Ryktesaker, uke 47

Blir dette Uniteds nye forsvarssjef?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 27. november:

09.50: Payet til United? Det høres ikke veldig feil ut, men hvor realistisk det er gjenstår å se. West Ham skal isåfall ønske seg 35 millioner pund for 29-åringen, ifølge Mirror.

09.45: Antonio Valencia skal nærme seg en ny kontrakt med United. Mourinho ønsker å gi høyrebacken en ny ettårskontrakt. 

09.33: United ønsker seg ny midtstopper og Atletico Madrids Jose Gimenez står høyt på lista. Ifølge ESPN skal José Mourinho være interessert i å hente den uruguayanske midstopperen i januar.

08.27:  Den søramerikanske klubben Santos skal være svært interessert i Bastian Schweinsteiger ifølge Mirror. Avisen siterer treneren Dorival Junior, som skal ha sagt at tyskeren passer perfekt inn i laget. De er ute etter stjernespillere fra Europa som ikke blir brukt av sine respektive klubber.

Lørdag 26. november:

10.30: Kjøp Antoine Griezmann. Det er beskjeden fra United-legende Paul Scholes til José Mourinho. Som de fleste har fått med seg har franskmannen levert på aller høyeste nivå i løpet av sine år i Atletico Madrid, og United har lenge savnet en ving i ypperste verdensklasse. Griezmann kan også spille på topp, og det er der Scholes mener han trengs.

– Han er en toppspiss, og United er ute etter en slik spiller, sier Scholes som svar på hva han ønsker seg i januar.

10.00: Flere av ryktene som har oppstått i løpet av natta omhandler at United får kamp om flere spillere. Ifølge Manchester Evening News får United kamp fra Arsenal om Bayern-back David Alaba, som selv skal foretrekke en overgang til London. Ifølge Goal skal United visstnok også lenge ha vært interessert i Corinthians-back Guilherme Arana, men nå skal Inter ha lagt inn bud på backen. Corinthians har pengeproblemer og skal være interessert i å selge.

Fredag 25. november:

13.20: Squawka skriver at Atlético Madrid forbereder seg på at den stadig vekk United-linkede Antoine Griezmann kommer til å forlate Vicente Calderón. Klubben skal allerede ha sett seg ut franskmannens erstatter i Monaco-vingen Thomas Lemar.

13.05: Er José Mourinho ute etter å raide sin gamle klubb? Daily Star (som så avgjort ikke hører hjemme blant de mest pålitelige) skriver i en såkalt «Exclusive» at United-manageren er klar for et januarbud på Chelseas brasilianske midtbanespiller Willian.
28-åringen, som ifølge artikkelen er verdsatt til £40 millioner, har ramlet nedover rangstigen på Stamford Bridge etter at Antonio Conte inntok managerstolen.

Torsdag 24. november:

10.55: Liverpool Echo skriver at Ronald Koeman kan stå overfor konkurranse fra Spartak Moskva, når Everton-manageren skal forsøke å få United til å gå med på en låneavtale for Memphis Depay.
Den russiske ligalederen skal, i likhet med Everton, ønske seg en avtale i januar, men er også åpen for en permanent overgang til sommeren.

08.00: På en foreløpig stille ryktemorgen kan vi ta med at Paul Scholes nå linkes til Wigan. Manager Warren Joyce har gitt førstelagstrener Joe Parkinson sparken og, ifølge The Sun, dermed lagt veien åpen for den nå 42 år gamle «Sat Nav».

Onsdag 23. november:

19.00: Under pressekonferansen onsdag fikk Zlatan spørsmål om hva han mente om United-linkede Victor Lindelöf. United trenger stoppere, og den svenske Benfica-stopperen har tatt portugisisk liga med storm, og i tillegg levert for det svenske landslaget.

– Jeg syns Victor er fantastisk, han spiller bra for Benfica og tar mye ansvar for landslaget nå, han vokser. Er han god nok for United? Jeg syns han er god nok for alle de store klubbene der ute, nå handler det bare om hva han selv vil, sier Zlatan.

– Jeg vet han er heit på markedet nå, så la ham gjøre valget selv, og finne ut hva som passer ham, sier Zlatan videre.

Lindelöf kobles også til Chelsea, og overgangssummen det er snakk om er rundt 25 millioner euro.

