Ryktesaker, uke 28

Mer Pogba, og er dette Uniteds neste høyreback?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 17. juli:

15.13: The Sun hevder at Mourinho ønsker å forsterke forsvaret med Monaco-høyrebacken Fabinho. £22 millioner nevnes som en mulig overgangssum. Saken er skrevet av Alan Nixon, som vanligvis er langt mer pålitelig når han skriver om Football League-overganger enn ved overganger knyttet til de største klubbene.

15.05: Middlesbrough ønsker seg Adnan Januzaj, ifølge Daily Mirror, men Mourinho lar Boro vente mens han venter på å finne ut hva han vil gjøre.

10.11: Det virker som en usannsynlig destinasjon for en så god spiller som Juan Mata, men 28-åringen linkes til Espanyol i Sunday People (som ikke alltid er så treffsikre). Ifølge avisen ønsker klubben fra Barcelona å tilby Mata en retur til hjemlandet om Mourinho nok en gang bestemmer seg for å selge.

Avisen skriver uansett også at Mata ønsker å bli, og at det ikke er vondt blod mellom han og Mourinho, men at Espanyol likevel følger spanjolens situasjon.

09.59: United har ennå ikke lagt inn et formalisert bud på Paul Pogba, fordi Woodward fortsatt er usikker på om franskmannen ønsker å komme, men José Mourinho oppfører seg allerede mer og mer som om 23-åringen er signert – i alle fall i den interne planleggingen. Det hevder den franske avisen L’Equipe (her sitert av Get French Football) i dagens utgave.

Mourinho ønsker å spille 4-3-3 den kommende sesongen for å få det beste ut av Pogba. L’Equipe forteller videre om kontinuerlige samtaler mellom Raiola og Woodward, og at et første bud kan komme snart. United vil gå for Blaise Matuidi, som definitivt vil til Premier League, om en Pogba-avtale ikke ordner seg.

09.16: Den usikre situasjonen rundt Louis van Gaals fremtid førte til at en planlagt kontraktsforlengelse for Jesse Lingard ble satt på vent, men José Mourinho skal ha gitt grønt lys for en ny og forbedret avtale for cuphelten. Det melder Daily Mirror, som i samme sak for øvrig omtaler Rojo-ryktet.

08.46: Villarreal ønsker å hente Marcos Rojo på lån, ifølge Daily Mail. De har mistet Eric Bailly allerede denne sommeren, og stopperkollega Musacchio kan også være på vei bort. Rojo er et alternativ om de kan få argentineren til å passe inn i lønnsstrukturen.

Lørdag 16. juli:

19.21: Nå kan vi i alle fall helt glemme N’Golo Kanté. Franskmannen har signert for Chelsea. Vi mistenker at denne spalten uansett ikke blir helt fri for spekulasjoner om franske midtbanespillere.

13.40: Det blir rapportert om en italiensk La Stampa-journalist med nyheter om Pogba, men det er lite problem… Journalisten eksisterer ikke, og det hele er bare en eller annen som prøver å lure United-fans.

13.05: Juventus-manager Allegri siteres hos Di Marzio på at han håper at Pogba blir i klubben.

11.30: Presidenten i det belgiske fotballforbundet, Francois de Keersmaecker, har uttalt at Louis van Gaal kan være en potensiell kandidat til den belgiske landslagsjobben om han gir tegn til at han ønsker seg den. Internasjonal erfaring hevdes å være det Belgia nå er ute etter. Les mer her.

11.28: Marca har et stort oppslag om James Rodríguez i dag, der de hevder at Manchester United er i førersetet i kampen om å signere colombianeren, mens PSG og West Ham også ønsker seg 25-åringens signatur. Prislapp? €80 millioner (cirka £67 millioner i dagens kurs).

10.58: Om tidligere rapporter om en deadline:

00.01: The Suns Phil Cadden (som for øvrig er United-fan) melder at United og Juventus er i ferd med å komme til enighet om en overgangssum på £105 millioner for Paul Pogba. Forhandlingene er ifølge avisen ventet å bli fullført denne helgen, og Pogba vil signere en femårsavtale (£202 000 i uka) når han kommer tilbake fra USA-ferien.

