Vil returnere til Madrid

De Gea om Sir Alex Ferguson, det røde kortet og sine egne fremtidsplaner.

Publisert Sist oppdatert

David de Gea er denne uken på landslagsoppdrag for Spania. Han er en av tre keepere som kjemper om den ene plassen mellom stengene.

United-keeperen forteller at han konkurransen er hard på det spanske landslaget.

– Spania har de beste keeperne i verden. Det er ikke enkelt å få plass på laget, fordi det er snakk om tre keepere i verdensklasse, fortalte han til Marca.

– Det røde kortet ødela

Den spanske målvakten hadde også noen ord om kampen mot Real Madrid. Han la ikke skjul på at han var misfornøyd med det røde kortet.

– Vi var bedre enn dem og fortjente bedre, men det var flere urettferdige avgjørelser og episoder. Det er sånn fotball er. Disse små detaljene er nok til å sende en ut av turneringen, sa han, og la til:

– Nanis røde kortet forandret kampen, og også sammenlagt. Uten det røde kortet ville Manchester United vært i kvartfinalen.

Den 22 år gamle keeperen skryter av Sir Alex Ferguson, og omtaler ham som en farsfigur.

– Han har en meget sterk personlighet, og selv om han var veldig sin den dagen, var han veldig stolt av laget. Han er mer enn bare en trener, skrøt De Gea, før han utdypet:

– Han styrer hele laget, og er som en far for alle som kommer til klubben. Det er derfor han er den beste.

Målvakten har også noen fine ord om Vicente del Bosque.

– Begge krever mye respekt og vet hvordan man skal takle garderoben. Del Bosques resultater med Spania snakker for seg selv, sa De Gea.

Vil returnere til Madrid en dag

United-keeperen avsluttet intervjuet med å snakke om fremtiden, og han ble konfrontert med interessen fra Barcelona og Real Madrid.

– Det har blitt sagt og skrevet mye. Jeg er veldig fornøyd i Manchester United, og jeg er under kontrakt. Jeg håper jeg kan vinne mange titler her, fortalte De Gea, men avskrev likevel ikke muligheten for at han en dag returnerer til Spania:

– Barcelona har fortsatt Valdés i mål. Madrid er byen min, og jeg ville likt å returnere til Madrid en dag.

David de Gea og Spania tar i mot Finland hjemme fredag klokken 20:45.

Powered by Labrador CMS