Ryktesaker, uke 16

Benteke til United?

Forrige ukes rykter

Søndag 19. april:

12.51: Og etter at Jürgen Klopp tidligere denne uken fortalte at han vil gi seg som Borussia Dortmund-sjef ved endt sesong, skal flere av spillernes fremtid være usikker. Der fant The Sun grunnlag for å lage en sak om at United skal være interessert i å hente Ilkay Gündogan for å erstatte den skadeplagede Michael Carrick. Les mer her – dersom du er The Sun-abonnent

12.50: Ifølge Daily Mirror, skal Ángel Di María ha fortalt klubben at han ønsker å bli værende neste sesong. Les mer her.

12.46: I går var det Danny Ings; i dag er det Christian Benteke som ifølge britiske aviser står på Van Gaals ønskeliste. Aston Villa-angriperen skal ha imponert nederlenderen da han spilte mot United på Old Trafford i begynnelsen av denne måneden, og mens James Wilson ifølge Daily Star skal bli sendt ut på lån, vil Benteke koste om lag £25 millioner. Les mer herPS: Daily Star må tas med en klype salt.

Lørdag 18. april:

09.05: Samtidig er The Telegraphs troverdige Mark Ogden ute med penna og skribler om at Louis van Gaal har kastet seg inn i kampen om Burnley-spiss Danny Ings. Van Gaal vil altså ikke nøye seg med å hente Memphis Depay for £20 millioner i sommer – men nederlenderen lot seg altså imponere over England U21-spissen da Burnley tapte 1-3 på Old Trafford i februar. Les mer her.

09.03: Undertegnede kjenner ikke til kildens troverdighet, men engelske Daily Mirror melder at den spanske tv-stasjonen La Sexta – med journalist Josep Pedrerol i front – kan bekrefte at David De Gea har blitt enig med Real Madrid om en overgang i sommer, og at enighet mellom klubbene er det eneste som gjenstår. Les mer her.

Fredag 17. april:

08.30: Den 23 år gamle Lyon-spissen Alexandre Lacazette påstås å være i flere engelske klubbers søkelys, deriblant i Manchester Uniteds. Det ser imidlertid dårlig ut for samtlige, for nå skal Lacazette ha gitt beskjed om at han ønsker å skrive under på en ny kontrakt med Lyon.
Heller ikke Barcelonas Pedro (Rodriguez) ser ut til å ta turen til England. Han skal isteden ha blitt enig om en overgang til Internazionale.

08.10: Manchester United har fattet ny interesse for Romas Miralem Pjanic. Det er The Mirror som hevder dette. Avisen påpeker at Louis van Gaal er ute etter en sentral midtbanespiller, og at den 25 år gamle bosnieren er en av dem han vurderer.
Pjanic skal etter sigende i samtaler med Roma-ledelsen i neste uke, for å diskutere sin fremtid.

08.00: PSV-kaptein Georginio Wijnaldum har allerede gitt beskjed om at han forlater de nederlandske ligalederne etter sesongen. I Manchester Evening News siteres han også på at han har ambisjoner om å spille i en av de større ligaene i Europa, og at han godt kunne tenke seg å spille under sin landsmann Louis van Gaal.
– Selvfølgelig kunne jeg det. Han er en god trener som gjør spillere bedre. Han er en fin fyr og jeg jobber godt sammen med ham, sier midtbanemannen, som har erfaring med LvG fra det nederlandske landslaget.

Torsdag 16. april:

18.20: The Times-journalist James Ducker skriver en lang sak om Uniteds mulige sommerkjøp torsdag. Ifølge Ducker kommer United til å hente Mats Hummels fra Dortmund, PSVs Memphis Depay og Southamptons Nathaniel Clyne for til sammen 70 millioner pund. I tillegg vurderes en sentral midtbanespiller og spiss, United ønsker minst fire kjøp selv om interessen i skadeforfulgte Kevin Strootman har avtatt. Det er kjent at Ducker har kilder i United, og han skriver i tillegg at også Anders Lindegaard, Ben Amos, Rafael Da Silva, Jonny Evans, Tom Cleverley, Nick Powell, Nani, Javier Hernández, Ángelo Henríquez og Will Keane kan komme til å f0rsvinne.