Franskmannen kan komme til å reise til Manchester så tidlig som tirsdag for å gjennomføre den medisinske testen, sies det.

Så kan det være verdt å huske at The Sun alltid bør tas med en klype salt, selv om avisens dårlige rykte gjerne handler om helt andre ting enn overgangsryktene, og Juventus benekter at det er kontakt mellom klubbene:

Fredag 15. juli:

19.15: Sport Witness omtaler italienske medier som linker Romas Kostas Manolas til United. Il Messagero hevder at United ønsker å hente midtstopperen til Manchester, men Sport Witness hevder linken mellom United og Manolas kun vil ende i en forbedret kontrakt til grekeren.

17.30: Manchester Evening News skriver fredag at Guillermo Varela ser ut til å være på vei ut av klubben. I et intervju med Kicker har Eintracht Frankfurts sportsdirektør Freddie Bobic bekreftet at han har vært i samtaler med backen. M.E.N. hevder samtalene ikke har kommet langt enda.

13.16: Ifølge tyske Bild er United – sammen med West Ham, Arsenal og Hertha Berlin – interessert i Legia Warszawa-midtbanespilleren Ondrej Duda. 21-åringen gjorde et godt EM for Slovakia.

09.33: Pogba-agent Mino Raiola har satt en deadline i slutten av juli for å få klarhet i Pogbas fremtid, ifølge Marca. Den Real Madrid-vennlige avisa har tidligere skrevet som om Real Madrid hadde trukket seg ut av kampen om Pogba, men i denne saken fremstår det ikke slik.

08.09: Sky Italia skal ha rapportert at Paul Pogba er villig til å reise til Manchester United om United og Juventus blir enige om en overgangssum for franskmannen. Vi har foreløpig bare noen tweets som kilder til dette:

Torsdag 14. juli:

20.43: United ønsker ifølge The Sun å kvitte seg med Bastian Schweinsteiger, men tyskeren er lite giret på å bli presset ut, og United må i så fall betale tyskeren det klubben skylder ham, en sum som ifølge avisen er £14 millioner. Schweinsteiger skal like seg i Manchester, og ønsker å bli for kjempe om plassen sin.

Det nevnes igjen om PSG-interesse for midtbanespilleren, uten at det blir konkretisert så voldsomt i artikkelen.

20.37: Tyske Kicker skriver om Eintracht Frankfurt-interesse for Guillermo Varela. Den tyske klubben ønsker i utgangspunktet et lån med en kjøpsopsjon, men en overgang skal fortsatt være et godt stykke unna for uruguyaneren.

20.31: Mange italienske kilder (inkludert Gazzetta dello Sport) hevder i dag at Juventus forbereder et gigantbud på Gonzalo Higuaín. Så kan en jo spekulere i om de vil bruke litt av summen fra eventuelle salg (vi trenger vel ikke en gang å nevne navn her?) som en del av finansieringen.

20.16: Ti klubber har henvendt seg til United angående en låneavtale for Sam Johnstone, ifølge Daily Mail. Fulham, Wolves, Leeds, Bristol City, Wigan og Nottingham Forest er blant disse klubbene.

I samme artikkel nevnes også interesse fra United og Juventus i Chelseas Nemanja Matic. United-interessen for Matic ble også nevnt i denne artikkelen i samme avis. Chelsea skal ha fortalt Matic at de ikke ønsker at han forlater klubben, til tross for Chelseas ønske om å signere N’Golo Kanté.

16.31: Det påstås at Mourinho ønsker å hente en ekstra mann til teamet sitt, som skal jobbe med rekruttering (men ikke i en stilling over Mourinho, tilsynelatende), og den mannen kan være Luis Campos, som har jobbet i Monaco de siste årene. Dette ifølge katalanske Sport. Andre i Premier League kan også være interessert i Luis Campos, og i så fall kan portugiseren også få en rolle med mer makt, men Mourinho skal i alle fall ha gitt ham et tilbud, og ønsker et svar før slutten av august. Les mer om Sport-saken hos Sport Witness.

