Rekordsetter Bastian?

Kan få sin 15. EM-sluttspillopptreden når Tyskland møter Nord-Irland tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert
UEFA_Euro_2016_Logo

Tirsdag kveld kan han altså gjøre rekorden til sin egen. I så fall må sjefen  hans, Joachim Löw, gjøre det han ikke gjorde mot Polen for fem dager siden, og innvilge «Der Fussballmeister» spilletid mot Paddy McNairs Nord-Irland. Hva Löw bestemmer seg for, vil vi få vite med sikkerhet i tidsrommet mellom klokken 18.00 og 20.00.

For ordens skyld: Rekorden for flest kamper i EM-sluttspill lyder på 16, og innehas av to ex-spillere, Frankrikes Lilian Thuram og Nederlands ex-Red Edwin van der Sar.
Også denne rekorden er altså godt innenfor Bastian Schweinsteigers rekkevidde under Euro 2016.

Slutt for Nord-Irland, eller…?

Bortsett fra den store skuffelsen, Ukraina, som allerede er ute, er det fortsatt åpent hvem som blir nummer 1, 2 og 3 i gruppen. Tyskland og Polen har begge fire poeng, mens på forhånd nederlagsdømte Nord-Irland har 3. Mye skal klaffe om de grønne skal klare å gå videre, men hvem vet? Fotballhistorien har lært oss å ikke avskrive noen, i hvert fall ikke før alt er avgjort.

Toppmøte i Gruppe D

Spania mot Kroatia, nummer 1 mot nummer 2. Det er i alle fall stillingen før de to nasjonene tirsdag kveld inntar stadion i Bordeaux. Med David De Gea mellom stengene har Spania tatt full pott på sine to kamper, men må likevel ta poeng her for ikke å risikere tap av førsteplassen. Kroatia har i øyeblikket fire poeng etter at de på fredag måtte se sin 2-0-ledelse mot Tsjekkia bli forvandlet til 2-2 i sluttminuttene, og kan i gode stunder slå hvem som helst – også spanske favoritter.

Powered by Labrador CMS