Langer ut mot bortskjemte fans

United-journalist David Meek er nådeløs mot supporterne som rakker ned på Giggs og Scholes. Her er en ny smakebit fra neste US.

Publisert Sist oppdatert

Sesongens femte utgave av United-Supporteren er ferdigtrykket, og kan være i postkassa deres fra og med fredag (for de med raskest postgang) til et stykke ut i neste uke (for de med tregest postgang).

Utover i uka gir vi deg noen smakebiter fra bladet. Tirsdag ga vi en liten smakebit av et stort intervju med Andy Blanchflower – sønnen til Jackie Blanchflower som fikk ødelagt karrieren – og deler av det videre livet – etter ulykken. Onsdag fortalte vi om agen Wayne Rooney ble oppdaget.

Les saken: – Jeg hater München-hetsen

Les saken: Da han oppdaget Rooney

Etter Ryan Giggs’ strålende kamp mot West Ham onsdag kveld, tar vi også med noen uttalelser om Ryan Giggs og Paul Scholes.

Langer ut mot bortskjemte fans

Av: Aslak Bodahl

De sinker spillet, ødelegger rytmen og reduserer kvaliteten i det laget foretar seg. På sosiale medier som Twitter og Facebook har mange kritiske røster tidvis, og i lite flatterende ordelag, gitt uttrykk for hva de mener. Sytingen er utvetydig og kan ikke tolkes som noe annet enn at disse skeptikerne mener Uniteds to eldste spillere bør vrakes og kastes på fotball-historiens skraphaug.

Den nedslående karakteristikken til tross: Manchester United var, etter fire jule- og nyttårskamper med full poengpott, ligaleder – og hadde et forsprang på syv poeng til Manchester City – da 4-0-seieren over Wigan (med Giggs på banen i 90 minutter) var unnagjort og US5 gikk i trykken 10. januar.

– Mange supportere er bortskjemte, og noen kritiserer bare for å gjøre det. Mønstrer United et ungt lag, ropes det etter mer rutine. Og stiller de med et eldre lag, savnes det ungt pågangsmot. Disse supporterne forlanger at alt skal være perfekt. Hele tiden. Denne kritikken er ubalansert og mangler nyanser, sier den pensjonerte Manchester Evening News-journalisten til United-Supporteren.

Meek har også, som de fleste andre, sett tegn på alderstretthet, men ikke mer enn at han imøtegår hylekoret fra supporterne – både av laget generelt og av Giggs og Scholes spesielt.

– Mange lirer av seg sin skepsis på Twitter og på nettblogger. Alt har riktignok ikke gått på skinner. Men supporterne som vil ha drømmefotball i hver eneste kamp, mangler perspektiv og evner ikke å anerkjenne motstandernes kvaliteter. United har vært bedre enn alle andre i Premier League (per 10. januar). I motsatt fall ville ikke laget ha vært ligaleder, sier Meek.

Mer enn noen andre har han sett – og ikke minst referert – hvordan blant andre Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson har vraket aldrende spillere, kjent fornemmelsen av nye mesterlag og, ikke minst, opplevd hvordan det er for en Manchester United-spiller å innse at dagene i klubben er talte. Meek dekket og fulgte United daglig i 37 år (!) – fra den tragiske München-ulykken den helsvarte februardagen i februar 1958 til FA-cupfinalen mot Everton var ferdigspilt i 1995.

Les mer i neste utgave av medlemsbladet United-Supporteren.

Er du ikke medlem? Bli medlem fra nå og ut hele neste sesong for bare 249 kroner (349 i Sverige og Danmark)

Powered by Labrador CMS