– Ville valgt ham selv

Rio Ferdinand tror David Moyes vil takle de enorme forventningene som stilles til en manager i Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

David Moyes har nå vært United-manager i snart tre uker. Han har rukket å bli kjent med størsteparten av stallen og  leder lørdag  sin andre United-kamp når A-League All Stars venter til dyst i Sydney. Rio Ferdinand er fornøyd med sin nye sjef og mener Moyes har egenskapene som trengs for å lede United i lang tid.

– Vi har en manager som er veldig entusiastisk, sier Ferdinand til Sydney’s Daily Telegraph. – Han er ung og har lidenskapen og appetitten som trengs for å oppnå suksess.

– Etter å ha hatt den manageren vi hadde var det nødvendig å få inn en som hadde disse egenskapene, og han er en manager jeg ville valgt selv dersom jeg var i posisjon til det.

– Han er ikke typen til å bli her i tre eller fire år – han ønsker å gjenta det den forrige manageren gjorde. Det er finnes folk som kunne

PÅ TRENINGSFELTET: Ferdinand mener Moyes har egenskapene som trengs for å lede United med stø hånd.
PÅ TRENINGSFELTET: Ferdinand mener Moyes har egenskapene som trengs for å lede United med stø hånd.

tenkt seg å overta jobben, men som kanskje ikke kunne tenkt seg å være her så lenge.

– Jeg er sikker på at den nye manageren ser på dette som en langtidsjobb.

Må levere resultater

David Moyes ble allerede fra første dag i managerstolen på Old Trafford vist stor tillit ved at han ble tilbudt – og underskrev – en avtale på hele seks år med Manchester United. Til tross for den lange kontrakten er Ferdinand klar på at Moyes må levere resultater fra starten av.

– Du kan ikke komme bort fra det faktum at supporterne og spillerne forventer å vinne. Vi har blitt vant til det, så å si at supporterne ikke bryr seg – at vi skal gi manageren tid til å finne seg til rette – ville være å lyve.

– Vi ønsker å vinne, og det er jeg sikker på at han også gjør. Han ønsker ikke å komme inn og si ‘gi meg tre år å finne meg til rette på, så jeg kan surre rundt og ta andre- og tredjeplasser’, avslutter Rio.

 

Powered by Labrador CMS