Fem minutter i himmelen

DE UTLÅNTE: Nani bare sekunder unna seier i toppkamp.

Manchester United hadde en rekke menn involvert både innenriks og utenriks denne helgen. Noen av disse får vi nok aldri se i United-drakta igjen, mens andre kanskje har en lovende framtid for de røde djevlene. Her kan du uansett se hvordan det gikk med samtlige denne runden.

Søndag 8. februar

Sporting Lisboa 1- Benfica 1

Nani og Sporting Lisboa trengte sårt full pott mot Benfica for å holde følge med de to topplagene (Benfica og Porto) i Primeira Liga.

Etter en jevn kamp så det ut til å ebbe ut med en målløs kamp for Nani & co, men med to minutter igjen på kampuret dukket Jefferson opp og satte en retur i mål. Dermed så det ut til at Sporting skulle ta et jafs av det syv poeng storet gapet til Benfica på tabellen, men med bare et halvt minutt igjen av overtiden utlignet Jardel for gjestende Benfia som dermed fikk med seg et verdifult poeng. Nani ble forøvrig byttet ut i sluttsekundene.

Porto vant sin kamp borte mot Moreirense og ligger nå tre poeng foran Nanis Sporting Lisboa og fire poeng bak tabelleder Benfica.

Lørdag 7. februar

Dinamo Zagreb 2 – 1 Lokomotiva Zagreb

Den kroatiske toppdivisjonen våknet opp fra vinterdvalen lørdag, og det samme gjorde Ángelo Henríquez, da serielederen tok imot Lokomotiva til byderby hjemme på Stadion Maksimir.

Arijan Ademi sendte vertene i en tidlig ledelse, før vår mann doblet etter rundt en times spill. Og godt var det, da Lokomotiva reduserte få minutter før slutt. Dermed endte det 2-1 i hovedstaden, hvilket gjør at Dinamo i skrivende stund ligger ti poeng foran tabelltoer Rijeka.

Etter å ha røket ut av Europa League, og med ligaen så godt som avgjort, går 20-åringen noen dystre måneder i det tidligere Jugoslavia i møte. I og med at Dinamo har opsjon på kjøp spørs det om det blir noen retur til Old Trafford.

Átletico Madrid 4 – 0 Real Madrid

Med 17 minutter igjen av ordinær tid og 3-0 til Atlético valgte Carlo Ancelotti å sette sin lit til Javier Hernández, som erstattet Karim Benzema. Det gav ingen umiddelbar effekt, og et kvarter senere fastsatte Mario Mandzukic sluttresultatet til 4-0.

Cristiano Ronaldo hadde 0 skudd på mål, 0 nøkkelpasninger, 0 driblinger, 0 innlegg og 3 fellinger ifølge enkelte kilder, og det forklarer sannsynligvis også kampens endelige resultat.

Aston Villa 1 – 2 Chelsea

Gjestene tok ledelsen tidlig ved Eden Hazard, men ble nødt til å jobbe mer for trepoengeren enn først ventet da Jores Okore utlignet etter hvilen. Tjue minutter senere bar det frukter, da Branislav Ivanović igjen sendte London-klubben i ledelsen, med sitt femte mål på seks kamper mot Aston Villa.

Hva gjelder Tom Cleverley spilte han 74 minutter og unngikk rødt kort, før han ble erstattet av Scott Sinclair.

Sheffield Wednesday 1 – 1 Cardiff

Will Keanes lagkamerater var i slaget på Hillsborough, og vil kanskje føle seg snytt over å kun ta med seg ett poeng fra oppgjøret mot Cardiff. Etter Kenwyne Jones’ tidlige nettkjenning handlet det meste om vertene, og etter 75 minutter fikk de hull på byllen. Sergiu Bus ble felt innenfor sekstenmeteren, hvorpå Uniteds utlånte straffeeksekutør Keane kunne utligne på klinisk vis.

will keane
STRAFFE: Will Keane berget poeng for Sheffield Wednesday.

Dermed ser det ut til at The Owls ligger litt for langt unna til å kunne gjøre noe som helst ut av denne sesongen, på 10. plass, omtrent like mange poeng unna play-off som nedrykksplass. Men godt er det at Will Keane fikk sin første scoring.

Norwich 4 – 0 Blackpool

Joe Rothwell startet på benken for Blackpool da Gary Hooper og kompani gav gjestene real juling på Carrow Road lørdag ettermiddag. Rothwell erstattet Mark Waddington etter pausen, uten at han var i stand til å vippe omgangen i Blackpools favør.

Derby 4 – 1 Bolton

Få hadde regnet med poeng til Big Sams gamleklubb da de gjestet tabelltoer Derby, og med god grunn. Det hele utviklet seg til å bli enveiskjøring, hvor Tom Ince og Jeffrey Hendrick scoret to mål hver seg, og samtidig sikret The Rams tre viktige poeng i kampen om direkte opprykk.

Når det kommer til våre utlånssoldater er det lite oppløftende nytt. Både Jesse Lingard (Derby) og Ben Amos (Bolton) tilbragte samfulle 90 minutter på benken. Ellers er det verdt å nevne at unggutten Saidy Janko (Bolton) som gikk motsatt vei som Andy Kellett i dette spenstige byttelånet på overgangsmarkedets siste dag, ikke var å se på iPro Stadium lørdag.

Preston North End 1 – 0 Coventry

Sam Johnstone voktet som ventet buret for høytflyvende Preston da Coventry kom på besøk til Deepdale lørdag ettermiddag, i det som ble en helt spesiell kveld for Bolton-legenden Kevin Cyril Davies. 37-åringen scoret det 150. målet i karrieren sin, og flere mål ble det ikke.

Johnstone hadde etter sigende ikke mye å henge fingrene i, utover å fiste unna en halvvolley et kvarters tid før slutt, og fikk med det sitt første rene bur i den hvite trøya.

Preston ligger for tiden på fjerdeplass i League One, svært godt plassert med tanke på play-off.

Swindon Town 2 – 0 Barnsley

Ben Pearson var ikke i stand til å gjenskape forrige ukes bragder da middelhavsfareren gjestet Swindon, som på sin side ligger an til direkte opprykk til Championship. Han spilte 90 minutter i 2-0-tapet på County Ground.

Barnsley sikret seg Pearson på lån for nøyaktig en måned siden. Framtiden til 20-åringen er for øyeblikket usikker.

Søndag kl. 21.00: Sporting (Nani) – Benfica