The Athletic med Neymar-historie: – Ikke en vanskelig avgjørelse

Nettstedet The Athletic hadde nylig en større bakgrunnssak på Ed Woodward og følger opp med flere opplysninger om hvordan klubben jobber for å forbedre sitt rekrutteringsarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Daniel Taylor, som dekket Manchester United for The Guardian i flere år, skriver blant annet at klubben har ambisjoner om å forsterke laget med hele fire spillere i januarvinduet og avslører at alle potensielle signeringer nå skal bakgrunnssjekkes av såkalte spionselskaper.

Et av eksemplene på hvordan klubben har valgt en annen retning er tilfellet til Neymar.

– Det var en tid da Neymar som en ekte superstjerne ble betraktet som den idelle United-signeringen, skriver Taylor.

– På Old Trafford var det imidlertid en vits som gikk som følger: «Dersom du har én brasilianer, har du én brasilianer. Har du to brasilianere, har du to brasilianere. Har du tre brasilianere, har du en sambafest».

– I Neymars tilfelle så United for seg at det ville vært han som skjenket caipirinhaene (en brasiliansk drink journ. anm.).

STJERNER: PSG har et lag med mange profiler.

I hele sommer var det ryktestorm rundt 27-åringen etter at han gikk ut og erklærte at han ønsket å forlate Paris Saint-Germain. United har også vært koblet til den brasilianske stjernen tidligere.

– United hadde opplysninger som tilsa at Neymar var mer besatt på å vinne Ballon d’Or enn Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Det er ikke en ulempe i seg selv, men det var et åpenbart problem: At Neymar ikke dedikerer seg på samme måte som Messi og Ronaldo. Det virket heller ikke som at brasilianeren skjønte hva han måtte gjøre for å gjøre drømmen til en realitet.

– Derfor var det ikke en spesielt vanskelig avgjørelse å ta for United.

Taylor skriver også om Joao Felix i artikkelen.

United fulgte 19-åringen, men skal ha vært usikre på om den nåværende Atlético Madrid-spilleren har fysikken som trengs i Premier League.

Powered by Labrador CMS