Ryktesaker, uke 13

Fosu-Mensah ønsket i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 02. april:

18.00: Ifølge Mirror skal Borussia Mönchengladbach være interessert i å hente Uniteds Timothy Fosu-Mensah på lån neste sesong. De har de to siste årene lånt Chelseas Andreas Christensen, men ifølge avisen skal Chelsea ha ytret et ønske om å hente tilbake dansken og bruke han selv. Dermed ønsker tyskerne å hente Fosu-Mensah på lån.

14.05: The Times skriver søndag at Manchester United anser Neymar som en mulig forsterkning i sommer, til tross for Mourinhos kommentarer om det motsatte forrige uke.

Saken er skrevet av Duncan Castles, som pleier å vite hva som rører seg rundt José Mourinho.

Neymar skal ha fortalt venner at United og Chelsea skal ha spurt om han ønsker seg en ny start i England, og at spesielt førstnevnte er pågående.

Forholdet mellom Neymar og Barcelona skal være så som så, og det faktum at United har økonomiske muskler så det holder gjør at dette fort kan bli en vedvarende saga.

09.30: José Mourinho og Aitor Karanka jobbet tidligere sammen i Real Madrid, og vår portugisiske trener var tydelig oppgitt da Boro valgte å gi Karanka fyken tidligere i mars.

– Året han kom til klubben var laget på vei ned i League One. I det andre året tok han laget til Wembley for å spille playoff-finale. I det tredje året rykket han direkte opp. Jeg mener at han fortjener å få sparken i det fjerde året, sa Mourinho ironisk den gang.

Nå melder The Mirror at Mourinho skal ha gitt Karanka tilbudet om å ta del i trenerteamet hans på Old Trafford og at spanjolen vurderer tilbudet seriøst.

08.15: Vi må nok tåle å se David De Gea sitt navn i denne ryktespalten ved flere anledninger fremover, med mindre Real Madrid offentlig går ut og sier at de ikke er interesserte.

Det kommer nok ikke til å skje.

Nå mener Don Balon (her MEN) at United og Madrid har blitt enige om svimlende £66 millioner for den spanske keeperen, noe som vil gjøre han til den klart dyreste keeperen gjennom tidene. Dette fordi De Gea ikke har en utkjøpsklausul i kontrakten sin, slik det tidligere har vært meldt.

José Mourinho skal gjerne se en Real Madrid-spiller gå andre vei, og MEN mener å vite at den spilleren er James Rodriguez. En annen kjenning fra denne spalten, med andre ord.

Colombianeren har spilt en noe perifær rolle under Zidane, og ønsker seg naturligvis mer spilletid. Om dette henger sammen med en eventuell De Gea-avtale, er ikke klart.

Fredag 31. mars:

09.50: Knapt en eneste dag forløper uten at Antoine Griezmann finner veien til ryktespaltene. Heller ikke denne morgenen slipper vi helt unna, ettersom The Telegraph vil ha det til at Manchester United har planer om å utløse franskmannens utkjøpsklausul på angivelige £85 millioner.
Avisen skriver videre at Paul Pogba har gjort forsøk på å overbevise Griezmann om at været i Manchester ikke er så ille som han visstnok frykter.

07.30: Litt sent siden den dukket opp allerede onsdag kveld, men vi tar likevel med en sak fra The Mirror, hvor David McDonnell hevder at José Mourinho har bedt Ed Woodward om å hente Monacos Tiemoue Bakayako til Old Trafford.
United-manageren sies å ha gjort 22-åringen til sitt hovedmål for sommeren, men er — som tidligere nevnt her i ryktespalten — trolig avhengig av en Champions League-plass om han skal ha håp om å overbevise franskmannen.

Torsdag 30. mars:

14.00: Ifølge Tysklands største rene fotballmagasin, Kicker.de, har Manchester United, Manchester City og to spanske klubber forespurt om Bayerns midtbanetalent Joshua Kimmich. Tyskeren har kontrakt frem til 2020 og ses på som en naturlig erstatter for Lahm. Han ønsker imidlertid helst å være midtbanepsiller, og uttalte nylig at han ikke er spesielt fornøyd med mangelene på spilletid for den tyske giganten..

– Det har ingenting å si om jeg forstår det eller ikke. Faktum er at jeg ikke er fornøyd med det, og jeg ønsker å forandre på det. Treneren vet at han kan bruke meg som defensiv midt, høyreback eller som midtstopper. Han har mange måter å bruke meg på, sa han.