16.30: Ifølge Daily Mirror  er United i ferd med å slå byrivalene i jakten på det svenske «vidunderbarnet» Pavle Vagic. Den 16-årige høyrebente venstrekanten er kaptein på sveriges U17-landslag og har nylig blitt tatt opp til Malmös førstelag. Malmö var forøvrig Zlatan Ibrahimovics gamle klubb, og det skal være nettopp denne linken som gjør at Vagic skal være mer interessert i en overgang til de røde enn de lyseblå.

14.20: Den 19 år gamle Genk-spissen Leon Bailey har i det siste blitt koblet til Manchester United. José Mourinho skal ha sendt avgårde speidere for å ta ham nærmere i øyesyn, og nå uttaler spilleren selv til HLN Sport via Manchester Evening News, at han alltid har drømt om å spille i Premier League.
Han har likevel ett forbehold: – Om, la oss si Man United ikke kan garantere meg spilletid, da blir jeg i Genk.

08.05: Den italienske sportsavisen Gazetta Dello Sport hevder, ifølge Daily Star, at  Manchester United, City, Arsenal, Chelsea og Juventus, alle er interesserte i Atalanta-stopperen Mattia Caldara.
22-åringen, som er oppvokst i Atalanta-akademiet og har ni kamper for Italia U21, skal ikke bare være en god forsvarer, men også en habil avslutter. På sine fire siste opptredener for Serie A-klubben har han tegnet seg på scoringslisten tre ganger. Caldaras Wikipedia-profil.

08.00: Franske L’Equipe hevder at Manchester United var en av flere klubber som tirsdag hadde speidere i aksjon under UEFA Youth League-oppgjøret mellom Dynamo Zagreb og Lyon. Målet for virksomheten skal ha vært Lyons 16 år gamle spiss, Amine Gouiri.

Tirsdag 22.november:

14.30: Det er tydelig at ting har lekket ut til media hva Uniteds planer for januarvinduet angår. Men hvem skal vi tro på? Mirror har en lignende sak som M.E.N. men skriver på sin side at Mourinhos januarplaner inkluderer forsvarsspillerne Virgil van Dijk fra Southampton, Bayern Münchens David Alaba og Aleksandar Dragovic fra Bayer Leverkusen.

13.00: Manchester United-manager Jose Mourinho skal ha forklart administrerende direktør Ed Woodward at han trenger ytterligere to forsvarsspillere i januarvinduet. Det er lokalavisen Manchester Evening News som bringer nyheten tirsdag ettermiddag.
Med de klare førstevalgene på stopperplass, Chris Smalling og Eric Bailly, ute med skade, mener Mourinho at United-stallen er for tynt besatt i bakerste ledd.
United fulgte Southamptons og Portugals Jose Fonte tett før seriestart, men det kom aldri noe bud fra United på portugiseren. M.E.N skriver at det er usikkert om Mourinho vil få midler i januar ettersom klubben brukte store summer i sommer på å hente Paul Pogba, nevnte Eric Bailly og Henrikh Mkhitaryan.

08.45: I går skrev vi om Gelson Martins som har fanget Uniteds interesse. Tirsdag skriver flere aviser, deriblant The Sun, at United vil være på plass å se unggutten i aksjon mot Real Madrid i kveldens Champions League-oppgjør. Problemet er bare at Manchester City, Barcelona og Bayern München er blant de andre klubbene som vil gjøre det samme.

Mandag 21. november:

11.45: Mourinho har jobbet for å få kloa i Sporting Lisboas Gelson Martins, skriver spanske AS.  21-åringen er i utgangspunktet (høyre) ving, og imponert blant annet mot Real Madrid tidligere i høst.

07.30: Ny ettårs-kontrakt for Michael Carrick, skriver Daily Express – som legger sammen to pluss to fra noen av Mourinhos tidligere uttalelser og Carricks gode form – til å komme til den konklusjonen. 35 år gamle Carricks nåværende kontakt utgår til sommeren.

07.25: United er blant klubbene som følger Santos-spilleren Thiago Maia. Ifølge italienske Calciomercato er også Chelsea interessert, men franske PSG forbereder nå et bud på 17 millioner pund for den 19 år gamle midtbanespilleren som i sommer hjalp Brasil til OL-seier.

07.20: Harry Kane ønsker å få en avklaring på den nye kontrakten sin med Tottenham, skriver Daily Mirror. Toppscoreren tjener «kun» 60.000 pund i uka, og Tottenham nøler med å gi ham 100.000. Manchester United er blant de som lett kan gi ham det – og mer – og dermed kan det bli spennende å følge utviklingen. 23-åringens nåværende kontakt løper til 2020.

Powered by Labrador CMS