De Gea: – Jeg vil savne deg mye, bror

Så er det klart: Marouane Fellaini forlater Manchester United og skal nå spille for kinesiske Shandong Luneng.

Publisert Sist oppdatert

Det ble bekreftet av United fredag ettermiddag.

– Alle i United vil takke ham for innsatsen, og vi ønsker ham lykke til i fremtiden, heter det i en pressemelding.

Det står selvsagt ingenting offisielt om hva United for for belgieren, men ifølge rapportene får Manchester United omtrent 10 millioner pund for Fellaini, som klubben betalte rundt 27 millioner pund i 2013.

PÅ PLASS: Fellaini avbildet hos sin nye klubb.

31-åringen får ventelig en ukelønn på rundt 200.000 pund i Kina.

– En stor takk til alle jeg har jobbet med under tiden min i United. Jeg har fått flere gode venner, og jeg ønsker dem og klubben lykke til fremtiden, skrev Fellaini på sosiale medier etterpå.

David de Gea og Ander Herrera var blant dem som tok til sosiale medier etter overgangen, da han la ut dette på sin Instagram-story.

Lite spilletid under Solskjær

Hjemmekampen mot Reading i FA-cupen ble dermed det siste Old Trafford fikk se av Marouane Fellaini.

Midtbanespilleren spilte bare 33 minutter for Ole Gunnar Solskjær, etter at han pådro seg en langtidsskade og slet med skader gjennom hele nordmannens første periode i United.

– Hva jeg og spillerne snakker om må bli mellom oss. Vi har hatt gode samtaler. Han ble skadet, så vi snakket om det, sa Solskjær på sin pressekonferanse på fredag.

Oppturer og nedturer

Marouane Fellaini er en av få spillere som spilte under både David Moyes, Ryan Giggs, Louis van Gaal, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær, men stopper på 177 kamper og 22 scoringer for Manchester United.

Den tidligere Everton-spilleren debuterte mot Crystal Palace i september 2013.

DEBUTEN: Slik så han ut den dagen i 2013.

Det er ingen hemmelighet at både supportere og eksperter var skeptiske til Fellainis spillestil helt fra starten, men 31-åringen har reddet laget ved flere anledninger.

Han var for eksempel spilleren som sendte United til Europa League-finalen i 2017, og uten overtidsmålet mot Young Boys er det ikke sikkert at Solskjær hadde fått spille åttedelsfinale mot Paris Saint-Germain.

STOR GLEDE: Marouane Fellaini jubler sammen med lagkameratene etter overtidsscoringen mot Young Boys i Champions League – en scoring som sendte United videre i turneringen.

Mesterliga-kvalifisering

Nå fortsetter Fellaini karrieren i Shandong Luneng, der sesongen innledes med kvalifisering til den asiatiske mesterligaen senere denne måneden.

Klubben ble nummer tre i den kinesiske superligaen forrige sesong og ledes av kinesiske Li Xiaopeng.

Tidligere Southampton-spiss Graziano Pellè spiller også for klubben.

Powered by Labrador CMS