Ryktesaker, uke 19

Spiller han sin siste kamp for Real Madrid søndag kveld?

Forrige ukes rykter

Søndag 14.mai

11.05: James Rodriguez til United i sommer er noe flere aviser mener er en realitet. Den spanske storavisen Marca mener at James kan spille sin siste kamp på Santiago Bernabeu søndag, når Real Madrid får Sevilla på besøk kl 20.00 norsk tid.

James har nå scoret fem mål på sine siste fire kamper, men har fortsatt til gode å spille seg til en fast plass i Zidanes lag.

Kanskje får vi se tegn til avskjed i kveld?

08.55:David De Gea er lykkelig og har ingen grunn til å forlate Manchester, sier lagkamerat Juan Mata ifølge lokalavisa MEN.

Videre sier Mata at De Gea tross alt nylig forlenget kontrakten sin med Manchester United og at han er verdens beste keeper.

I kulissene venter Real Madrid som mest sannsynlig har fått serviceavdelingen til å ta en titt på faksmaskinen siden sist.

08.25: – Jeg ønsker å være her og det er derfor jeg fornyet kontrakten min. Jeg er fornøyd med alt jeg har gjort for klubben og med lagkameratene mine. Det er her jeg føler meg hjemme, sa Neymar nylig til BeIN Sports:

Det vil kanskje dempe overgangsryktene noe, men vi føler oss samtidig trygge på at dette ikke er det siste vi ser av den brasilianske superstjernen her i ryktebørsen.

08.10: Ingen Kylian Mbappé, men heller Yacine Brahimi? Ja, hvis vi skal tro Daily Mail så er det slik det ligger an nå. Saken er at Mbappé allerede har sett for seg en fremtid hos de perlehvite i Madrid og Mourinho skal da ha vendt blikket sitt mot Portos Brahimi.

Ifølge avisen så ser Mourinho for seg at Brahimi vil passe perfekt inn i en offensiv 433-formasjon.

Dena algeriske 27-åringen er viden kjent for sin teknikk og gjennombrudskraft, men har ikke notert seg for mer enn seks mål og tre målgivende i årets utgave av Liga Nos.

Fredag 12. mai:

19.15: Det har vært en dag for de store navnene på ryktebørsen. Og nå fortsetter vi i samme spor. Det meldes at Real Madrids James Rodriguez i prinsippet har sagt «ja» til å bli Manchester United-spiller fra sommeren av.

Det er radiokanalen RCN Radio som melder dette. RCN Radio er en colombiansk radiostasjon – og de regnes som seriøse aktører.

Sport Witness hjelper oss litt med nyanse her. Avtalen skal avhenge av at Wayne Rooney velger å forlate Old Trafford til sommeren, noe som ser stadig mer sannsynlig ut.

RCN Radio, eller Radio Cadena Nacional, er et stor mediebyrå i Colombia – en kanal James Rodriguez tidligere har snakket eksklusivt med.

Sport Witness understreker at radiokanalen, eller mediehuset, ikke har en historie med useriøse rykter.

Det som gir grunn til bekymring er det faktum at de har gitt historien videre til OK Dario, som har en særs dårlig historikk når det kommer til seriøse påstander om overganger.

09.10: The Independents Miguel Delaney skriver at Gareth Bale er villig til å skrive under for United, dersom Real Madrid bestemmer seg for å selge ham i sommer. Ifølge Delaney er det nå «større sjanse enn noensinne mens Bale har vært i Real for at overgangen skal skje», selv om Mourinho ikke er helt overbevist. Mourinho ser gjerne Chelseas Willian, som han har et sterkt forhold til, i den rollen i United i stedet. Ifølge journalisten har United også kommet litt videre i praten rundt Antoine Griezmann, Torinos Andrea Belotti og Burnley-stopper Michael Keane.

09.00: The Sun skriver fredag at Arsenal vil gi United og Chelsea kamp om spiss Alvaro Morata. Han har kun startet 13 ligakamper for Real Madrid denne sesongen, og er verdsatt til 50 millioner pund.

Torsdag 11. mai:

15.00: Andy Mitten skriver i sin spalte på united.no i dag både om flere aktuelle overganger. Er du medlem kan du lese den her.

11.30: Den franske fotballeksperten Julien Laurens har pratet om Antoine Griezmann med BBC.

10.45: Jose Mourinho har bestemt seg for å gå all in for Evertons Romelu Lukaku i sommer, skriver United-journalist Jamie Jackson i The Guardian. Jackson hevder at Mourinho har instruert styret sitt om å forsøke å prise belgieren bort fra Goodison, selv om Chelsea også skal være interessert.  Tidligere så har Liverpool Echo skrevet av Everton faktisk ønsker hele 100 millioner pund for spissen som allerede har fastslått at han ikke vil skrive under på ny kontrakt der. Den nåværende går ut i 2019. Mourinho var mannen som i sin tid solgte Lukaku fra Chelsea til Everton.

Onsdag 10. mai:

17.00: Manchester Evening News briljerer med både rettskrivings- og fotballkunnskaper når de omtaler Bordeaux-vingen Malcom og hans ønske om å spille for Manchester United. Avisen hevder han heter Malcolm, med L, og at han er høyreback. Avisen graver seg ytterligere ned når de trekker ham frem som mulig backup for Antonio Valencia, og også drar inn tre andre mulige høyreback-alternativer United skal være interessert i (Kevin Malcuit, Kieran Tierney og Serge Aurier).

Den 20-årige allsidige tidligere Corinthians-spilleren bekler imidlertid helst en av vingrollene eller spissplassen, og har aldri spilt back. Det defensive trekkes sågar fram som en av hans svakhter av fotballstatistikknettstedet Whoscored.com, som også kan opplyse at han har nettet syv i Ligue 1 denne sesongen.

