– En genistrek av Moyes

– Hadde Mourinho eller Pellegrini gitt Januzaj sjansen, spør United-journalist.

Publisert Sist oppdatert

Neil Custis reiser rundt i det meste av England og verden for å følge United, og nå har han hyllet tøffheten til David Moyes i å satse på Adnan Januzaj.

Det skriver han i en kommentar i The Sun.

– Da United vurderte sin nye manager var det mange ingredienser styret var på jakt etter. Moyes hadde selvsagt det som trengtes av Premier League-erfaring, men mange trodde at klubbens ønske om å nå toppen av Europa igjen ville telle mot ham (..). Det var imidlertid ikke det viktigste for United. De mente at Moyes’ enorme fotballkunnskaper raskt ville sørge for at han ville vokse seg inn i Champions League. Styret ville imidlertid også sikre seg at de fikk en manager som fortsatt ville gi unge spillere sjansen. United var sikre på at Moyes ville ivareta denne tradisjonen i klubben. (…)

– Likevel var det meget modig av Moyes å gjøre dette så tidlig i United-karrieren sin. Det var ikke i en hvilken som helst situasjon, heller. Det var ikke en cupkamp mot et lag fra en lavere divisjon eller en kamp på tampen av sesongen etter at tittelen allerede var vunnet eller tapt eller som innbytter i en kamp hvor United allerede ledet trygt. Det hadde vært det enkle.  Nei, han ga ham sjansen i en kamp United var nødt til å vinne. (…)

– Tenk bare på dette. United hadde tapt tre av sine seks første kamper, og presset var stort før bortekampen mot bunnlaget Sunderland. Så gir han en 18-åring debuten fra start. Hva om det hadde vært for mye for unggutten? Hva om han hadde floppet og United hadde tapt? (…)

– Moyes var modig nok til å starte med Januzaj i stedet for Shinji Kagawa, Ryan Giggs og Antonio Valencia. Ja, han var god i sommer og noen fine finter i ligacupkampen mot Liverpool fikk folk til å sikle. Han ble imidlertid del av et dårlig United da han kom innpå mot WBA. Likevel var ikke Moyes til å rikke. Det ble han belønnet for. (…)

– Så kan du spørre deg selv: Ville Jose Mourinho eller Manuel Pellegrini gjort det samme modige valget forrige helg?

– Lørdagen ble et bevis på hvorfor United har et fortrinn over andre når det gjelder å få tak i Europas beste, unge talenter. Det handler ikke bare om at de er Manchester United. Det handler om at ungguttene vet de får en sjanse. Det er også derfor Moyes er i United. For å ivareta at det skjer, skriver Custis.

Les hele kommentaren her. (betalingstjeneste)

janu44
Powered by Labrador CMS