LESERBREV: – Gi oss mer, mer, mer!

Nå har Louis van Gaal funnet oppskriften. Det tror i hvert fall dagens leserskribent.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no seg leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og alder, og fortell når, hvordan eller hvorfor du ble fan.

Mitt andre leserbrev er et faktum. Navnet er fortsatt Daniel Frydenlund, og jeg er like stor fan som sist.

Vi blir alle forsterket av motgang, gjør vi ikke? Flere av spillerne, senest ved Michael Carrick, har gått ut med at motgangen har gjort oss sterkere. Jeg tror vi alle har blitt sterkere av motgangen, selvom den har hatt sin pris; noen fjernkontroller, t-skjorter osv. Nei, jeg har ikke dratt en ”Nickie Bille” og revet i stykker drakta. Aldri i verden om det kommer til å skje. Motgangen siden Moyes-tiden har vært blytung, men engasjementet og kjærligheten har alltid vært tilstede. Det kommer den alltid til å være også.

– Endelig sitter det

Vi har utvilsomt de beste fansa i Premier League. For noen fantastiske supportere. Ikke minst engasjementet her på United.no. I min neste kamp ser jeg guttene fra Stretford End, det skal bli artig ettersom jeg som regel har sett kampene fra East Stand.

Det er så deilig å ha ”bragging rights” – jeg kjenner såpass mange pool-supportere, så følelsen er god. Svært god.

Det ser ut som LvG endelig har landet på en formasjon som passer oss, ikke minst som spillerne trives i. Det var så tydelig at det ikke fungerte med 3-5-2.
LvG har sagt at han er opptatt av å ha balanse i laget, og det får vi med 4-2-3-1. Med denne formasjonen tåler vi å ha spillere som Mata på, som ikke akkurat er en «box-to-box»-spiller. Jeg syns forøvrig at Mata har forbedret sitt defensive spill. Samtidig som LvG sine uttalelser om balanse, er jeg forundret over at han ikke har vurdert 4-2-3-1 før.

Liverpool v Manchester United - Premier League

– For en spiller!

Mata, for en spiller han er. Ikke bare basert på kampen mot våre røde rivaler, men jeg syns han bør spille uansett. Jeg er enig med ansvarlig redaktør at samtlige som starter i en kamp vi gjør det bra i, skal få starte igjen neste kamp. Kontinutet og stabilitet er det vi trenger.
Det Mata er best på, er det få andre som er bedre på. Svakheter har han, men han er blitt flinkere i det defensive arbeidet i det siste. Hadde han noen balltap eller feil sist? Pasningen fra di Maria er lekker, men Mata har hele jobben igjen. Det er kunst, og det er så vakkert! Jeg griner av å se en spiller som Mata sitte på benken. Jeg ser ikke helt forskjellen på di Maria og Mata defensivt. Nå er riktignok en Di María i form, på en annen planet enn en Mata i form. De er riktignok to forskjellige spillere også, så det er vanskelig å sammenligne de. Kunstnere er de uansett begge to.

Vi skriker etter kreativitet, og Mata er den mest kreative spilleren vi har. Han er riktignok blitt dyttet ut på høyrekant, men det løser han med smarte løp – samtidig som han er flink til å vandre. Jeg er fan av spillere som vandrer. Det skaper uro hos motstanderen. Samtidig som Mata har levert godt i det siste, har vi ennå tilgode å se Mata på sitt aller, aller beste. De frekke pasningene over forsvaret, de smarte stikkerne og innleggene. Hva Mata kan gjøre på frispark har vi allerede sett, og vi får se mer. Garantert.

Nå har vi nettopp nøytralisert noen av de heteste spillerne i Premier League; Kane, Eriksen, Coutinho, Sterling osv. Det er så godt å se at den taktiske delen av kampene endelig sitter.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League

Carrick + Herrera = Solid midtbaneduo

Michael Carrick, som jeg mener er vår viktigste spiller, er helt avgjørende for at det taktiske skal fungere. Han gjorde riktignok en feil som førte til scoring i mot sist, men den har jeg ingen problemer med å svelge. Vi kommer ikke unna av at Michael Carrick er helt avgjørende for at vi skal levere bra. Jeg er spent på hva som skjer, den dagen Carrick ikke spiller lenger.

