– Premier League er klart viktigst

Les hva engelske aviser skriver før tirsdagens kamp i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

United spiller borte mot Wolfsburg tirsdag kveld.

Her har vi samlet noe av det engelske aviser fokuserer på før kampen.

Daniel Taylor, Guardian:

– Louis van Gaal er nok ikke klar over (…) at det i dag er nøyaktig ti år siden United møtte Benfica på Estadio da Luz, og måtte tåle en av de verste periodene i Sir Alex Fergusons siste tiår som sjef. Det er kanskje vanskelig å tro det nå, men etter 2-1-tapet da røk United ut av Champions League før knockout-spillet for første gang på 10 år. Etterpå ble det heftig diskutert om den mest dekorerte manageren i britisk fotball måtte gå.

Cardiff City v Manchester United - Premier League

– United kommer til denne kampen etter fem målløse kamper på de siste ni, (…) og med tanke på at Leicester leder serien er det ikke å dra det for langt å tro at med Sir Alex ved roret kunne United ha avgjort sesongens Premier League allerede i februar eller mars.

– Det er imidlertid verdt å merke seg at ting har endret seg på Old Trafford etter at Sir Alex forsvant. Før var ligagull og Champions League-suksess vurdert som like viktig, og spillerne ble gjerne hvilt før bortekamper i Europa. Nå, bak kulissene, er tankegangen heller at det er 80-20 i favør Premier League når det gjelder viktighet.

Matt Dickinson, The Times:

– En av klubblederne kaller Van Gaal et geni, samtidig som deler av fansen buer laget hans av banen. Den rare og motstridende dynamikken i United blir kanskje noe klarerere i kveld. Enten så avanserer United i Champions League – noe som trolig betyr at de vil ha scoret – en sjelden prestasjon i seg selv – og da vil de også ha triumfert under vanskelige forhold borte mot Wolfsburg. (…) Alternativet er en skammelig exit fra gruppespillet i Europas største klubbturnering.

Louis van Gaal.
Louis van Gaal.

– Van Gaal ser ikke nevneverdig bekymret ut for hva utgangen har å si om ham som manager, noe som nok henger sammen med hans enorme erfaring. (…) En kilde innad i klubben har også sagt at det er 80-20 i favør ligaen denne sesongen. (…) Tro likevel ikke at United forventer tap. Van Gaal har bedt spillerne sine om vise hva de er gode for i kveld, og forventer at de gjør det – selv om det bare er en uke siden han sa at United  ikke er utfordrere til Champions League-tittelen denne sesongen.

Martin Keown, Daily Mail:

Har valgt ut tre nøkkelkamper i selve kampen mot Wolfsburg:

* Dante v Martial

– Dante er ikke så atletisk som West Hams Winston Reid var i helga, og blir ofte straffet når han har ballen i beina. Han er en spiller United kan utnytte.

Profil Schweinsteiger

– Anledninger som denne er grunnen til at United kjøpte Schweinsteiger. Han har vunnet nesten alt som vinnes kan, og Van Gaal ønsker å se ham gå foran i denne kampen.

* Dost v Smalling

– Dost vil gi Smalling en annen utfordring enn han har hatt denne sesongen, og har allerede ni mål. Dette er en perfekt sjanse for Smalling til å vise at han er uvurderlig.

Ian Wright, The Sun:

Ramser opp tre grunner til hvorfor det har gått galt for United.

* Mangel på kantspill.

– Det skjer veldig lite på kantene for tiden. De klarer dermed ikke å strekke motstanderne ut. Dermed får heller ikke spissene nok å jobbe med, og de får heller ikke fansen med seg.

* Det går for tregt.

– I gamle dager ville en corner til motstanderne være et problem for dem – fordi United gjerne ville kontre dem i senk så fort den er slått. Nå kan man, ved corner, stikke ut i kiosken, hente seg noe varmt å drikke og noe å spise, og fortsatt se United bygge opp samme angrep når man kommer tilbake  til setet sitt.

* Ingen frykter United lenger

– Selv da vi i Arsenal var mestere så visste vi at det ville bli vanskelig å komme unna fra Old Trafford med poeng. Van Gaal minner meg imidlertid om Julius Caesar. Det er mange som forteller ham hva han burde gjøre, men han vil ikke høre på noen av dem.

Powered by Labrador CMS