Seks avgjørelser Moyes må ta

Flere spillere står fritt til å forhandle med andre klubber i januar. Hvem får ny kontrakt?

Publisert Sist oppdatert

I juni 2014 utløper kontrakten til seks nåværende United-spillere, inkludert nøkkelpersoner Nemanja Vidic og Patrice Evra.

Hvilke spillere vil Moyes tilby ny kontrakt, og hvem vil han gi slipp på?

Ifølge reglene kan spillerne inngå forhandlinger med andre klubber om ønskelig seks måneder før kontrakten går ut.

Hittil denne sesongen har Nani, Adnan Januzaj og nå sist Michael Carrick fått nye kontrakter.

Ryan Giggs Manchester United FC Portrait Session

Med drøyt 950 kamper for klubben er den walisiske trollmannen i sin egen kategori. Lojal og legendarisk, enkelt og greit. Som alle United-supportere har spurt seg de siste årene er spørsmålet om han kan klare én sesong til.

I slutten av november fyller han 40 år, og nå er han også i trenerstaben til Moyes. Kan dette faktisk være hans siste sesong?

“Selv har jeg aldri lagt noen særlig vekt på alderens betydning. For meg handler det mer om hvordan jeg har det, og for øyeblikket føler jeg føler meg temmelig bra.”

Ryan Giggs

Fábio da Silva Manchester United - Portraits

Uten tvil en humørspreder, men når det er snakk om spilletid spørs det nok om Fábio spøker like mye. 23-åringen startet Champions League-finalen i 2009, men siden den gang har konkurransen med Patrice Evra vist seg å være for tøff, og utlånet i QPR var ingen stor suksess. Kun vært på banen to ganger i år, men har notert seg for ett mål.

Det spørs om Fábio er villig til å gå på flere utlån mens Moyes åpenbart jakter en annen erstatter for Evra, og mange tror dette er brasilianerens siste sesong med tvillingbroren i Manchester.

“Jeg tror jeg kommer til å dra herfra, og jeg har gode muligheter andre steder, men ingenting er sikkert ennå. Kanskje drar jeg tilbake til Brasil; kanskje ikke. Jeg er i dialog med manageren min for å finne ut hva som vil være best for meg.”

Fábio

Rio Ferdinand Manchester United - Portraits

Det begynner å bli mange år siden Sir Alex Ferguson hentet den da temposterke midtstopperen fra Leeds. Etter en dalende formkurve for et par år siden hentet engelskmannen seg inn igjen. Spørsmålet er om han kan holde unna de tre utfordrerne (Evans, Jones og Smalling) som stadig får flere sjanser fra start ytterligere én sesong.

Ferdinand vil uansett være en nyttig spiller å ha i stallen, men her har nok Moyes økonomiske hensyn å ta ettersom 35-åringen er en av klubbens best betalte spillere.

Skrev under ettårskontrakt så sent som i mai etter samtaler med Moyes.

“Jeg vet ikke om jeg er her neste år. Jeg må komme meg gjennom denne sesongen først. Jeg vil ikke se lenger enn slutten av sesongen og så evaluere i de tider. Forrige sesong gjorde jeg det samme.”

Rio Ferdinand

Patrice Evra Manchester United - Portraits

Til tross for at franskmannen i mange år har vært en av de mest solide brikkene i United-laget var det ingen tvil om at Moyes var på utkikk etter en ny venstreback i sommer. Presterer fortsatt stabilt bakover og bidrar stadig offensivt. Ble feilsitert på at dette var hans siste sesong i klubben i oktober.

Kanskje vil det være lurt av Moyes å beholde kontinuitetsbæreren nok en sesong for sikkerhets skyld?

“Kanskje ønsker noen at jeg skal forlate klubben, men det er ikke det jeg vil. Jeg elsker klubben så høyt.”

Patrice Evra

Nemanja Vidic Profil: Nemanja Vidic

David Moyes har gitt mye ros til serberen og det er antageligvis bare et tidsspørsmål før en ny avtale undertegnes. Står antageligvis foran Rio Ferdinand i køen, og midtstopperens agent er ute i media omtrent én gang i uken og gjentar at Vidic stortrives i United og slett ikke ønsker seg til Italia.

“Jeg er ikke bekymret. Jeg prøver bare å prestere så godt jeg kan så får vi se hvor jeg er og hva planene er. ”

Nemanja Vidic

Federico Macheda Profil: Federico Macheda

Italieneren er nok den eneste spilleren som helt sikkert ikke får ny kontrakt. Har ikke klart å følge opp drømmedebuten i 2009, og flere mislykkede utlån gjør at 22-åringen er langt unna førstelaget. Har selv bekreftet at han ønsker seg tilbake til Italia i januar.

“Jeg har ikke hatt muligheten til å diskutere fremtiden min med klubben. Jeg tror fremtiden min er langt fra Manchester. La oss se hvordan dette året går, så kan jeg kanskje reise tilbake til Italia.”

Federico Macheda

 

Powered by Labrador CMS