Vurderer utlån

Fergie bekrefter at både Danny Welbeck og Tom Cleverley er aktuelle for utlån.

Publisert Sist oppdatert

Danny Welbeck har de siste dagene blitt aet til en utlånsavtale med Sunderland, men ifølge Sir Alex Ferguson er ingenting avklart rundt 19-åringen.

– Dette blir en viktig sesong for ham, og han er avhengig av å spille mange kamper. Han har aldri fått stabilitet og spilt over tid de tre siste årene. Vi lånte ham ut til Preston forrige sesong, men han fikk bare rundt fem kamper siden han ble skadet. En hindring for ham er at han fortsatt vokser, sa Fergie på pressekonferansen, med united.no tilstede, etter oppgjøret mot Philadelphia Union.

Situasjonen er lik for lagkamerat Tom Cleverley, som natt til torsdag fikk sin første opptreden fra start for Manchester United.

– Vi vet at Tom er en talentfull gutt som kommer til å bli en veldig god fotballspiller. Han har den fordelen av at han kan spille i alle posisjoner på midtbanen, og i dag valgte vi å bruke ham sentralt. Vi vurderer å låne ham ut til en annen Premier League-klubb.

– Han hadde en utrolig utvikling hos Watford i fjor, men også han ble skadet og har vært ute en stund.

Ferguson påpekte nok en gang hvor mange talentfulle spillere Manchester United er i besittelse av.

– Vi har mange i 19- til 21-årsalderen. Mange glemmer at Macheda bare er 18, Welbeck 19, i tillegg til at vi har andre unge spillere som Smalling, Da Silva-brødrene og Evans.

Powered by Labrador CMS