Fokus på Rooney

AVISRUNDEN: Engelsk presse gir, ikke overraskende, Wayne Rooney mye oppmerksomhet etter kampen mot Crystal Palace.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag tok Manchester United tre poeng på en dag hvor både Manchester City og Chelsea snublet på bortebane. Likevel ser det ikke ut til at noen av de engelske avisene bryr seg altfor mye om resultatet og at United nå har fått fullstendig kontakt med sine fremste gullrivaler.

I stedet er det andre ting som stjeler overskriftene – Wayne Rooney returnerte tidligere enn forventet, attpåtil med masse energi og glede i ansiktet etter sin vakre frisparkscoring. Samtidig fikk Marouane Fellaini og Adnan Januzaj sine debuter for Manchester United, og David Moyes tok sin aller første seier på Old Trafford noensinne, symbolsk nok med Sir Alex Fergusons tilstedeværelse for første gang siden managerskiftet.

Les hva de engelske avisene skriver etter kampen mot Crystal Palace.

The Guardian (Daniel Taylor)

– For femti år siden debuterte en tynn nord-ire med navn George Navn for Manchester United. Det var perioder i denne kampen hvor det var tydelig hvorfor ingen i dagens United-lag bærer den legendariske nummer 7-trøyen. Heldigvis for David Moyes, gjør ikke mannen i draktnummer 20 det så verst, og lagkameraten med draktnummer 10, viste ingen tegn til å være misfornøyd i klubben han forsøkte å forlate.

– Verken Robin van Persie eller Wayne Rooney spilte en fremragende kamp, på samme måte som de fleste andre i United-fargene, men det vil være betryggende for Moyes å få begge på scoringslisten. De har nå scoret 28 ganger på 23 Premier League-kamper de har startet sammen, og det var ikke nødvendig med en kroppsspråkekspert for å se at Rooney, med armene i været, så veldig glad ut for sitt første mål for sesongen.

[poll id=»22″]

Manchester Evening News (Stuart Mathieson)

Det er ikke overraskende at også den regionale Manchester-avisen fokuserer på Wayne Rooney. Skriveriene har vært mange i sommer, og det var forventet at Rooney skulle være ute lenger etter at han regelrett kløyvet skallen i en duell med Phil Jones på trening. Lørdag var han altså tilbake, og det var en sprudlende Rooney som avgjorde kampen med sin 2-0-scoring.

Avisen gir også spalteplass til de mange supporterne som stilte opp i Fellaini-liknende parykker for å hedre nyervervelsen. Også Sir Alex Ferguson får oppmerksomhet i Mathiesons artikkel – den legendariske manageren vitnet en fotballkamp på Old Trafford for første gang etter at han gikk av som United-manager tidligere i år, og skotten fikk se Rooney gjøre et ærlig forsøk på å vinne tilbake United-supporternes hjerter.

Daily Mail (Patrick Collins)

Sir Alex Ferguson, Wayne Rooney, Ashley Young og Marouane Fellaini. Disse fire stjeler oppmerksomheten i Daily Mails artikkel etter 2-0-seieren over Crystal Palace.

Sir Alex var som tidligere nevnt til stede på Old Trafford lørdag, og fra tribuneplass fikk han se Ashley Young gå i bakken ved to anledninger – sistnevnte førte til straffespark og utvisning for Kagisho Dikgacoi. Videre skriver Daily Mail at Ashley Young gikk ned på dramatisk vis, at Jon Moss ventet flere sekunder før han tok avgjørelsen, og at forseelsen startet utenfor boksen og at Moss dermed bare gjettet med avgjørelsen sin.

Wayne Rooney overrasket mange da han returnerte til fotballbanen lørdag, og tilskuerne fikk se Rooney avgjøre kampen med et strålende frispark mot slutten av den andre omgangen. Likevel skriver avisen at Rooney ikke virket som om han hadde hodet på rett plass, til tross for at han feiret sin første scoring for sesongen med glede. Etter 62 minutter entret Marouane Fellaini til Palace-fansens «Who’s the Scouser in the Wig», mens United-fansen gjorde sitt beste for overdøve bortetilhengerne. Daily Mail skriver at Fellaini imponerte i debuten, som fort kunne ha endt opp med en scoring.

The Telegraph (Jonathan Liew)

– Noen ganger er resultatet det minste interessante med en fotballkamp. Manchester United slo Crystal Palace, men det var det lite tvil om helt fra Jon Moss bestemte seg for å gi hjemmelaget straffespark og vise ut en spiller fra bortelaget. Spenningen var tilknyttet innbyttene, på en dag hvor Uniteds fortid kolliderte med glimt av fremtiden.

– 50 år etter at George Best fikk sin United-debut, kom Marouane Fellaini og Adnan Januzaj inn og gjorde det samme. Mens Sir Alex Ferguson så det hele fra tribuneplass, vant David Moyes sin første tellende kamp på Old Trafford. At det avgjørende øyeblikket kom etter en diskutabel dommeravgjørelse viste at ikke alt forandrer seg.

Powered by Labrador CMS