13.44: United får en liten sum etter Benficas salg av Bebé, ifølge portugisiske Record:

11.38: Mer Paul Pogba: På en prisseremoni i USA fikk franskmannen utdelt en United-drakt – i tillegg til en Juventus-drakt og en Real Madrid-drakt. Pogba omtalte Juventus som «mitt lag, min familie», mens han beskrev United som «sin første familie». På spørsmål om en United-retur skal han ha svart «jeg vet ikke, vi får se, vi får se».

Les mer hos Sport Witness.

09.26: Manchester Evening News har en sak om at United er i førersetet i kampen om Paul Pogba, men artikkelen inneholder ikke noe nytt. Det samme gjelder for så vidt denne Sport Witness-rapporten, som går litt mer inn i rapportene fra Spania.

08.23: Siden N’Golo Kanté har blitt linket til United også: Chelsea er favoritt til å signere Leicester-spilleren, og Daily Mail skriver at London-klubben er optimistiske vedrørende signeringen.

08.21: Lite overgangsrykter denne torsdagsmorgenen, så da nevner vi heller at en restauranteier i Los Angeles påstår at Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic spiste sammen på restauranten hans. Les mer om det her, om du tror det kan bety noe at de to Raiola-klientene (ifølge restauranteieren) var der sammen.

Onsdag 13. juli:

22.18: Sunderland vil forhøre seg med ex-red David Moyes om han kan være interessert i managerjobben, melder Daily Telegraph. Sam Allardyce er favoritt til England-jobben, og klubben har derfor begynt å se seg om etter alternativer. Daily Mirror med flere omtaler også interessen.

I Telegraphs sak nevnes også Ryan Giggs som en mulig kandidat til jobben.

16.45: Ifølge Daily Mail har Jose Mourinho gitt beskjed til United-stallen at han orker å jobbe med en tropp på 24 spillere. De andre spillerne må bestemme seg om de vil forlate klubben, gå på lån midlertidig eller permanent eller bli værende i klubben å trene med U21-laget.

15.44: Vi nevnte tidligere i dag at U18-spilleren Jimmy Dunne var på vei bort, og spilleren bekrefter nå dette selv:

11.39: Dere trodde vel ikke at vi ville la være å skrive om Paul Pogba i dag, vel? Vanligvis Real Madrid-vennlige Marca (se eventuelt her for Sport Witness’ sak om Marca-rapportene) skriver at franskmannen ønsker å gå til United for å bli en del av Mourinhos prosjekt. Klubbene er ikke enige, og Juventus ønsker at Pogba skal bli én sesong til for å vinne Champions League, men spilleren og United er enige om betingelsene.

Marca skriver også at Real Madrid er det eneste alternativet til United for Pogba, men han skal altså ha gitt uttrykk for at han ønsker å signere for United.

10.35: Ifølge Don Balon er Memphis en plan B for Barcelona om de ikke får i stand en overgang for Luciano Vietto, og United ønsker å få tilbake summen klubben brukte på å kjøpe nederlenderen. Det er uansett verdt å huske at Don Balon ikke er blant de mest treffsikre kildene, og Sport Witness skrev en gang følgende:

10.29: Neppe sommerens største overgang, men Jimmy Dunne er på vei til Burnley ifølge denne akademikjenneren:

08.42: Her er et rykte om et PSG-bud på €32 millioner (rundt £27 millioner) på Antonio Valencia, men kilden er en ryktekonto på Twitter, og vårt råd er dermed å ta det hele med enorme mengder salt:

08.18: Le 10 Sport i Frankrike hevder at Moussa Sissoko er en slags plan B for Mourinho om ikke Pogba kommer. I tillegg snakkes Sissoko om som en mulig Pogba-erstatter i Juventus.

08.10: Det rapporteres om at Antonio Conte ønsker seg mer kraft og energi på midtbanen, og det har også vært snakk om et skifte til en ren 4-4-2-formasjon, og ingen av delene vil være spesielt godt nytt for Cesc FabregasDaily Mirror skriver nå at Mourinho følger situasjonen, og er klar til å gå for Fabregas om spanjolen skulle bli overflødig i hovedstadsklubben.

