Ryktesaker, uke 6

Amerikansk stortalent på blokka.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Her er oversikten over alle januar-overgangene.

Søndag 11. februar

18.00: Jose Mourinho ønsker ikke at Isco drar fra Real Madrid til Manchester City, skriver spanske Don Balon (se dem nevnt rett under). Mourinho ønsker Isco til United kommende sesong, påpekes det i saken som er gjengitt i Daily Star.

09.30: Don Balon (via MEN), som vel har til gode å treffe på noen av sine påstander, mener å vite at Mauro Icardi blir Real Madrid-spiller etter denne sesongen. Det skal være en spiller Mourinho ønsker seg, men det ser altså ikke ut til at en overgang vil bli en realitet.

Ellers skal Christian Pulisic (Borussia Dortmund) være nærmere United enn noen andre klubber i Europa, og den talentfulle unge amerikaneren bekreftet nylig at han vokste opp som United-fan.

Lørdag 10. februar

09.19: Leicester-stopper Harry Maguire – mannen som lille julaften utlignet på overtid mot United – er aktuell for begge de to store Manchester-klubbene. Det skriver Daily Mirror.

City skal ha fulgt stopperen hele sesongen, og United skal også ha blitt imponert.

Maguire har tre landskamper for England, og Mirror putter prislappen £50 millioner på 24-åringen.

Det skal sies at artikkelen er skrevet av Adrian Kajumba, som ikke er av de vi vanligvis stoler mest på i avisa.

Fredag 9. februar

10.26: Daily Mirror videreformidler sitater fra Los Angeles Galaxy-presidenten (og manager og spillere) om Zlatan Ibrahimovic. Det er tydelig at han er velkommen der, men presidenten vil ikke bekrefte noe siden Zlatan er under kontrakt med United.

Avisa skriver videre at svensken har vært i samtaler om å reise, men i så fall må finne seg i et ganske stort lønnskutt.

Overgangsvinduet for MLS er ikke stengt ennå, og det spekuleres i at Ibrahimovic kan bli Galaxy-spiller i løpet av februar.

10.17: Ifølge Diario Gol (her gjengitt av Manchester Evening News) vil Mourinho kreve å få Raphaël Varane, Isco og Marco Asensio i retur for David de Gea. Problemet med dette er at Diario Gols treffsikkerhet er så lav at en like godt kan stole på overgangsrykter en nettopp har diktet opp selv.

Torsdag 8. februar

12.35: Vi har nevnt ryktene om ny Shaw-kontrakt, men i Napoli-avisa Il Mattino hevdes det at United kan komme til å legge inn et bud på den 27 år gamle Napoli-venstrebacken Faouzi Ghoulam i sommer.

Den franskfødte algireren skal ha en utkjøpsklausul på rundt €50 millioner i kontrakten sin, noe som tilsvarer cirka £44 millioner.

Ghoulam har samme agent som José Mourinho, nemlig Jorge Mendes.

10.58: Ny Shaw-kontrakt før sesongslutt? Les mer om det i en egen United.no-sak her.

10.06: En heller rolig morgen på ryktefronten, men vi tar med oss at Metro videreformidler noen Fabinho-uttalelser fra Lancenet om at han føler at hans tid i Monaco nærmer seg slutten. Han ble sterkt koblet til United sist sesong av flere kilder, men kilder som Samuel Luckhurst i lokalavisa sier United aldri har vært interessert.

Fabinhos landsmann i Shakhtar, Fred, har også vært lett koblet til United, men har vært enda sterkere koblet til City. Daily Mirror siterer hans tidligere manager, Mircea Lucescu, på at han kommer til å gå til City for å erstatte Fernandinho – slik han i sin tid gjorde i Shakhtar.

Onsdag 7. februar

08.27: Ifølge spanske SPORT er fortsatt David de Gea Florentino Pérez’ hovedmål når det gjelder å forsterke keeperplassen i Real Madrid til sommeren. Real Madrid-presidenten har lenge drømt om å hente spanjolen hjem til Madrid.

Det er ikke noen selvfølge at De Gea forlater klubben av den grunn, for han føler seg veldig verdsatt i United, skriver avisa videre.

Real Madrid håper nå at han ikke signerer ny kontrakt, og at han potensielt kan komme gratis sommeren 2019. Inntil det vil Keylor Navas vokte buret om ikke Chelsea senker kravene sine for Thibaut Courtois.

Tirsdag 6. februar

19.35: Her kommer et rykte som ikke direkte omhandler Manchester United: Daily Mail melder at West Ham skal ønske å hente kontraktløse Patrice Evra, venstrebaken som spilte i United fra 2006 til 2014. Evra står for tiden uten klubb etter å blitt kastet på dør av Marseille etter å ha sparket en supporter tidligere i sesongen.

17.25: Det er The Sun som mandag ettermiddag melder om at David De Gea skal kreve en ukelønn på £375.000.

Etter at Alexis Sánchez signerte en avtale som, ifølge avisen, gir ham £505.000 i uka, skal De Gea ha altså ha krevd en nesten dobling i lønn. Hans nåværende kontrakt, som gir ham £210,000 i uka, utløper etter neste sesong. Spanjolen har vært sterkt linket til, og har vært nære en overgang, til Real Madrid.

13.30: Notoriske Express hevder at Manchester United er klare til å gjenoppta jakten på Inter-vingen Ivan Perisic. Klubben lå som kjent i hælene på den 29 år gamle kroaten i sommer, men klubben hans nektet å selge.

09.10: Daily Mail skriver at det colombianske «vidunderbarnet» Wilson Tilve, tilbrakte forrige uke (fra 26. jan.-2. feb.) på prøvespill i Manchester United.
16-åringen, som til daglig hører hjemme i Club Atletico Colombia de Cartagena, blir i spillestil sammenlignet med sin, i hvert fall inntil videre, mer berømte landsmann James Rodriguez.

Mandag 5. februar

17.30: Tyske SportBild (via Sport Witness) melder at United har meldt seg på i konkurransen om signaturen til stortalentet Christian Pulisic, som i dag spiller sin fotball i Borussia Dortmund.

19-åringen kan bekle alle rollene offensivt på banen, og burde sånn sett falle under kategorien Mourinho allerede har avfeiet at de ønsker å signere.

09.50: – Jeg har hørt ryktene, men jeg har ikke snakket med Jose Mourinho. En overgang til Manchester United ville ikke gitt mening nå, skal Ajax-spiller Justin Kluivert (18) ha sagt om den påståtte «nære» overgangen til United.

07.22: Flere engelske aviser skriver mandag at Jose Mourinho ikke kommer til å hente noen offensive spillere i sommer. Portugiseren skal være fornøyd med sine nåværende angrepsmuligheter. Du kan lese sitatene fra Mourinho her.

07.20: Daily Express viser sin store kunnskap (ironi) ved å skrive at Marcus Rashford kan komme til å forlate United om United henter Ajax-spiller Justin Kluivert i sommer. Det var alt, ingen informasjon, kun en ganske så tom sak med en rendyrket spekulasjon.

07.15:  Spanske AS skriver at United skal være interessert i Real Madrids kroatiske midtbanespiller, Mateo Kovacic. 23-åringen sliter med å få spilletid i Real, har kun startet én ligakamp denne sesongen, og skal visstnok være interessert i den mulige overgangen. Tottenham, Inter og Juventus følger også med, selv om det i saken også står at Real ikke vil selge til sommeren.

Powered by Labrador CMS