Nå er han klar for Europa

David Moyes gjør klar sitt største stjerneskudd til kampen mot Real Sociedad.

Publisert Sist oppdatert

Den 18 år gamle United-spilleren har allerede satt sitt preg på flere kamper i Premier League, og nå er det Europa som står for tur.

Neste uke reiser United til San Sebastian for å møte formsterke Real Sociedad i en kamp hvor laget langt på vei kan sikre avansement til sluttspillet i Champions League. Med på flyet er Januzaj som naturligvis håper på sin debut i Champions League.

– Han er definitivt klar til å spille i Champions League, det er ikke noe problem, sier David Moyes til klubbens hjemmeside.

Manchester United v Southampton - Premier League

Tidligere i høst var Januzaj i utgangspunktet registrert for spill i UEFA Youth League, men så fort han var kvalifisert for Uniteds B-liste i Champions League ble han innlemmet der. I hjemmekampen mot Real Sociedad satt unggutten på benken i 90 minutter.

Etter gjennombruddet har det vært diskutert hvilken rolle unge Januzaj bør ha i United-laget.

Er han best på kanten hvor han har spilt mest, eller burde han få flere muligheter i rommet bak spissen?

På U21-laget hadde Januzaj rollen i mellomrommet som nå stort sett okkuperes av svært solide Wayne Rooney, og det spørs om 18-åringen kan overta den posisjonen med det første, selv om det skal sies at Rooney etter hvert ble flyttet ut på kant til fordel for Januzaj i bortekampen mot Fulham.

– I fremtiden vil kanskje hans beste posisjon bli 10’er-rollen, men nå som han er så ung er det fristende å bruke ham på en av kantene, sier Moyes.

– Talentet hans er så stort at han kan spille i flere posisjoner, og jeg har det ikke travelt med å spille ham i 10’er rollen. Jeg vil holde ham litt i tømmene og holde ham disiplinert i oppgavene han har.

Selv om Januzaj har spilt mye den siste tiden understreker Moyes at han i fremtiden vil beskytte 18-åringen på grunn av hans unge alder.

– Jeg vil ikke legge for stort press på gutten. Derfor vil jeg helt sikkert ta ham ut av laget til tider så han ikke blir eksponert altfor mye. Men med tanke på hva han kan få til er det noe jeg ikke har sett på lang, lang tid.

Powered by Labrador CMS