Stiller han toppet?

– Det vil være dumskap å gjøre det, skriver kjent United-journalist før Liverpool-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Hadde United slått Manchester City på Etihad søndag kunne David Moyes kanskje gjort som han ville onsdag. Men United vant ikke, og dermed føler han seg nok på mange måter tvunget til å stille med toppet mannskap i onsdagens ligacupkamp mot Liverpool.

Tre hviles?

Ifølge The Telegraphs United-journalist, Mark Ogden, er det godt mulig at kun Nemanja Vidic, Rio Ferdinand og Wayne Rooney hviles onsdag. I tillegg er det altså stor sannsynlighet for at Robin van Persie fortsatt er ute med sin lyskeskade.

Liverpool kommer med toppet lag, men Ogden mener egentlig at ligacupen ikke bør bety noe for United.

Uansett.

– Når ligacupen ser ut til å være viktig for United, noe den virker å være etter tapet mot City, så sier det en del om hvordan tidene har endret seg på Old Trafford, skriver han.

– Kanskje er det arroganse, etter to tiår med suksess under Sir Alex Ferguson, men når David Moyes slipper spillerne sine løs på Liverpool onsdag kveld, så vil flertallet av United-supporterne på tribunen ikke bry seg noe om ligacupen. Jo, de vil selvsagt ha en seier mot sine bitreste rivaler, men Fergusons behandling av ligacupen har fått folk til å tenke om igjen. For mange handler ligacupen kun om en mulighet til å teste noen av klubbens unge spillerne.

– Moyes vet dette, men han ønsker å vinne et første trofé med United. Han er klar over hvor store rivaler Liverpool er og han har ikke glemt søndagens kamp. Dermed kommer han ikke til å bruke turneringen på samme måte som Sir Alex gjorde.

– Tap betyr ingenting…

– Han kunne gitt spillere som Adnan Januzaj, Wilfried Zaha sjansen, og også gitt spillere som Chicharito og Shinji Kagawa en ny sjanse til å spille seg i form. Omstendighetene taler imidlertid imot det. Skulle han imidlertid tørre det så har han egentlig veldig lite å tape – med unntak av en 3. rundekamp i ligacupen.

– Og det betyr i så fall egentlig ingenting når man skal se det som skjer på Old Trafford i en større sammenheng.

Les hele Ogdens sak her.

Powered by Labrador CMS