Jeg mener også at det er helt avgjørende at Herrera spiller. Han er den eneste «box-to-box»-spilleren vi har. I tillegg er han god til å presse og stresse motstanderen, og sammen med Carrick utgjør han en solid duo sentralt. Han, som Carrick, gjør også få feil. Jeg kan lett se for meg Herrera som arvtageren til Carrick, men meg om det. Både Carrick og Herrera er gode duellspillere, og passer ballen forover. Det blir for mye sideveis med Blind. Jeg tror Blind kommer til å bli mye bedre fremover, han har gjort sine saker godt, og det i sin første sesong.

Liverpool v Manchester United - Premier League
– Daley Blinds klokskap er gull verdt.

Jeg er fan av Blind, men ikke sammen med Carrick. Da blir det for temposvakt mot de aller beste. Alikevel har Blind løst sine saker både på venstreback og sentral midtbane svært godt. Sterling er en veldig rask spiller, men klokheten til Blind slo farten til både Townsend og Sterling. Tottenham ble faktisk tvunget til å bytte ut Townsend og flytte Eriksen ut på kant, for å få han mer involvert.

Som vår ansvarlige redaktør var inne på i et av sine innlegg, hva hadde LvG gjort dersom Shaw hadde vært klar mot Liverpool? Hadde da Shaw spilt venstreback og Blind sentralt på midten i stedet for Herrera?
Jeg tror det var helt avgjørende at Herrera spilte. Henderson var usynlig og Allen var tydelig stresset med Herrera på nakken.

Sesongavslutningen

Nå går vi inn i en avgjørende periode, vi får håpe at landslagspausen ikke gir oss skader. Jeg har klokketro på seier både mot Villa og city. Så kommer det to tøffe bortekamper mot henholdsvis Chelsea og Everton. Jeg håper LvG fortsetter med samme lag, og at det ikke blir rokkeringer på laget og i formasjon.

Vi skal ikke spole så langt tilbake, til da vi ble kjørt av motstanderen på tampen av kampene. Eksempelvis så jeg kampen mot Stoke fra East Stand, og var vitne til de syke redningene til De Gea og Young. For et liv og et trykk det var på tribunene da! Det er deilig å vinne slike kamper, men det er ikke godt for hjertepumpa. Forøvrig syns jeg ikke vi var noe gode den kampen. For ikke lenge siden, skapte vi nada hjemme mot Southampton. I dag kjører vi over motstanderen i 1.omgang, og er taktisk kloke i 2.omgang. Jeg blir sprø dersom LvG endrer på slik vi fremstår nå! For ikke lenge siden var veldig mange av oss frustrert over valgene som LvG tok.

Liverpool v Manchester United - Premier League

Angrep er det beste forsvar

”LvG out” begynte å surre rundt i supportergjengen og på sosiale medier. Laguttak, bytter underveis i kampene og det taktiske, virket helt på jordet. Jeg begynte å tvile på om LvG hadde kontroll på hva han gjorde. Vi ser en annen LvG i dag, enn for noen måneder siden. Nå spretter han opp av stolen og viser sin glede og engasjement, men for litt siden satt han stille uten å virke spesielt interessert. Han er vanskelig å bli klok på den mannen, men jeg velger å sette tvilen til side, jeg håper så inderlig at han fortsetter i samme stil fremover. Angrep er det beste forsvar, spør du meg.

Old Trafford er igjen blitt en fryktet arena å komme til, DET er viktig det! Vi har mange tøffe kamper igjen, spesielt på bortebane. Jeg tror vi endelig har sett starten på noe godt, noe meget godt. Jeg vil ha mer, mer, mer!!!

Mvh

Daniel Frydenlund

Powered by Labrador CMS