Ryktesaker, uke 20

Spania-ekspert med nedslående melding om Antoine Griezmann.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 21. mai:

22.20: – Ja, jeg kommer til å bli værende. Vet du hvorfor? For denne klubben har en fantastisk fremtid, og den fremtiden er oss, sa Diego Simeone etter søndagens seier mot Athletic Bilbao.

Søndagens kamp var også den siste på Vincente Calderon, før Madrid-klubben flytter inn på sin nye hjemmebane Wanda Metropolitano fra neste sesong.

Hva betyr det for oss? Vel, det har lenge vært spekulert i at fremtiden til Simeone og Griezmann henger sammen. Det mener i alle fall Spania-ekspert Petter Veland:

09.00: Sunday Express hevder å ha en ekslusiv story om at United og City kommer til å ha en 100 millioner pund-drakamp om Barcelonas Neymar i sommer. Avisen påstår at superstjernas far har bedt sin sønn om å pelle seg til Premier League, fortrinnsvis for å bli den virkelige superstjerna i et topplag og komme seg ut av Messis skygge.

Det er imidlertid noe vi velger å stille oss tvilende til. Neymar er en del år yngre enn Messi og Suarez, og ventes å arve superstjerne-tittelen etterhvert som de to roer seg ned. Hvis de ikke gjør det, er det vel sikkert ikke så veldig kjipt å spille med de to heller.

08.30: En ny erstatter til David de Gea foreslås. Denne gangen er det snakk om den portugisiske Benfica-keeperen Ederson. Ifølge den portugisiske avisen Correio del Manha står Mourinho klar med pengene til å hente Ederson, etter å visstnok allerede ha solgt de Gea til real madrid for 85 millioner euro…. Vi tviler på at det er den avisen som vil være først til å melde det. Resten av artikkelen er låst for abonnenter, men SportWitness har fått lest den. De viderformidler at Benfica skal ha 30 millioner euro for sine 50 prosent av rettighetene til keeperen. Rio Ave, som eier de resterende 50 prosentene, har takket nei til Benficas tilbud på 5 millioner euro for resten.

Ifølge Record, en annen portugisisk avis, har imidlertid Manchester City allerede «reservert» keeperen.

08.00: United skal altså ha signert 16-åringen Arnau Puigmal, har flere aviser skrevet de siste par dagene. Lørdag hadde avisen Sport en artikkel om 16-åringen, som siteres av  Manchester Evening News. Midtbanespilleren skal ha skal ha blitt enig med de røde djevlene om å komme til Manchester når transfervinduet åpner.

Den sentrale midtbanespilleren har vært i Espanyol siden han var ni år gammel, og beskrives som en spillertype med god fysikk for alderen. Ifølge Sport inneholder også avtalen en lukrativ kontrakt og en plan om at han skal utvikle seg til førstelagsspiller.

Lørdag 20. mai

12.40: Lokalavisen MEN skriver på lørdag at Chelseas Nemanja Matic er sterkt ønsket av José Mourinho som en arvtager til Michael Carrick. Tottenhams Eric Dier er også ønsket, men det er en kjent sak at Daniel Levy ikke er en enkel mann å forhandle med.

11.15: Lyons Alexandre Lacazette har ved flere anledninger figurert i vår ryktespalte, og nå har franskmannen bekreftet at han forlater Lyon etter sesongslutt. Destinasjonen er ikke bekreftet, men Atlético Madrid er klubben som nevnes mest. Nå tenker sikkert mange at det betyr at Antoine Griezmann er på vei ut, men ikke hvis Lacazette har noe å si om saken:

– Atlético er en klubb som kommer langt i Champions League hvert år. De er også gode på spillerutvikling. Og så er det så klart Griezmann. Det ville vært en fantastisk historie om han og jeg kunne fortsatt i klubben sammen, sa Lacazette ifølge blant andre Daily Mail.

Franskmannen står med 128 mål på 284 kamper for Lyon – og det blir spennende å se hvor veien går videre for Lacazette.

10.45: På fredag kunne vi fortelle at Daily Star hadde en «exclusive» sak om Jan Oblak som toppet ønskelisten til Mourinho hvis David De Gea skulle forlate oss i sommer.

På lørdag følger ESPN, en noe mer troverdig kilde, opp med mye av det samme. Atlético Madrids Oblak skal være førstevalget hvis De Gea drar og utkjøpsklausulen er på svimlende €100 millioner. Han vil altså bli den dyreste keeperen noen sinne, hvis ikke vi får mer fra en eventuell De Gea-overgang til Madrid.

Avisen gjentar også at Mourinho først og fremst ønsker å beholde De Gea på Old Trafford, og at keeperen fortsatt har til gode å ytre et ønske om å dra.

Fredag 19. mai:

15.50: Mer unggutter: United skal ha lagt inn et bud på Monacos 16-åring Benoît Badiashile, ifølge L´Equipe. Badiashile er en forsvarsspiller.

