Disse MÅ overbevise Van Gaal

Ti spillere har åtte måneder på seg til å vise Louis van Gaal at de fortjener å bli værende.

Publisert Sist oppdatert

Fotball er business, og er det én ting Manchester United ikke er interessert i så er det å ha en spiller på lønningslisten som ikke fortjener å være der. I sommer tok Louis van Gaal seg god tid til å evaluere troppen og snakket med de som burde finne seg ny klubb. Dermed forsvant 14 førstelagsspillere i løpet av overgangsvinduet på salg eller utlån.

Neste sommer er det imidlertid tid for ny vurdering, og for noen av spillerne begynner det allerede å haste om de skal rekke å forsvare sin plass på laget. Ti kontrakter går nemlig ut i juni 2015.

Manchester United Training Session

De sikre

Manchester United har alltid tatt seg god tid med kontraktsforhandlingene med de over 30, og dette gjelder tydeligvis også for Michael Carrick (33) og Darren Fletcher (30). Van Gaal har forsterket midtbanen og ventes å gjøre ytterliggere innhugg, men det naturlig å anta at i alle fall Carrick blir værende, mens vi kanskje kan sette et lite spørsmålstegn ved Fletcher og sykdommen hans.

Radamel Falcao har formelt sett også kun kontrakt i United frem til juni 2015. Rapporter går imidlertid ut på at Van Gaal skal være bestemt på å beholde 28-åringen på permanent basis, og da blir det nok sånn.

Manchester United Team Group Photocall

De usikre

Tom Cleverley har nok allerede fått beskjed om at han er ferdig i United, og det var ikke langt unna at han ble solgt i sommer. Isteden ble det utlån til Aston Villa. Om Cleverley spiller seg inn på United-laget igjen vil det være litt av et comeback.

I denne kategorien finner vi også Anderson som én kan lure på hvorfor fortsatt befinner seg i klubben. Ryktene sier han nekter å gå ned i lønn ved et eventuelt klubbskifte, og noe av årsaken kan nok ligge der. Forsvant ikke på utlån, men står med 20 minutter spilletid i ligaen så langt og må være ferdig.

24 år gamle Ben Amos nekter også å gi opp håpet som tredjekeeper, men med en yngre Sam Johnstone som seriøs utfordrer spørs det nok om også Amos ikke må finne seg ny klubb neste sommer.

De håpefulle Manchester United v Manchester City: Manchester Senior Cup Final

Denne gruppa inneholder et mysterium med navn Jesse Lingard. 21-åringens kontrakt gikk nemlig ut denne sommeren, uten at det har kommet noen oppdateringer. Vi har snakket med U21-trener Warren Joyce som ikke kunne informere oss om saken, men siden han startet første seriekamp mot Swansea antar vi at midtbanespilleren har fått ny kontrakt.

Videre har vi andre unggutter som James Wilson, Andreas Pereira og Patrick McNair som alle har fått spilletid av Van Gaal. Klubben skal ha avslått flere lånebud på Wilson, mens de to andre selvfølgelig også er ettertraktede talenter. Greit å handle raskt United, så slipper vi å miste enda flere Pogba’er?

Powered by Labrador CMS