22-åringen spilte EM-semifinale for Tyskland, så å kalle ham talent er kanskje en underdrivelse.

08.30: Det nærmer seg sommeren og ryktemølla har virkelig begynt å gå rund de siste ukene. United signerte Eric Bailly fra Villarreal før denne sesongen, og tenker ifølge Mirror «Hvorfor ikke hente en til, det gikk jo så bra?». Tidligere Bailly-lagkamerat Samu Castillejo skal være på radaren, og vingen har en prislapp pålydende svimlende 35 millioner euro.

To mål og fire målgivende er fasit for 22-åringen, som kom til den gule ubåten fra Malaga i 2015. United kan imidlertid forvente konkurranse fra Atletico Madrid og Arsenal. Il Mattino er kilden Mirror viser til, ytterligere en Napoli-avis.

08.00: Manchester United har gitt et kontraktstilbud til Napoli-vingen Dries Mertens, ifølge flere italienske medier, blant annet Calcio Napoli. Belgierens kontrakt går som kjent ut neste sommer, og han har enda ikke forlenget med sin nåværende klubb. Ifølge avisen har Napoli kun tilbudt ving/spissen 3 millioner euro i året, mens Uniteds tilbud ligger på 4,7 millioner. Inter skal også ha gitt et tilbud, men avisen beskriver United som «nærmest» å signere spilleren.

Mertens har spilt spiss for Napoli denne sesongen, og har bøttet inn hele 20 ligamål og bidratt med syv målgivende pasninger. Det eneste som taler mot ham, er at han har rukket å bli 29 år gammel.

Onsdag 29. mars:

20.05: Antoine Griezmann, hva skjer her nå? Overgangsguru og Sky Sports-journalist Di Marzio skal ha meldt at Bayern München leder an i kampen om signaturen til den franske superstjernen:

Bayern München har en særegen evne til å tiltrekke seg spillere, og Renato Sanches står kanskje sterkt i minnet til mange.

Det er fortsatt lenge til overgangsvinduet åpner, og her kan åpenbart alt skje.

19.00: Manchester Evening News mener å vite at Atlético Madrid-stopperen Jose Gimenez ønsker seg en overgang til Manchester United i sommer.

José Mourinho skal ha vurdert stopperen allerede i januar, sammen med Victor Lindelöf. Som vi nå vet, ble ingen av disse overgangene en realitet.

Kontrakten til den 22-år gamle forsvarsspilleren går ut allerede neste sommer, og derfor ser det ikke sannsynlig ut at United ønsker å betale den nåværende utkjøpsklausulen som er på småpene £56 millioner.

Jose Gimenez har startet 16 kamper så langt denne sesongen for Atlético Madrid.

16.40: Miguel Delaney i The Independent skriver i dag at Manchester United frykter at David De Gea forlater Manchester til fordel for Madrid, og at klubben allerede har begynt å se på mulige erstattere. Og skal vi tro den vanligvis troverdige avisen, er det i Italia vi leter.

Inters Samir Handanovic og Milans gullgutt Gianluigi Donnarumma skal være hete kandidater, gitt at de to klubbene fra Milano er villige til å selge.

Chelseas Thibaut Courtois nevnes også, men det er er vanskelig å se London-laget selge til en direkte rival i Premier League.

Hvem mener du burde erstatte David De Gea hvis han velger å flytte på seg?

07.15: Ifølge Daily Mail følger United Celtic-backen Kieran Tierney tett. 19-åringen skal ha imponert United-speider Marcel Bout, og Mourinho ønsker nye spillere på backene. Moussa Dembele skal også være ønsket av portugiseren.

07.10: Som vi nevnte i går kveld mener Manchester Evening News at Champions League-spill blir avgjørende for at Tiemoue Bakayoko skal velge Manchester United. Ifølge franske RMC har 22-åringen et ønske om å spille for Paris Saint-Germain.

– Da han var ung, ønsket han å gå til PSG. Han har alltid drømt å dra dit, sier Bakayokos bror og agent, Soualio i et intervju gjengitt av Evening Standard.

07.00: Vi starter dagen med saken «Manchester United target £40m Eric Dier to kick off summer spending spree that would also bring Antoine Griezmann to Old Trafford» i The Sun. Artikkelen er relativt lang, men kort oppsummert mener avisen at José Mourinho ønsker å forsterke laget med en spiss, en sentral midtbanespiller og en midtstopper for å være med i kampen om større trofeer neste sesong. De eneste navnene som nevnes som konkrete mål er Dier, som er tiltenkt rollen som Michael Carricks erstatter, og Griezmann.

