Dette er alternativene: – Han blir dyrere enn Sancho

Går den mye omtalte overgangen til Jadon Sancho i vasken? Her er alternativene Manchester United kan vurdere.

Publisert Sist oppdatert

Etter noen hektiske uker med uttalelser fra både tysk og engelsk hold har det vært stille rundt Jadon Sancho (20) etter at Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke slo fast at det ikke er rom for forhandlinger nå som den gitte fristen er utløpt.

Eivind Bisgaard Sundet tror ikke Watzke spiller et spill.

– Jeg tenker at det ser mørkt ut for United. Strategien Dortmund har valgt virker reell, sier Viasport-kommentatoren til united.no.

Ryktene om at Dortmund har forberedt et Sancho-salg har versert helt siden Manchester Uniteds snuoperasjon i Paris i mars i fjor.

Bisgaard Sundet mener coronasituasjonen og Sanchos kontraktsforlengelse kan ha endret bildet.

– Dersom de selger nå vil de tape ansikt overfor egen spillergruppe, fansen som eier klubben, sponsorer og resten av fotball-Tyskland.

– Kontraktsforlengelsen viser at Dortmund har et veldig fortrolig forhold til Sancho og hans folk. Dette kunne jo lett ha kommet ut, men det gjorde det ikke. Det kan også være at det finnes andre interessante lag for Sancho som ikke handler i sommer på grunn av coronasituasjonen. Da er det kanskje greit å være i Dortmund i ett år til og holde dørene åpne.

BLIR I TYSKLAND? Jadon Sancho har kontrakt med Borussia Dortmund til 2023 og kan bli værende i klubben.

Så hva gjør Manchester United da?

United.no har snakket med eksperter på de ulike ligaene om alternativene Manchester United skal være interessert i. Vi understreker at listen utelukkende er basert på ubekreftede rykter.

Vinicius Junior (20)

Pris: Mer enn 120 millioner euro?
Mål: 6
Målgivende: 2

Vinicius Junior var supertalentet som signerte for Real Madrid som 16-åring, og etter to sesonger på førstelaget har den 20-årige brasilianeren to titler på merittlista: Klubb-VM og La Liga.

Angriperen er ikke nærheten av tallene til Sancho, men får likevel gode attester. Han var den tolvte mest brukte spilleren til Zinedine Zidane og var avgjørende i flere viktige seirer, som i hjemmekampen mot Atlético Madrid.

United-koblingen ble gjort av Real Madrid-magasinet Defensa Central. Det er imidlertid usikkert om Junior vil være tilgjengelig og i så fall til hvilken pris. Utkjøpsklausulen er på beskjedne 700 millioner euro.

Jonas Giæver har ingen tro på at Junior er til salgs.

– Jeg ser det som nærmest umulig at han går til Manchester United. Ene og alene fordi han var et stort prestisjeprosjekt da han ble hentet fra Flamengo som 16-åring. Da kostet han et sted mellom 40 og 45 millioner euro, sier Giæver som driver podkasten La Liga Loca.

– Han skal være den neste generasjons «galactico» sammen med Rodrygo, Martin Ødegaard, Federico Valverde og så videre. Så han står i høy kurs i Real Madrid, og jeg tror de fort kan be om mer penger for Junior enn det Dortmund vil ha for Sancho.

Giæver er ikke i tvil om at Junior er et fullverdig Sancho-alternativ.

– En ekstremt spennende spiller med et skyhøy potensial. Han har vist at han har noe helt eget ved seg med hensyn til rykk, fart, dribleferdigheter og evnen til å skape sjanser på egen hånd. Han har vært litt ustabil, men det må man nesten vente av en så ung spiller.

Ousmane Dembele (23)

Pris: 85-100 millioner pund
Mål: 1
Målgivende: 0

Å betale opp mot 100 millioner pund for en skadeutsatt ving som spilte snaue 500 minutter i 2019/20-sesongen kan virke ufornuftig. Ifølge rapportene skal Dembele være på blokka til Manchester United, men nylig uttalte Barcelona-president Josep Bartomeu at 23-åringen ikke er til salgs.

– Det kan være en salgstaktikk selvfølgelig, sier Giæver.

Situasjonen i Barcelona er uansett usikker for øyeblikket etter at Quique Setien fikk sparken. Ronald Koeman overtar og må ifølge rapportene overbevise Lionel Messi om å bli værende.

Dembele ble hentet fra Borussia Dortmund for å erstatte Neymar for 135 millioner pund i 2017.

– Han har vært konstant skadet, og det har vært problemer med oppførselen hans. Han har kommet for sent til trening fordi han vært oppe hele natten og spilt Fortnight for eksempel. Det gjør at mange stiller spørsmål til hans profesjonalitet og om han tar ting seriøst nok. Når han i tillegg alltid er skadet gjør det at man allerede snakker om ham som en gigantisk flopp i Barcelona, sier Giæver.

– Men når han virkelig kommer i gang er han et unikum. Helt suveren å se på. Samtidig tror jeg han ville kostet såpass mye og vært et så stort usikkerhetsmoment at jeg ville vært veldig varsom dersom jeg var Manchester United.

Kingsley Coman (24)

Pris: 65 millioner euro
Mål: 7
Målgivende: 4

Et annet navn som skal stå på blokka i Manchester United er Bayern Münchens Kingsley Coman. Franskmannen signerte for den tyske klubben etter et vellykket utlån fra Juventus, og er litt inn og ut av laget.

