Rooney bekreftet som kaptein

Og en annen veteran blir visekaptein.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney bar kapteinsbindet under tirsdagens treningskamp mot Valencia, og rundt midtnatt norsk tid bekreftet også United at han blir Uniteds kaptein kommende sesong.

Mange har trodd at Robin van Persie lå godt an, men Louis van Gaal bestemte seg også for å velge Darren Fletcher som visekaptein.

– En viktig rolle

–  Kapteinsrollen er viktig for meg, men Wayne har vist fantastiske holdninger i alt han har gjort. Jeg har blitt veldig imponert av holdningene hans til min trening og profesjonaliteten hans. Han er en stor inspirasjon til de yngre i gruppa, og jeg tror han vil legge hjertet sitt i denne rollen, sier Van Gaal til manutd.com.

– Darren Fletcher blir visekaptein. Han er en naturlig leder, og vil lede laget når Wayne ikke spiller. Han er veldig rutinert og populær i garederoben. Jeg vet at han kommer til å jobbe godt sammen med Wayne.

– En stor ære

Wayne Rooney var naturligvis stolt over avgjørelsen.

– Ja, det er en stor ære både for meg og familien min å bli kaptein i denne fantastiske klubben. Jeg skal forsøke å løse oppgaven med stolthet. Samholdet har alltid vært veldig bra i spillergruppa, og jeg er veldig takknemlig overfor manageren for den tilliten han nå har vist meg. Jeg ser frem til å lede laget ut i vår første kamp i sesongen nå til lørdag.

Darren Fletcher var enig.

– Jeg er overlykkelig over å bli visekaptein. Det er et stolt øyeblikk for meg og familien. Jeg har alltid jobbet godt sammen med Wayne, og vi vil jobbe veldig tett sammen nå. Jeg vil også takke manageren for tilliten han nå viser meg.

28 år gamle Rooney har spilt for United siden 2004, mens 30 år gamle Fletcher har vært i klubben i hele karrieren.

Powered by Labrador CMS