16.40: Southampton-manager Ronald Koeman har varslet back Nathaniel Clyne om at fremtiden hans MÅ være avklart før sesongslutt. Dette skjer samtidig med at Clyne, som har kontrakt til sommeren 2016, kobles sterkt til United. Les mer hos BBC.

12.30: Ifølge denne tweeten hevder altså Palermo-presidenten at klubbens 21 år gamle argentinske angriper Paulo Dybala vil bli solgt i løpet av to uker. Spørsmålet er til hvem? Vi vet jo at han har vært sterkt linket til United, men her påstås altså Roma og Juventus å ligge best an.

09.25/12.20: I går ble det hevdet at Aston Villa er lystne på å beholde Tom Cleverley når lånekontrakten hans utløper. I dag dukker det opp en overskrift i Manchester Evening News hvor samme mann linkes til Arsenal. Her oppgis som vi ser, Sky Sports som kilde. Og, som vi ser – er også en rekke andre klubber interessert i den 25 år gamle United-spilleren.


08.10: Upålitelige Daily Star skriver at Liverpool ønsker å selge Mario Balotelli for å finansiere et kjøp av Radamel Falcao. For sikkerhets skyld henvises det til «kilder i Spania».

08.00: Burnley-spiss Danny Ings har vært fremme i ryktespaltene tidligere, og nå har han havnet der igjen. Daily Mail gjentar seg selv fra tidligere i uken ved å hevde at Louis van Gaal har latt seg imponere såpass av det 22-åringen har vist, at det er sannsynlig med et fremstøt i sommervinduet. Avisen viser til kilder «høyt oppe på Old Trafford». Det legges samtidig til at Ings er «en av flere spisser» på United-managerens liste.

Onsdag 15.april:

15.30: Manchester United er ikke lenger interessert i Ilkay Gündoğan skal vi tro den tyske avisen Bild. I stedet seiler byrivalene City opp som en het kandidat til å sikre seg Gündoğan som har hatt store skadeproblemer de siste to sesongene. Arsenal skal også være interessert i midtbanespilleren. Kontrakten hans går ut etter neste sesong.

12.10: Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp har bedt klubben om å bli fristilt fra kontrakten med den tyske storklubben. Det har for alvor satt i gang ryktebørsen. Hva vil Klopps avgang ha å si for Mats Hummels som har vært en av Uniteds heteste overgangsmål i et år. Hva med Ilkay Gündoğan og Marco Reus som også har vært koblet til United? Og hva med hovedpersonen selv? Mange tyske journalister spekulerer i at Klopp først vil ta et friår og deretter overta Arsenal neste sommer, men hovedpersonen selv sier han ikke planlegger noe friår. Ed Woodward har tidligere beskrevet Klopp som et geni, men måten Louis van Gaal har gjenreist United på gjør at ingen forventer at Klopp ender på Old Trafford med det første.

08.05: Aston Villa skal være lystne på å hente Tom Cleverley permanent. Villa, som har tatt store skritt mot fornyet Premier League-kontrakt under Tim Sherwood, skal være klar til å tilby 40.000 pund i uken, men Everton har også vist interesse for Uniteds midtbanemann, melder Daily Telegraph.

07.50: Manchester United skal ha mer eller mindre vunnet kampen om Sami Khedira. Liverpool ønsket også den tyske landslagsspilleren i sine rekker, men United har overlegent større finansielle muskler og skal stå klare med en pakke på 150.000 pund i uken til Khedira, skal vi tro The Sun (krever innloggig). Avisen melder at Khediras agent, Jörg Neubauer allerede skal ha hatt flere møter med United

Tirsdag 14.april:

17.20: Ifølge ESPN vil Southampton bli tilbudt Chicharito. På den måten forsøker United å få gjennomført avtalen med sydkystklubbens høyreback Nathaniel Clyne.