Kjøpet av Leroy Sané gjør at konkurransen blir enda tøffere for Coman, som tidligere har uttrykt sin beundring for Paul Pogba.

Eivind Bisgaard Sundet påpeker imidlertid at Coman er en annerledes spillertype enn Sancho.

– Han er en sinnssykt god kantspiller, men han har jo ikke den statistikken som Sancho har. Han er ikke en målscorer eller assistskonge. Det er ingen tvil om at han er skikkelig god, men i mine øyne har United lignende typer i Marcus Rashford og Anthony Martial, sier Viasport-kommentatoren.

Douglas Costa (29)

Pris: Usikkert
Mål: 3
Målgivende: 4

Brasilianeren var koblet til Manchester United som Shakhtar-spiller, Bayern München-spiller og nå også som Juventus-spiller.

Den eksplosive vingen har blitt 29 år, og ifølge Sky Sports vurderes han som et reelt Sancho-alternativ.

– Juventus ønsker at han skal dra. Agentene hans prøver å finne en løsning, og har snakket med Manchester United for å finne ut om de vil være interesserte. De vil vurdere det, men problemet er at Douglas Costa ofte er skadet, så det er et problem for en klubb som ønsker å kjøpe ham, har journalist Gianluca Di Marzio sagt.

Costa startet bare sju kamper i Serie A og hadde ett innhopp i Champions League denne sesongen.

Even Braastad karakteriserer det som et sjansespill å hente Costa.

– Om man har håp om å hente en kantspiller som skal være fysisk robust nok til å starte flesteparten av kampene i løpet av en sesong, så er det definitivt et sjansespill, sier Braastad, som driver podkasten Støvelball om italiensk fotball.

Det er ikke vanskelig å se for seg at Juventus er villig til å selge Costa. De visste de tok en sjanse da de hentet ham i 2017, med tanke på skadehistorikken, og to av tre sesonger har blitt veldig påvirket av skader. I fjor sommer så han helt fantastisk ut etter en skadefri oppkjøring, men så sa det stopp igjen. På sitt beste en helt vanvittig eksplosiv kantspiller, som er god til å utfordre og skape ubalanse hos motstanderne.

Paulo Dybala (26)

Pris: 90 millioner euro
Mål: 17
Målgivende: 8

Juventus-stjernen har også blitt nevnt i ryktespalten på united.no én gang eller to de siste sesongene. I fjor sommer var det ifølge rapportene en åpning for at Manchester United kunne få argentineren, før Dybala selv bestemte seg for å bli værende i Juventus og kjempe om oppmerksomheten ved siden av Cristiano Ronaldo.

Dybala leverte en sterk sesong, men med en kontrakt som går ut i 2022 skal den italienske giganten nok en gang være forberedt på å tjene penger på 26-åringen.

Det er imidlertid Braastad usikker på.

– Jeg blir overrasket om Juventus forsøker å selge Dybala igjen.

– Dybala har hatt en av sine beste sesonger nå, etter at Juventus tilsynelatende forsøkte å kvitte seg med ham i fjor. Han blir en veldig annerledes type enn både Sancho og Costa, da han er absolutt best som tier eller som en av to på topp. Teknisk briljant, har et overblikk få matcher og plukker målpoeng jevnt og trutt. 

David Brooks (23)

Pris: 40 millioner pund
Mål: 1
Målgivende: 0

David Brooks tok nivået umiddelbart da han ble hentet fra Sheffield United til Bournemouth i 2018 for 11,5 millioner pund. Forrige sesong ble ødelagt av en alvorlig skade, og 23-åringen startet bare åtte kamper.

Med nedrykk til Bournemouth og Eddie Howe ute av klubben er det ikke utenkelig at Brooks blir værende i Premier League.

Brooks vokste opp i Manchester City, men er United-supporter.

Espen Ween tror det kan være et smart kjøp.

– Bournemouth må nok selge spillere, og det kan gjøre at prisen er grei. Men det er vanskelig fordi han har vært ute i ett år, sier TV 2-kommentatoren.

– Han er kanskje ikke like spennende som Sancho, men jeg tviler på at Liverpool-supportere tenkte at det var så voldsomt spennende med Georginio Wijnaldum da han ble hentet fra Newcastle, uten sammenligning for øvrig.

– Kanskje bør de heller gå for Brooks som har levert i Premier League enn å jage spøkelser man ikke får tak i.

Jack Grealish (24)

Pris: 80 millioner pund
Mål: 10
Målgivende: 6

Aston Villas største stjerne tok Premier League med storm og var koblet til Manchester United gjennom store deler av sesongen.

Etter at Bruno Fernandes kom inn har det imidlertid vært færre rapporter om at Grealish kan være på vei til Old Trafford.

24-åringen regnes imidlertid ikke som en ren kantspiller som Sancho og de andre på lista.

– Det er et annet type kjøp. Han har spilt ute til venstre for Villa, men er mest effektiv sentralt, sier Ween.

– I United kan han jo bekle begge rollene. Jeg tror Grealish passer på en større scene, og jeg tror han har den selvtilliten som trengs. Han og United hadde vært en god match.

Avslutningsvis nevner vi også Adama Traore (24), Ismaïla Sarr (22) og Federico Chiesa (22) som også har vært innom ryktespalten i sommer.

Powered by Labrador CMS