Ryktesaker, uke 17

Depay, Cleverley, Höwedes, Hernández, De Vrij og et Fulham-talent i søndagens ryktespalte.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 26. april:

22.14: Vi avslutter med noe litt mer håndfast (om enn ikke hyperinteressant av den grunn!): I Portugal blir det offentliggjort hvilke klubber som har vært representert med speidere på hvilke kamper, og ikke uventet var United en av klubbene som var til stede på toppoppgjøret mellom Benfica og Porto:

22.06: Samme avis, og samme journalist, har også hatt noen andre saker i det siste. I går meldte de om interesse for Lazio-forsvarer Stefan de Vrij, også der med en noe kreativ oversettelse fra utenlandsk media. I dag melder de også om interesse for Fulhams Patrick Roberts, en sak en kan lese her. Roberts er regnet som et stortalent, men må kanskje vise litt mer før Fulham får £10 millioner (som er summen Metro skriver om) for ham.

21.47: Kan verdensmester Benedikt Höwedes være noe for United? Ifølge Metro er Van Gaal interessert. I håp om å bedre påliteligheten skriver de at dette er ifølge tyske Bild, og linker så til en Bild-sak som på ingen måte skriver det Metro påstår at den gjør. Derfor blir det litt vanskelig å ta seriøst. Bild skriver uansett at Schalke har stor tro på at forsvarsspilleren blir.

21.35: Metro velger å tolke noen Van Gaal-uttalelser som en god nyhet for Southampton når det gjelder et eventuelt forsøk på å signere Javier Hernández. Noe innsideinformasjon virker det derimot ikke som om de sitter med i denne saken.

21.32: Når det gjelder fremtiden til Tom Cleverley er det ventet at han enten vil gå til Everton eller Aston Villa i sommer. Cleverley har spilt under Martínez tidligere, mens Villa kanskje har blitt mer fristende etter at Tim Sherwood tok over, siden Cleverley har gjort det godt under ham.

Metro melder uansett i forbifarten, mens de skriver om Villa-interessen, at også Arsenal vil ha Cleverley. Dette baserer seg nok på Sky Sports-saken om nettopp det for litt over en uke siden, som ble omtalt her på siden, og Metro melder altså om Arsenal-interesse også. Vi vil uansett påpeke at Metro ikke akkurat har det beste ryktet, og at ryktets troverdighet egentlig ikke blir styrket (men heller ikke svekket) av at Metro nevner dette.

21.18: Apropos Depay: I Manchester Evening News siteres Depay på at han ikke har snakket med United, at han ikke vil si noe om fremtiden nå, og at det ville vært fantastisk med en overgang til en storklubb denne sommeren.

21.15: Pålitelig Times-journalist (som spesielt har god kontroll på Merseyside-fotballen) om Memphis Depay: 

Lørdag 25. april:

12.30: Memphis Depay er en av de heteste spillerne på overgangsmarkedet denne sommeren. Storklubbene ligger langflate etter PSV-spilleren, og i tillegg skal også Liverpool være interesserte. Nå heller spillerens agent bensin på ryktebålet ved å publisere et bilde av AON Training Complex på Twitter. I går meldte The Sun at spilleren har vært i kontakt med United.

Fredag 24.april:

08.10: Manchester City har nå kastet seg inn i kampen om den talentfulle franske forsvareren Dayot Upamecano. Det er dårlig nytt for United som nesten sikret seg Valenciennes-spilleren i januar og fortsetter å følge spilleren tett. Også Arsenal har vist interesse for Upamecano som har representert Frankrike på U16 og U17- landslag. Det melder Daily Mail.

08.00: Avisen Daily Mail er som regel hakket mer pålitelige enn Metro. De skriver at West Ham er lystne på å sikre seg Chicharito på permanent overgang for ca syv millioner pund. Det skal være duket for en heftig sommerhandel i Øst-London, og mexicaneren skal vøre et av navnene som står øverst på ønsklisten til Big Sam.

07.50: Gratisavisen Metro bringer i dag nyheten om at United visstnok må kjempe med PSG om undersriften til Wesley Sneijder. Selv om hele saken er en syltynn suppe uten noen kildehenvisninger er det ingen hemmelighet at Sneijder var en viktig mann for Van Gaal i sist sommers VM.

Torsdag 23. april:

22.30: Tidligere denne uken skal United ha sendt speidere til Brasil for å følge Internacionals 21-årige Rodrigo Dourado. I følge Sport Witness skal han ha sagt at det ville være en drøm å spille for Manchester United, men at han er fokusert på der han er og at han vil være fokusert på Internacional.

21.00: Etter Real Madrids seier over Atletico Madrid i går kveld, skal visstnok Isco ha uttrykt sin missnøye med situasjonen i klubben. «Jeg er mer enn såret, så jeg er ikke særlig glad.» skal Isco ha sagt, og ifølge Daily Star skal United være én av klubbene som har  23-åringen høyt på ønskelisten til sommerens overgangsvindu.