10.00: Gratisavisen Metro er kanskje ikke den første vi tyr til for å finne troverdige rykter om United, men i dag bringer avisen en gladnyhet for alle United-fans. Real Madrid-manager Carlo Ancelotti har nemlig sagt klart fra at han ikke vil kvitte seg med Iker Casillas. Det tolkes av Metro dit hen at Real neppe vil gå for David de Gea i sommer.

07.35: Javier «Chicharito» Hernandez er det ikke mange som tenker på i Manchester om dagen. Det gjør man til gjengjeld i Lazio. Den italienske klubben vil hente Chicharito i sommer foran nesen på London-rivalene Tottenham og West Ham. Liverpool er også interessert, melder Daily Star. Real Madrid har førsterett på United-spissen dersom de ønsker å kjøpe ham, men Carlo Ancelotti har ikke gitt noen antydninger om at så vil skje.

Mandag 13. april:

19.44: Daily Mirror skriver at Ashley Young er villig til å akseptere et lønnskutt i Manchester United for å få en treårskontrakt. Kontrakten hans skal nå være på £120 000 i uka, et lønnsnivå som skal være påvirket av at United ville hindre ham i å gå til Liverpool.

18.30: Daily Mail skriver i dag at United skal ha vært i samtaler med Burnley for å ordne en rask overgang for klubbens spiss Danny Ings(22). Spilleren er på utgående kontrakt i sommer og kan da komme gratis til United. I Uniteds møte med Burnley på Old Trafford tidligere denne sesongen skal Van Gaal ha vært spesielt imponert over den unge spissen som scoret lagets mål.

18.02: Hørt navnet Bilal Ould-Chikh før? Det er navnet på en 17 år gammel ving Sunday People, en publikasjon som ikke har den høyeste treffprosenten på ryktene sine, skriver at United følger. Twente-spilleren imponerte stort i en U17-turnering for Nederland nylig, og sammenlignes (mest på grunn av nasjonaliteten…?) med Arjen Robben.

Fiorentina og byrivalene Inter og AC Milan skal også være interesserte i Ould-Chikh.

16.53: Det blir snakket mye om Nathaniel Clyne, og her er en uttalelse som flere (blant andre Daily Mail) siterer ham på:

– Jeg er ambisiøs, og ønsker å spille Champions League-fotball. Å vinne ligaen og FA-cupen er det jeg ønsker.

Før vi tolker dette for langt kan det påpekes at han også snakket om jakten på en fjerdeplass med Southampton, og at uttalelsen ikke virker å ha vært noe som minner om et farvel til Southampton, selv om det er nokså sannsynlig at han etter hvert forlater klubben.

13.45: Sunday Mirror skrev i går kveld at United ser ut til å sikre seg Memphis Depay for £25 millioner. Også Liverpool er ute etter PSV-vingen, men de skal ikke være innstilt på å strekke seg lenger enn til £20 millioner.
Avisen kan også avsløre at LvG har utnyttet sitt nære vennskap med PSVs tekniske direktør Marcel Brands, for å forsikre seg om at United vinner kampen om 21-åringen.

13.40: Litt sent, men Daily Star hevder at United er på alerten etter å ha fått høre at Bayern München kan være villig til å kvitte seg med Robert Lewandowski (26) og Bastian Schweinsteiger (30).
Når det gjelder førstnevnte, så vet vi at United var interessert den gang han fortsatt var Borussia Dortmund-spiller. Det var imidlertid før Louis van Gaals inntog på Old Trafford. Hva han måtte mene om spilleren, vet vi rett og slett ikke. Schweinsteiger derimot, skal ikke  ha hatt det særlig hjertelig forhold til sin sjef da LvG var manager i Bayern München.

07.50: Sunday People hevder at Manchester United, i tillegg til å være ute etter PSGs Edinson Cavani, også ønsker seg lagkameraten hans, den brasilianske landslagskaptein og midtstopper Thiago Silva.