gav bortelaget ledelsen, men i andreomgangen snudde Doncaster kampen etter scoringer av Theo Robinson og Paul Quinn. Macheda spilte hele kampen, og gjorde en grei jobb, men fikk det vanskelig mot rutinerte Clint Hill og Richard Dunne.

Swindon Town 3-1 Carlisle United

Ben Amos måtte lørdag plukke tre baller ut av nettet sitt for Carlisle på County Ground, og Carlisle er fremdeles litt for nært nedrykksstreken etter alle Carlisle-venners smak. Tom Lawrence kom inn med en halvtime igjen, på stillingen 1-0, men var ikke involvert i utligningsmålet. Skal ikke ha imponert nevneverdig. Ben Amos gjorde ingen tabber, men vil muligens være misfornøyd selv med at han ikke hindret det første målet. Hadde uansett nok en solid mål i Carlisle-buret.

Las Palmas 0-1 Real Zaragoza

Ángelo Henríquez spilte hele kampen for bortelaget Zaragoza da Las Palmas ble slått 1-0. Roger scoret målet, og tabellen ser straks litt hyggeligere ut for Zaragoza, som nå er oppe på øvre halvdel.

Søndag 1. desember:

Eendracht Aalst 1-0 Royal Antwerp

Antwerp prøver å kjempe seg inn i opprykkskampen, men tapte mot et lag under seg på tabellen søndag ettermiddag. Davide Petrucci kom inn de siste 20 minuttene, uten å klare å snu kampen til Antwerps fordel.

Wigan Athletic 1-3 Derby County

Tvillingduellen ble noe redusert av at Michael Keane ble plassert på benken fra start av, men broder Will Keane startet på topp for hjemmelaget. Nick Powell var plassert dypere, men startet altså også, og han startet med å pådra seg et gult kort i åpningsminuttene da han laget frispark i skuddposisjon. Craig Bryson smelte ballen i mål, og det stod 1-0 til Derby. Etter et kvarter stod det 2-0, og før halvtimen var spilt gikk The Rams opp til 3-0 på DW Stadium. Det kunne se ut som om Wigan hadde trengt Michael Keane mer enn Derby gjorde det. I et forsøk på å snu kampen ble blant annet Will Keane byttet ut i pausen. Riktignok vant Wigan andreomgangen etter at Nick Powell headet inn en redusering, men det ble aldri noe mer enn det. Powell skal ha vært involvert i det meste Wigan skapte, og kun en strålende Lee Grant i Derby-buret hindret at han ble tomålsscorer. Michael Keane kom aldri på banen, men kunne fra benken kose seg med seier, i det minste. Derby er nå oppe på play-off.

NEC Nijmegen 3-2 AZ Alkmaar

Profil: Marnick Vermijl
MÅLSCORER: Marnick Vermijl.

I kampen mellom NEC og AZ Alkmaar var det Marnick Vermijl som scoret kampens første mål – hans første i Nederland! Den belgiske backen fikk spille hele kampen, og hans mål var ikke det siste i kampen. Det endte til slutt 3-2 til Vermijl & co, men klubben er fortsatt nederst på tabellen.

Sporting-Lisboa 4-0 Paços de Ferreira

Bébé bommet på en gigantsjanse i midtuka mot Fiorentina, men klubben tok et respektabelt poeng mot italienerne. Nå var det tilbake til kampen om å komme seg over nedrykksstreken i hjemlig liga, og bortekamp mot topplaget Sporting Lisboa var vel neppe idealkampen for Bébé & co. Sporting stoppet ikke før det stod 4-0. Bébé var vraket fra start, men kom inn de siste 12 minuttene på stillingen 3-0.

Powered by Labrador CMS