20.30: I følge Chronicle skal United være interessert i Newcastles nederlandske høyreback Daryl Janmaat. Den offensive høyrebacken kom til Newcastle i sommer etter et imponerende VM under nåværende United-manager, Louis Van Gaals, ledelse. Dersom United er interessert, vil nok Van Gaal spille en stor rolle i Janmaats valg. Før Uniteds møte med Newcastle tidligere i sesongen hadde høyrebacken bare godt å si om manageren. «Jeg har vært veldig heldig som har fått jobbe med han, og jeg har ikke ett vondt ord om han. Han er en av de beste trenerne jeg har hatt» sa Janmaat til Shields Gazette i mars.

17.30: Daily Star hevder at Chelsea har hevet seg på i konkurransen om Real Madrids venstreback Fabio Coentrão. Portugiseren har vært linket til United lenge, og var nære et utlån til Manchester i september 2013. Venstrebacken står med kun femten kamper under Carlos Ancelotti, og har tøff konkurranse fra den brasilianske back-kollegaen Marcelo. Real vil trolig kreve en sum på om lag £10-15 millioner, i følge Daily Star.

14.50: I et intervju med Sky Sports på formiddagen, snakket Aston Villas manager, Tim Sherwood, varmt om Tom Cleverley. United-spilleren som er på utlån til Birmingham-klubben, er på utgående kontrakt til sommeren. Dersom LVG ikke finner en plass i troppen til 25-åringen med 62 kamper for United, vil han være nødt til å gå på klubbjakt. I intervjuet forteller Sherwood at han håper å komme til enighet med Tom dersom Villa holder seg i Premier League.

10.30: Portugisiske O Jogo hevder ifølge Sport Witness at Manchester United har lagt inn bud på Sporting Lisboas 16 år gamle venstreback, Ruben Vinagre. Denne første henvendelsen fra Old Trafford skal imidlertid ha blitt avslått av spilleren selv, enten fordi han ikke var fornøyd med betingelsene eller fordi han ønsker seg annetsteds.
Vinagre, som også er i søkelyset til blant andre Barcelona, er ikke under kontrakt med Sporting.

09.25: The Sun (krever abonnement) hevder at Robin van Persie takker nei til en lønnspakke på £34 millioner for heller å satse en siste gang på å vinne Premier League med Manchester United.
De tyrkiske toppklubbene Galatasaray og Fenerbahçe, skal begge være mer enn villige til å betale 31-åringen £220.000 i uken over tre år dersom han velger å flytte til Istanbul. Men RvP selv svarer altså nei. Ifølge kilden vil han heller spille ut kontraktstiden på Old Trafford, altså til og med neste sesong.

09.10: Athletic-president José Urrutia insisterer iføle Daily Star på at eventuelle interessenter MÅ innfri klausulen på £30 millioner dersom det skal komme på tale å selge klubbens 20 år gamle forsvarsspiller Aymeric Laporte. Som kjent er Manchester United blant dem som etter sigende holder et våkent øye med den franske U21-landslagsspilleren.
– Laporte vil kun dra herfra dersom han selv vil, samtidig som at noen innfrir utkjøpsklausulen, sier Urrutia.
Hittil denne sesongen, har Laporte spilt 43 obligatoriske kamper for sin baskiske arbeidsgiver.

08.40: Mail Online hevder at Louis van Gaal har identifisert Borussia Dortmunds Ilkay Gundoğan som Michael Carricks etterfølger på Uniteds midtbane. 24 år gamle Gundoğan har ni landskamper for Tyskland. Sammen med blant andre Shinji Kagawa, var han med på Borussia-laget som i 2012 vant både Bundesliga og den tyske cupen.

07.50: Så har nok en høyreback blitt trukket opp av ryktehatten. Mens Dani Alves og Nathaniel Clyne har figurert der i lange tider allerede, meldes det nå om United-interesse også for portugisiske João Cancelo.
Beryktede Metro viser som vanlig til «spanske rapporter», hvor man mener at spilleren har vakt interesse hos Louis van Gaal. United skal derfor ha bedt 20-åringens agent, Jorge Mendes, om å hjelpe til med å fikse en overgang til Old Trafford.
Cancelo er Benficas eiendom, men har denne sesongen vært på utlån i Valencia.

Onsdag 22. april:

20.40: Den foreløpig siste som har blitt koblet til en overgang til Manchester United, er Atlético Madrids Antoine Griezmann. Ifølge Sport Witness, som helt og holdent avfeier ryktet som sludder og vås, oppsto historien i spanske Todomercadoweb på tirsdag. Derfra har den spredt seg videre i rakettfart. Men, ifølge SW er det altså ingenting i dette.

10.00: Manchester United skal ha lagt inn et første bud på Mats Hummels. Budet skal ligge på 30 millioner euro, skal vi tro den tyske avisen Bild.

08.15: PSG skal allerede ha snakket med United-aktuelle Memphis Depay. Likevel føler United at de er i førersetet i kampen om å sikre seg stortalentet. United vil ikke ha noen problemer med å innfri kravet på 25 millioner pund og vil firedoble lønnen hans, melder Daily Star. Radiostasjonen talkSPORT melder at Louis van Gaal vil bli helt avgjørende for å lokke Depay til Old Trafford.