09.55: Den katalanske avisa Sport skriver at United skal ha sikret seg Espanyols stortalent, Arnau Puigmal. Midtbanespilleren, som er født i 2001, beskrives som Espanyols perle.

07.40: I samme sak, i Telegraph, står det også at United er villig til å lytte til bud på Chris Smalling.

07.35: United ønsker Michael Keane, og prisen ligger trolig på 25-30 millioner pund. Det spesielle er at 25 prosent av overgangssummen går tilbake til United, takket være en klausul United inngikk da de solgte ham til klubben. Det betyr at hvis United nå kjøpe Keane for 25 millioner pund, så betyr det at den reelle kjøpssummen bare er 18,75 millioner (25 – 25%). United har foreløpig ikke budt, skriver The Telegraph, men det kan skje så fort Europa League-finalen er spilt. Keanes kontrakt med Burnley går ut sommeren 2019.

07.30: Mer Jan Oblak, dog ikke dra den aller beste kilden. Daily Star har en såkalt exclusive om at Oblak topper ønskelista om De Gea drar, og prisen skal være 40 millioner pund. Kontakt skal være opprettet, og den 24 år gamle sloveneren skal være interessert. Stoke-keeper Jack Butland skal også stå på Uniteds liste. Goal skriver dog at også Real Madrid vurderer Oblak.

Torsdag 18.mai:

17.00: Manchester Evening News melder at Benfica-keeper Ederson og Atletico Madrids Jan Oblak topper Uniteds keeper-ønskeliste i sommer, dersom det blir behov for en David de Gea-erstatter.  Samtidig skriver portugisiske A Bola at Uniteds tredjekeeper, Joel Pereira, skal være aktuell som Edersons erstatter i Benfica…To pluss to blir fire eller?

14.20: Romas belgiske midtbanespiller Radja Nainggolan skal være i Uniteds søkelys. Det melder Sky Sports. 

11.50: Tottenhams Eric Dier kan være på vei bort fra London-klubben for å sikre seg en bedre kontrakt. I Manchester er både United og City klare til å utnytte situasjonen, skriver The Sun. Avisen hevder også at Kyle Walker og Danny Rose følges med argusøyne i Manchester.

07.20: Monacos Bernardo Silva skal stå på Uniteds ønskeliste i sommer. Det er for så vidt ikke noe nytt, men nå sier Silva selv at han ønsker seg til en av de aller beste klubbene i en av de aller største ligaene. Problemet for United kan bli prislappen på portugiseren som ventes å være minst 70 millioner pund. Det er også verdt å legge merke til at det er gratisavisen Metro som linker Silva til United og ikke noen av tungvekterne i britisk presse.

Onsdag 17. mai:

19.10: Både The Times og BBC melder også om Uniteds interesse for ex-red og nåværende Burnley-stopper Michael Keane.

– Ifølge kilder er United og Burnley veldig nære å bli enige om en avtale som sender forsvarsspilleren til United for en sum på om lag £25 millioner, skriver The Times‘ Paul Hirst.

BBCs Simon Stone skriver at også at United er interessert i midtstopperen som er verdsatt til rundt £25 millioner. United inkluderte en klausul da Keane ble solgt til Burnley i 2015 som innebærer at 25 prosent av salgssummen vil gå til United. Dermed blir stopperen billigere for United enn for utfordrerne.

17.15: Daily Mail skriver at Real Madrid føler seg trygge på at de klarer å ro i land en David De Gea-overgang i sommer. Den spanske hovedstadsklubben forsøkte å hente ham for to år siden, men fikk aldri de nødvendige papirene i orden før fristen gikk ut på overgangsvinduets siste dag.

– Hvorfor lar United ham gå, spør den spanske journalisten Guillem Balage seg.

Kan det bety en spiller motsatt vei?

08.20: Ifølge BBC-journalist Simon Stone kan det bli ny kontrakt på Michael Carrick.

08.10: United-journalist Chris Wheeler i Daily Mail melder at Michael Keane mest sannsynlig returnerer til Manchester United for 25 millioner pund i sommer. United inkluderte en klausul da Keane ble solgt til Burnley i 2015 som innebærer at 25 prosent av salgssummen vil gå til United. Dermed blir stopperen billigere for United enn for utfordrerne. Keane skal være desperat etter å ha komme tilbake til Old Trafford, heter det i artikkelen. Samtidig ønsker hans rådgivere forsikringer om at 24-åringen får spilletid. En eventuell overgang skal være dårlig nytt for Chris Smalling, som kan være på vei ut.

07.20: Ifølge spanske Don Balon vil Real Madrid vinne kampen om Kylian Mbappé. Det betyr i så fall at Alvaro Morata mest sannsynlig vil ende i Manchester United, skriver Daily Star, som gjengir rapportene fra Spania.

07.15: Ifølge Mourinho-kjenner Graham Hunter er det en mulighet for at Gareth Bale bestemmer seg for å forlate Real Madrid til fordel for Manchester United i sommer. Journalisten mener en overgang for waliseren er langt mindre komplisert enn for Antoine Griezmann.

