Full forvirring rundt Rodriguez

Skal James Rodriguez til United eller ikke? Britiske og colombianske journalister er uenig.

Overgangssagaen startet mandag kveld da Radio Carcol, en colombiansk radiostasjon, hevdet at Manchester United vil presentere signeringen av James Rodriguez førstkommende søndag, da teppet for La Liga går ned.

Siden kom radiokanalen RCN, også fra hjemlandet til Real Madrid-profilen, med lignende meldinger om at forhandlinger hadde funnet sted mellom superagent Jorge Mendes og Real Madrid-president Florentino Perez. Partene skal i praksis være enig om en overgang i sommer.

Både britiske og spanske medier slo ryktene stort opp. Tirsdag meldte Sky Sports på sin side at Manchester United har blitt tilbudt muligheten til å kjøpe Rodriguez, uten at noen avtale er inngått. Sky nevner en pris i kategorien 50 millioner pund, rundt 20 millioner mindre enn det Real Madrid betalte Monaco i 2014.

Onsdag kveld kom flere britiske journalister med rapporter om at Manchester United ikke er interessert i 25-åringen.

Først ute var James Ducker fra Telegraph som på Twitter meldte at United har andre offensive spillere på sin ønskeliste og at ryktene har oppstått som en naturlig konsekvens av at Real Madrid ønsker å selge spilleren.

Miguel Delaney skrev for Independent at den colombianske teknikeren ikke har vært diskusjonstema i styrerommet på Old Trafford siden Louis van Gaal var manager i 2015/16-sesongen. Ifølge avisen ser ikke José Mourinho hvordan playmakeren skal passe inn i hans planer. Portugiseren skal heller ikke ha vært interessert i å hente Rodriguez forrige sommer. Samtidig skriver Delaney at situasjonen kan endre seg, avhengig av hva som skjer med Antoine Griezmann og David de Gea.

Tidligere United-korrespondent Mark Ogden kommer med lignende informasjon i ESPN. Ogden skriver at Manchester United er klar over tilgjengeligheten til Rodriguez, men at Mourinho foreløpig har Griezmann og en annen målscorer – Andrea Belotti og Romelu Lukaku nevnes ved navn – i tankene.

James Rodriguez ble hentet til Real Madrid for tre år siden etter at han ble toppscorer i VM for et Colombia-lag som ble slått ut av vertsnasjon Brasil i kvartfinalen. 25-åringen hadde da bare vært én sesong i Monaco siden overgangen fra Porto i 2013. Real Madrid skal ha betalt 71 millioner pund for VM-juvelen. Siden har det blitt 36 mål på 109 kamper for det spanske storlaget.

Under Zinedine Zidane har det blitt mindre og mindre spilletid på Rodriguez, som står med elleve mål på 31 kamper denne sesongen.

Real Madrid møter Celta Vigo og Malaga i sine to siste seriekamper, før finalen i Champions League mot Juventus 3. juni.