– Et øyeblikk som forandret United-historien

27 ÅR SIDEN: 2-1-scoringen mot Sheffield Wednesday brente seg fast i minnet til David Meek, og Sky Sports’ Martin Tyler mener dette var øyeblikket som forandret den moderne historien til United.

Publisert Sist oppdatert

Innholdet i denne artikkelen er hentet fra en tidligere utgave av medlemsbladet United-Supporteren. Martin Tyler kommenterer fortsatt Premier League-fotball for Sky Sports. David Meek døde i 2018.


De to er begge legendariske skikkelser innen journalistmiljøet i Storbritannia.

Meek tok over jobben som United-korrespondent for Manchester Evening News etter Tom Jackson som døde i den tragiske München-ulykken i 1958. Han ble sittende i stillingen til FA-cupfinalen i 1995 da Stuart Mathieson overtok.

Sky Sports’ Martin Tyler på sin side er en levende kommentatorlegende som har vært det mest kjente ansiktet, og ikke minst den mest ikoniske stemmen i Premier League-historien.

Blant utallige opp-og nedturer, store og dramatiske øyeblikk og minnerike fotballkamper, er både Meek og Tyler er enige om at Steve Bruce sine to scoringer mot Sheffield Wednesday skrev et helt unikt kapittel i Uniteds moderne historie.

I to intervjuer som ble gjort med journalistlegendene i 2013, forklarer Meek og Tyler hva som gjorde 10. april i 1993 så spesiell.

– Snakker man om store United-øyeblikk i Premier League-historien som dukker alltid Steve Bruce sine to headinger mot Sheffield Wednesday opp. Ikke bare fordi målene var vakre, men fordi de var så ekstremt viktige.

– De inspirerte United til å virkelig få troen på at klubben kunne vinne serien for første gang på 26 år og dannet på mange måter et grunnlag for hvordan Fergusons lag alltid kjempet til siste slutt, forklarte Meek til United.no.  

– Mange gode managere hadde kommet og gått uten å vinne ligaen, og seieren mot Wednesday var utrolig viktig for at Ferguson skulle lykkes der forgjengerne feilet.

La fundamentet

Martin Tyler har kommentert hundrevis av United-mål og de fleste av Fergusons store United-stunder.

Kommentatorlegenden er likevel ikke i tvil om hvilket øyeblikk som skiller seg ut fra resten.

De fleste United-tilhengere får fremdeles gåsehud og blir oppriktig varm rundt hjerteroten bare ved tanken på Steve Bruce sin avgjørende heading over fem minutter på overtid mot Sheffield Wednesday, i 1993.

Også for kommentatorlegenden Tyler vekker denne scoringen spesielle minner.

– Å plukke ut et høydepunkt fra Alex Fergusons United-karriere er som å stå i en gigantisk godtebutikk som barn og bli bedt om å velge én ting. Det er nesten umulig, forklarte Tyler til United-Supporteren i 2013.

Når han likevel velger Steve Bruce sitt vinnermål mot Sheffield Wednesday fra 1992/93-sesongen har det naturligvis sin forklaring.

– United lå under med bare noen minutter igjen på kampuret. Mange fryktet at Fergusons menn skulle svikte igjen akkurat slik de hadde gjort året før da Leeds vant ligaen. Så utlignet Bruce med en strålende heading.

– Da de fleste United-supportere pustet lettet ut etter at ett poeng var sikret, dukket Bruce opp på ny, og nok en gang med en utsøkt heading. Det var denne scoringen som virkelig ga Ferguson og spillerne troen på at de kunne vinne ligaen.

VILL FEIRING: Sir Alex og Brian Kid løp inn på banen etter den utrolige scoringen.

– Etter seieren mot Wednesday vant United de resterende kampene i ligaen og tok sitt første ligagull på 26 år. Slikt blir aldri glemt, sa Tyler.

Han mener dette var øyeblikket da Fergusons United ble forandret for alltid.

– United hadde vunnet trofeer tidligere, men det var ligaen som virkelig gjaldt. Da de vant den første Premier League-sesongen var fundamentet lagt, Ferguson hadde skapt et vinnerlag og resten er, som det så fint heter, historie, forklarte Tyler.

PS. Denne artikkelen er fra en tidligere utgave av medlemsbladet United-Supporteren. Bli medlem for å få tilgang til unikt stoff om United hver eneste dag.

Powered by Labrador CMS