07.45: Manchester United kan være i ferd med å vinne drakampen med Real Madrid om Davd de Geas underskrift. Den spanske storklubben skal nemlig ha fattet interesse for Stoke-keeper Asmir Begovic i stedet. Det er Daily Express som melder dette

Tirsdag 21. april:

22.00: Flere franske medier melder at Memphis Depay allerede har vært i samtaler med PSG. Om det stemmer ser det neppe lyst ut for United med tanke på en overgang for den telentfulle nederlenderen.

21.20: Med Chris Smallings signatur i boks, retter nå United fokus på tre nye United-spillere for å få dem til å signere nye kontrakter også. De tre er Phil Jones, Ashley Young og David de Gea, melder Telegraph. Både Young og ikke minst De Gea har storspilt for Van Gaal denne sesongen, mens Jones har slitt med skader. Likevel har han spilt så pass mange som 19 ligakamper fra start og inngår tydeligvis i Van Gaals fremtidsplaner.

09.00: Daily Mirror skriver om David de Gea, men ikke noe mer enn hva Andy Mitten for lenge siden har skrevet her på united.no – at flere av United-spillerne frykter at han drar. United verdsetter ifølge Mirror De Gea til 50 millioner pund, om han skal dra, men hvis Real Madrid er alternativet kan det være aktuelt å gjøre en bytteavtale som sender Gareth Bale motsatt vei, dette ifølge avisa. United håper at en ukelønn på 140.000 pund kan overbevise De Gea om å bli.

08.00: The Telegraph skriver at spanske rapporter koblet United til et mulig kjøp av Sevilla-spiss Carlos Bacca. Spissen har scoret 17 mål på 29 kamper fra start av denne sesongen. Den 28 år gamle colombianeren kan være tilgjengelig for 15 millioner pund.

07.55: Juventus ønsker Liverpools Raheem Sterling, og skal være villig til å betale 50 millioner pund. For å finansiere overgangen er de villig til å slippe Paul Pogba til United eller City, i en avtale på nærmere 75 millioner pund. Det er The Sun som står for denne også.

07.50: Paris St. Germain skal være klare til å knuse blant annet United i en budkamp om Memphis Depay, og skal ha gitt klubbens hans, PSV Eindhoven, beskjed om dette. Det skriver The Sun. United har virket å være favoritter til å få tak i Depay, men i det siste har også Liverpool meldt seg på, og nå ryktes det også at Bayern München og altså PSG er med i kampen.

Mandag, 20. april:

13.35: Speidere fra Manchester United skal i forrige uke ha vært i Portugal for å sjekke opp Porto-angriper Jackson Martinez. Der fikk de se den 28 år gamle colombianeren både scoret og storspille da laget hans vant 3-1 over Bayern München. Målet var Martinez’ 23. på 31 kamper denne sesongen.
Martinez, som også tidligere har vært i Uniteds søkelys, er innstilt på å forlate Portugal etter sesongen. Ifølge Mail Online vil klubbens hans lytte til bud på rundt £30 millioner.

13.00: PSV Eindhoven bekrefter at Manchester United har foretatt en offiesiell henvendelse i  håp om å sikre seg den nederlandske landslagsvingen Memphis Depay. Det er Mail Onlines Luke Augustus som skriver dette.
Avisen siterer PSVs tekniske direktør, Marcel Brands, som bekrefter kontakt med Manchester United, Paris Saint-Germain – og en tredje, ikke navngitt, europeisk storklubb. Siden Liverpool ble nevnt som interessent tidligere i dag, tyder altså Brands’ uttalelse på at minst fire klubber er interessert i Depay.
P.S.: Ettersom PSV i  helgen sikret seg Eredivisie-mesterskapet i Nederland (se tweet under), trenger ikke klubben lenger bekymre seg for at Depay skal ha tankene sine andre steder. Dermed er det lett å tenke seg at det kan komme til å skje noe ganske raskt med hensyn til en underskrift.

08.10: «Manchester United sender avgårde en delegasjon for å sjekke ut to brasilianere». Dette skriver Sport Witness og viser til   «rapporter» i Brasil, deriblant JB Filho, hvor det hevdes at United i forrige uke var i Brasil for å se nærmere på de to Internacional-spillerne, spissen Rodrigo Dourado (21) og den offensive midtbanespilleren Eduardo Sasha (23). Det skal ennå ikke ha blitt lagt inn bud på noen av dem. Sasha har for øvrig europeisk pass, og vil dermed ikke få problemer med arbeidstillatelse dersom det skulle bli aktuelt.

08.05: Daily Star skriver i dag at den ikke ukjente Jorge Mendes, angivelig er i forhandlinger med Liverpool om en overgang til Anfield for Radamel Falcao. Avisen henviser – morsomt nok – til Daily Express.

08.00: Nederlandske De Telegraaf melder at både Liverpool og PSG skal ha fått PSVs tillatelse til å forhandle med Memphis Depays personlige betingelser. Dette kan skyldes et ønske om å legge press på Manchester United.

Powered by Labrador CMS