maguirelind200423

– En god midtstopper skal mestre den 100 av 100 ganger

Publisert Sist oppdatert

Uniteds første baklengsmål mot Sevilla var ikke et hyggelig syn. Harry Maguire må kanskje ta hovedskylda for målet, men flere eksperter gir også klart uttrykk for at De Gea må ta deler av skylda også.

Paul Scholes sa hos BT Sport at David de Gea burde valgt annerledes, siden Harry Maguire ikke er komfortabel i slike situasjoner.

– Bare bli kvitt den. Rydd unna. Jeg kan bare komme på én midtstopper i verden som vil ønske seg ballen i den posisjonen, og være i stand til å håndtere det, og det er ikke Harry Maguire. David de Gea kan se det – han kan se at det er tre menn rundt [Maguire], og han er ikke komfortabel i den posisjonen.

Gary Neville ga også uttrykk for at han ikke ville likt å motta den pasningen fra keeper.

Lars Tjærnås var ekspertkommentator i Sevilla for TV3+, og han mener også at De Gea burde tatt et annet valg, men er også tydelig på at Maguire burde løst den situasjonen mye bedre.

– Dumt valg av De Gea. Stor risiko tidlig i vrien bortekamp, Sevilla ønsker at han skal gjøre det valget. Men: En god midtstopper skal mestre den 100 av 100 ganger. Kan f.eks. spille den enkelt tilbake i støtte, skriver Tjærnås på Twitter.

Han fikk et skjermbilde i respons som viste at støttepasningløsningen ikke var så enkel fordi det pasningsalternativet var blokkert, og da sa Tjærnås seg enig i at Maguire burde klart å orientere seg tidligere slik at han kunne vendt om for å sette i gang et angrep.

– Helt riktig. Ser støttemuligheten [var] mer blokkert enn trodde, men en topp stopper gjør akkurat det. Eller ti andre valg i mellom med mindre risiko.

Se målet:

Powered by Labrador CMS