07.00: Vi har samlet ryktene om James Rodriguez i en egen sak. Les den her!

Tirsdag 16. mai:

19.50: Hmm, hva skal man tro? I det samme Soy Madridista melder at Jorge Mendes fullførte avtalen som bringer James til Manchester i går kveld, skriver troverdige James Ducker dette:

Det som er sikkert og visst, er at det ikke ville vært første gang klubber eller agenter bruker United for å skape interesse eller drive opp prisen på en spiller.

17.35: Det trenger ikke nødvendigvis å bety noe som helst, men vi tar det med uansett:

16.45: I dag handler det meste om Real Madrids James Rodriguez – som skal nærme seg en overgang til United.

Det hele startet som mer eller mindre uskyldige rykter tidlig mandag, men har siden da virkelig fått fart. Stadig flere henger seg på – og her skal vi prøve å samle trådene etter beste evne.

Radiostasjonene RCN og Radio Carcol var de første som gikk ut og meldte at Rodriguez ville signere for United i sommer.

Radio Carcol gikk så langt som å melde at overgangen kan bli offentligjort så tidlig som i mai, rett etter Champions League-finalen 21.mai.

Og da James gikk av Bernabeu-matta for det som skal være siste gang, tok det virkelig fyr på sosiale medier:

Senere denne tirsdagen fulgte stadig mer troverdige kilder opp med det samme, altså at klubbene faktisk er i samtaler om spilleren:

Her på united.no kommer vi til å følge overgangssagaen tett – og vi oppdaterer så fort noe nytt dukker opp.

09.45: De alvorlige kneskadene på Zlatan Ibrahimovic og Marcos Rojo tvinger trolig United til å revurdere klubbens opprinnelige planer for sommerens overgangsaktiviteter.
Manchester Evening News nevner potensielle spillerkjøp for over £200 millioner, og hevder at Ed Woodward i den forbindelse vil henvende seg til investorer på New York-børsen. Det skal angivelig skje senere i dag.
Som mulige overgangsmål trekker avisen frem Torino-spissen Andrea Belotti og ellers hyppig nevnte spillere som Romelu LukakuEric Dier og Antoine Griezmann.

09.30: Ryktene om en United-overgang for Real Madrids colombianske landslagsving, James Rodriguez, har skutt fart i løpet av de siste dagene.
Den colombianske radiostasjonen RCN melder sågar at partene, i prinsippet, allerede har inngått  avtale om en sommerovergang. Dette skal ha kommet frem i forbindelse med et møte mellom superagent Jorge Mendes og Real-president Florentino Perez.

Mandag kveld hevdet en annen colombiansk radiostasjon, denne gang Radio Carcol, at avtalen med United kan komme til å bli annonsert så tidlig som kommende søndag, så snart den spanske La Liga-sesongen blåses av.

07.50: Kommer Marouane Fellaini til å forlate Old Trafford i sommerens overgangsvindu? Den svære belgierens kontrakt utløper allerede til neste år, noe som betyr at United må handle nå. Hvis ikke, vil Fellaini kunne forlate klubben vederlagsfritt neste sommer.
Nå kan det imidlertid synes som om noe er på gang. I hvert fall hevder tyrkiske Takvim (via Daily Star) at Fellaini er i søkelyset til landets Süperliga-klubb Trabzonspor, og har vært i samtaler med klubbpresident Muharrem Usta om en eventuell overgang.

Mandag 15. mai:

15.45: Daily Mail hevder at Manchester City ligger best an til å sikre seg AC Milans keepersensasjon Gianluigi Donnarumma. Også United sies å være interessert i 18-åringen, selv om det antas at José Mourinho vil foretrekke en mer erfaren sisteskanse dersom DDG skulle dra til Real Madrid.
Den unge italieneren har ett år igjen av sin nåværende kontrakt, og har ikke blitt enig med Milan om en ny.

07.55: Celtics 19 år gamle venstreback Kieran Tierney har lenge blitt linket til Manchester United, og nå kan det snart komme til å skje noe.
Med all usikkerheten som råder rundt Luke Shaws Old Trafford-fremtid, skriver The Scotsman at José Mourinho kan komme til å styrke venstresiden i forsvaret med kjøp av Tierney. United-manageren vil imidlertid måtte regne med kamp, for også Chelsea skal være interessert i den unge skotten.

07.45: Som kjent brygges det for tiden opp til en aldri så liten kamp mellom Manchester United og Ajax på Stockholms Friends Arena. Mindre kjent er det at de to Europa League-finalistene allerede er igang med å kjempe mot hverandre — men da utenfor fotballbanen.
Grunnen bærer navnet Pawel Cibicki, en 23 år gammel svensk spiss med polsk opphav, som til daglig holder til i Malmø FF.
I tillegg til United og Ajax, skal også Napoli, Celta Vigo og Real Betis være lystne på spilleren, som ifølge Daily Mirror har blitt utstyrt med en prislapp pålydende £7.5 millioner. Cibicki i tall.

Powered by Labrador CMS