Supertakling og tap

DE UTLÅNTE: Fosu-Mensah med herlig takling i debuten, men det ble ingen god dag. Her er vår oppsummering av dagen for våre utlånte.

Publisert Sist oppdatert

United spiller først søndag, men mange av våre utlånte har allerede vært i aksjon.

Her er oppsummeringen av hvordan de gjorde det:

Crystal Palace 0-3 Huddersfield Town

Timothy Fosu-Mensah har blitt lånt ut til Crystal Palace denne sesongen, og han debuterte fra start i årets første kamp – og ble med det (ifølge OPTA) den første tenåringen som har startet en kamp for Crystal Palace siden mai 2005.

Det gikk ikke så bra – Crystal Palace hadde en fæl dag, og det endte med et 0-3-tap mot nyopprykkede Huddersfield. Fosu-Mensah var på banen da de to første baklengsmålene gikk inn (uten å ha vært skyld i målene, mens den siste scoringen kom nesten umiddelbart etter at nederlenderen var byttet ut.

Vår mann virker å ha gjort en grei jobb som høyre midtstopper i forsvarstreeren, og var ett av fire alternativer da Palace-fanzinen Five Year Plan skulle kåre hjemmelagets bestemann etter kamp (og har i skrivende stund fått nest flest stemmer).

Cardiff City 3-0 Aston Villa

GOD: Sam Johnstone.
GOD: Sam Johnstone.

Sam Johnstone gjorde mye bra i seriepremieren på nivå to mot Hull sist helg, men klarte ikke å hindre Hull i å utligne Villas 1-0-ledelse.

Han skal igjen ha gjort mye bra mot Cardiff, men det hjalp tydeligvis lite med John Terry i midtforsvaret og Sam Johnstone i mål. Cardiff smadret Aston Villa 3-0, og Villa står med ett poeng etter to kamper.

Johnstone skal ha vært Villas bestemann – tilsynelatende uten at det sier veldig mye på en helsvart dag for Aston Villa.

Leeds United 0-0 Preston North End

Å sende spillere på lån til rivalen Leeds er noe kontroversielt, men det har altså United gjort, og Cameron Borthwick-Jackson ble nesten målscorer i Leeds-debuten i midtuka.

Denne gangen ser han ikke ut til å ha vært i nærheten av det, men han skal ha hatt noen fine offensive bidrag i oppgjøret mot Preston, uten at det ble noe av det. Defensivt var han en del av et Leeds-forsvar som holdt tett, og Borthwick-Jackson får skryt etter sin opptreden.

Josh Harrop (som i motsetning til Borthwick-Jackson har forlatt klubben permanent) skjøt i tverrliggeren for Preston like før slutt, og det endte målløst. Borthwick-Jackson ble byttet ut i det 82. minutt.

GREI START: Borthwick-Jackson slet tungt med å få spilletid under sitt låneopphold i Wolverhampton. Forhåpentligvis blir det bedre på den fronten i Leeds.
GREI START: Borthwick-Jackson slet tungt med å få spilletid under sitt låneopphold i Wolverhampton. Forhåpentligvis blir det bedre på den fronten i Leeds.

Northampton Town 0-1 Fleetwood Town

Northampton tapte sist helg mot Shrewsbury, og i midtuka mot QPR i ligacupen, og vi velger selvsagt å tro at det var fordi Regan Poole aldri kom på banen i de oppgjørene.

Mot Fleetwood startet den unge waliseren og det ble tap likevel (for øvrig etter scoring av Devante Cole, sønn av Andy Cole). Poole spilte høyreback i sesongens første kamp på Sixfields, og gjorde det frem til han ble byttet ut til fordel for en spiss rett før slutt.

Vi har ikke funnet så mye om hvordan Poole gjorde det, annet enn at klubben i sin liveoppdatering nevnte at han gjorde det godt ved å komme seg til innlegg i en situasjon, mens en Northampton-supporter skriver at han er imponert av Poole.

POOLE: Debuterte for Northampton.
POOLE: Debuterte for Northampton.

Rochdale 1-1 Scunthorpe

Devonte Redmond ble – som i serieåpningen hjemme mot Wimbledon sist helg – værende på benken gjennom hele dette oppgjøret. I midtuka spilte han i ekstraomgangene av ligacupoppgjøret mot Notts County, og scoret også et av målene da Scunthorpe vant straffesparkkonkurransen.

Her ble det uansett 1-1, mot et Rochdale-lag som inneholdt blant andre de tidligere United-juniorene Reece Brown og Oliver Rathbone.

BENKET: Devonte Redmond.
BENKET: Devonte Redmond.

Wimbledon 0-1 Shrewsbury

Dean Henderson slapp inn to mål i ligacupkampen mot Forest i midtuka, men holdt nullen i ligaen sist helg i hjemmeseieren mot Northampton. Nå holdt han nullen igjen, da Shrewsbury tok en sterk borteseier mot Wimbledon.

Henderson spilte hele kampen for Shropshire-laget, og selv om han i motsetning til keeperkollega Johnstone ikke nevnes som sitt lags bestemann, ser det ut til at han gjorde en god figur igjen.

Powered by Labrador CMS