Det eneste som stemmer i MENs artikkel er at Malcom var linket til United før han gikk til Bordeaux, og det han sa til Gazeta Esportiva for fem dager siden. Da svarer han på spørsmål om koblingene til både United og Roma.

– Ryktene startet allerede da jeg var i Corinthians. Jeg er rolig angående disse spekulasjonene, men kommer det et bud, må jeg tenke på muligheten for å dra. Akkurat nå spiller jeg imidlertid bare fotball, sier han til det brasilianske fotballnettstedet.

 

08.10: Ifølge Daily Mail er United i kontraktssamtaler med sin tredjekeeper Joel Pereira. José Mourinho er så imponert over 20-åringen at han nylig omtalte unggutten som en keeper med  potensial til å bli «sin generasjons beste portugisiske målvakt».
Samtidig med meldingen om Pereira-samtalene, opplyses det at United denne uken vil diskutere et mulig salg av Sam Johnstone til Aston Villa. Den 24 år gamle keeperen var som kjent på lån i Birminham-klubben fra januar og ut Championship-sesongen, og imponerte stort. Villa håper å slippe unna med en overgangssum på rundt £3.5 millioner.

07.55: Manchester United har ikke gitt opp håpet om å få beholde David De Gea utover denne sesongen. 26-åringen har fortsatt to år igjen av kontraktstiden, og når den tid kommer vil United også ha muligheten til å utløse forlengelsesopsjonen på ett år.
Nå vil det neppe være hensiktsmessig å tviholde på en spiller som lengter tilbake til hjembyen, men United klynger seg uansett til håpet om at De Gea vil la seg overtale til å skrive under på en kontraktsforlengelse. Manchester Evening News.

07.50: The Mirror påstår at Manchester United vil teste Tottenham med et bud på £40 millioner på Eric Dier. Den 23 år gamle, engelske landslagsspilleren skrev under på en 5-årsavtale verdt £50.000 i uken så sent som i fjor høst, men José Mourinho tror likevel at det skal bli mulig å prise den tidligere Sporting Lisboa-spilleren bort fra White Hart Lane.

Tirsdag 9. mai:

12.35: talkSPORT melder at Monaco portugisiske landslagsspiller Bernardo Silva er et hett overgangsmål for begge Manchester-klubbene.
Den 22 år gamle midtbanemannen har i inneværende sesong sørget for ti mål og tolv assists for CL-semifinalistene, og spillerens aksjekurs har eksplodert.
Nå kan det gå mot at han forlater det lille fyrstedømmet etter tre sesonger, og det synes å gå mot at han havner i enten City eller United.
Ifølge kilden vil Monaco forlange minimum £45 millioner for å la Silva gå.

08.40: I ren motsetning til Michael Keane-ryktene fra tidligere i morges, skriver The Mirror at Liverpool og Keane – i prinsippet – skal være enige om spillerens personlige betingelser ved en overgang til Anfield.
Det skal også være enighet om en 4-årskontrakt.
Selve overgangen synes i øyeblikket å stå og falle på om Liverpool klarer å skaffe seg en Champions League-plass til  høsten. Inntil det eventuelt skjer, blir Keane sittende på gjerdet.

08.00: Tidligere United-trener Rene Meulensteen har kastet seg inn i diskusjonen rundt United-aktuelle Romelu Lukaku. Den 53 år gamle nederlenderen uttaler til The Independent, at Everton-spissen mangler nødvendige tekniske ferdigheter, og rett og slett ikke er god nok for Manchester United.

07.50: James Ducker i The Telegraph melder at Manchester United er sikre på at klubben vil vinne kappløpet om Burnleys ex-Red, Michael Keane.
Den 24-år gamle stopperen, som forlot Old Trafford på Louis van Gaals ordre i januar 2015, er også ønsket av Tottenham, Everton og Liverpool. Selv skal han (selvsagt) være mest lysten på en retur til sin moderklubb.
I samme Telegraph-sak antydes det at José Mourinho skal ha undersøkt muligheten for å hente tilbake enda en tidligere United-spiller, nærmere bestemt en viss Javier «Chicharito» Hernandez. I likhet med Keane ble også den målfarlige meksikaneren ansett som overflødig av Louis van Gaal.

07.30: Har Gareth Bale en uskrevet avtale med José Mourinho om å velge Manchester United dersom han skulle returnere til Premier League? The Mirror hevder så.
Det heter at United har hatt samtaler med waliseren, og at han vurderer en overgang til sommeren. Forutsetningen er at klubben spiller Champions League-fotball til høsten.
Det vises videre til spanske Diario Gol (som vi dessverre ikke aner seriøsiteten til). De skriver at Real Madrid er villige til å selge dersom det tilbys «et betydelig beløp».

Mandag 8. mai:

07.25: Så har vi Romelu Lukaku. Den ettertraktede Everton-spissen kan, ifølge The Sun, komme til å lukke ørene for Chelsea-interesse og isteden skrive under for Manchester United.
Den belgiske landslagsangriperen skal være bekymret for hvordan han ville passet inn i Chelsea-manager Antonio Contes spillestil. Samtidig sies han å være desperat etter å få spille Champions League-fotball fra høsten av. Ergo: om United virkelig er interessert i Lukaku, vil det kunne lønne seg å gå hele veien i  Europa League.

07.15:The Telegraph melder at Manchester United er en av flere klubber som holder et våkent øye med Sunderland-keeper Jordan Pickford.
Den 23 år gamle sisteskansen påstås å kunne få forlate de nedrykksklare «svarte kattene» for rundt £25 millioner.