TIDLIGERE LAGKAMERATER: Henning Berg spilte med Ryan Giggs i årene 1997-2000.

– Fin sjanse for Moyes

Ex-Red Henning Berg mener at den forestående sommerturnéen vil gi David Moyes den plattformen han trenger.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med MUTV sier den 43 år gamle nordmannen at turen til Asia og Australia vil gi Moyes en ypperlig mulighet til å gjøre spillerne kjent med hans lederstil og få dem til å spille på den måten han ønsker at Manchester United skal fremstå.

– For ham selv vil det aller viktigste bli å lære spillerne å kjenne; vise dem hvordan han ønsker å gjøre ting, og jobbe med spillestil og taktikk. Deretter har han de par siste kampene til å få gjennomført alt dette før sesongstarten, sier han.

Om grunnen til at United har valgt å legge ut på en turné som skal innom Thailand, Australia, Japan og Hong Kong, er Berg helt klar:

– Det er utelukkende av kommersielle årsaker, det er det ingen tvil om. Hadde det kun vært for fotballen, er jeg sikker på at manageren mye heller ville ha valgt å holde seg i Europa. Der kunne de både ha trent og spilt tøffe kamper mot bedre motstandere.

David Moyes

– Når de kommer tilbake, står kampen mot AIK for døren (i Stockholm den 6. august; journ.anm.). Den vil bli tøff nok ettersom svenskene befinner seg midt i sesongen, så det blir en bra kamp. Det samme blir Community Shield (mot Wigan den 11. august).

Og, innimellom de to sistnevnte oppgjørene, skal det også skvises inn en testimonialkamp for Rio Ferdinand, mot Sevilla på Old Trafford den 9. august.

– Når disse kampene er vel overstått, har Moyes fått god anledning til å bli kjent med spillerne og forhåpentligvis fått implementert sin spillestil. Dermed skulle alt være klart før sesongstarten (helgen 17.-19. august), sier Berg.

Powered by Labrador CMS