Tirsdag 28. mars:

18.00: Monacos midtbanejuvel Tiemoue Bakayoko har vært hyppig linket til United, og andre storklubber, de siste månedene. Nå hevder Manchester Evening News at CL-spill blir avgjørende for hvor han spiller neste sesong.

– Tiemoue [Bakayoko] lytter til noen engelske klubber, blant andre Manchester United, men det er ingenting konkret ennå, skal en kilde nær Bakayoko ha fortalt Manchester Evening News.

Ifølge lokalavisens kilde skal Champions League-spill være en forutsetning.

12.40: Som nevnt i går, vurderer Manchester United å møte utkjøpsklausen til Neymar på 200 millioner euro (173 mill. pund), ifølge spanske Sport. Ramon Calderon, tidligere president i Real Madrid, mener derimot en overgang er usannsynlig.

– Jeg er sikker på at Barcelona ikke vil la ham gå. (…) Min erfaring fra Real Madrid, med Cristiano Ronaldo og andre store navn, er at du må la dem gå hvis de kommer til deg og sier at de ikke ønsker å bli værende. Men det virker ikke som Neymar har noe imot å bli værende i Barcelona, sier Calderon til Talk Sport.

12.30: United har blitt koblet til Roma-stopper Kostas Manolas tidligere. I det siste har Juventus virket mest aktuelt, men ifølge nettstedet CalcioMercato ønsker ikke Roma å selge til en italiensk klubb. Samtidig nevner vi at PSG-stopper Marquinhos visstnok ikke vil signere ny kontrakt med sin franske klubb, skriver MEN. 22-åringen har vært linket til United, Barcelona og Chelsea.

08.10: Ingen stor overgangsnyhet med hensyn til dagens United-lag, men vi tar med oss at Louis van Gaal kan være aktuell for en ny jobb. 65-åringen har tidligere uttalt at United-jobben var hans siste, men kan returnere til det nederlandske landslaget som teknisk direktør etter at landslagssjef Danny Blind fikk sparken etter et 0-2-tap for Bulgaria forrige helg. Van Gaal førte Nederland til VM-bronse i 2014. Listen over kandidater skal imidlertid være lang, er en representant fra det nederlandske fotballforbundet sitert på i The Independent.

08.05: Amerikanske Will Vint er kun 15 år gammel, men skal være i forhandlinger med Manchester United om en kontrakt, skriver Daily Mail. Vint har vært på prøvespill i klubben i løpet av den siste måneden og er sønnen til Evertons akademidirektør Peter Vint. I samme åndedrag nevner vi at Paris Saint-Germain-talentet Aliou Traore (16) er invitert tilbake til prøvespill i United etter et tidligere besøk i februar. 

08.00: Inter-spilleren Marcelo Brozović har blitt nevnt i ryktespalten ved flere anledninger de siste dagene: – Jeg kan ikke røpe noen navn, men flere engelske klubber følger Marcelo, og vi har kontakt med dem. Brozović vil være en attraktiv spiller på overgangsmarkedet i sommer, sier 24-åringens agent, ifølge Sky Sports. United, Chelsea og Tottenham skal være blant de interesserte.

Mandag 27. mars:

17.25: Ifølge irske Independent er Aston Villa villig til å betale £3 millioner for Sam Johnstone, som for øyeblikket er på utlån i samme klubb. Avisen skriver at Villa-sjef Steve Bruce skal ha startet samtaler med United allerede, etter at Johnstone har imponert under sitt låneopphold i Championship-klubben.

08.40: På lørdag (07.45) meldte vi at José Mourinho sjekket ut muligheten for å signere Inters 24 år gamle midtbanemann Marcelo Brozović.
Mandag morgen viser The Mirror til italienske Calciomercato, som skriver at Brozović er tilgjengelig for €40 millioner (£34.6 mill.), og at United er klare for en avtale.

08.30: Vi innleder mandagen med en heller oppsiktsvekkende påstand fra spanske Sport: Manchester United står klar til å utløse utkjøpsklausulen på €200 millioner (£173 mill.) i Neymars kontrakt med Barcelona.
Det er ESPN som videreformidler meldingen, hvor det i tillegg hevdes at den 25 år gamle brasilianeren vil bli tilbudt en lønnspakke verdt £415.000 i uken.

Powered by Labrador CMS