Artikkelen er ikke skrevet av David McDonnell, avisens bestemann på United-nyheter.

Tirsdag 12.juli:

21.16: Nick Powell fikk ikke kontrakten fornyet med United, og han så lenge ut til å være på vei til Wolves, men nå ender han heller opp i Wigan Athletic, der han tidligere har vært på lån:

19.03: Willian har ikke blitt linket så mye til United i det siste, noe som selvsagt kan ha med signeringen av Henrikh Mkhitaryan å gjøre, og nå har brasilianeren uansett signert ny kontrakt med Chelsea:

18.05: The Sun skriver at Leicester ønsker å hente Andreas Pereira til klubben. Revene var interessert i å hente brasilianeren på lån i januar, men ønsker seg nå spilleren permanent. En United-kilde sier til avisen at klubben ønsker å beholde talentet, og ellers nevnes det at Andreas Pereira er ventet å få tillatelse til å spille OL på hjemmebane. Spilleren er før det ventet å være med United til Kina, og unggutten ønsker visstnok helst å ha planene for neste sesong klare før det.

12.30: Joe Rothwell og Tyler Reid har i dag forlatt Manchester United. Rothwell går til Oxford United, mens Reid slutter seg til Swansea.

12.00: Manchester Evening News viser til Sport Witness og skriver at Paul Pogba skal møte med sin agent Mino Raiola tirsdag. Pogba skal ha fått mandag til å slappe av etter EM-finalen dagen før, men skal nå visstnok i samtaler med agenten.

11.40: Ifølge Super Deporte (her gjengitt av Sport Witness) er det Andre Gomes som er Mourinhos førsteprioritet dersom Paul Pogba ikke blir United-spiller. Det blir dog ikke en billig back-up ettersom Valencia har satt en prislapp på ca. £55m på Gomes. Sport Witness mener Gomes’ prislapp får Pogba til å virke som en «billigere» løsning ettersom de mener Pogba har prestert på et langt høyere nivå enn hva Gomes har.

11.30: Tidligere akkreditert FIFA-agent, Vincent Rodriguez hevder United-avtale for Paul Pogba kan være klar førstkommende fredag. Rodriguez sier at United og Juventus nå er i samtaler, og at overgangen vil koste United ca. £120m.

Vi kjenner ikke så godt til denne ex-agenten, men vi registrerer at Sport Witness tidligere har gitt rådet «styr unna» når det gjelder rykter fra Rodríguez.

11.00: The Sun omtaler rapporter fra Spania, og hevder at Real Madrid ikke er ute av kampen om Paul Pogba likevel. Mye tyder på at Real Madrid har et bud klart på Pogba, men at det dog ikke vil matche United sitt bud. The Sun hevder Uniteds bud er £5m høyere enn Real Madrid sitt.

09.35: Franske Le10Sport(oversatt av M.E.N herhevder Mourinho har fått øynene opp for Newcastle-spiller Moussa Sissoko. Franskmannen storspilte i EMs siste kamper, og ryktes en exit fra Newcastle etter klubben ikke klarte å unngå nedrykk fra Premier League forrige sesong. Flere kilder hevdet i går at Newcaslte har satt en prislapp på £35m for Sissoko.

09.30: Ifølge AS skal Real Madrid ha gjort det klart at Alvaro Morata ikke er til salgs denne sommeren etter et møte med Moratas agent. AS skriver at agenten la frem bud fra Chelsea, men Real Madrid svarte med å si han ikke var til salgs for noen pris. Spissen har vært heftig linket til United denne sommeren.

08.50: Mourinho stepper opp sin interesse for West Hams Reece Oxford med å speide på han i U-19 EM, ifølge Daily MailAvisen hevder Mourinho ser på Oxford som en fremtidig nøkkelspiller, og at portugiseren forbereder et bud på £10m.

08.00: Juan Mata, Bastian Schweinsteiger, Marcos Rojo og Daley Blind kan alle være på vei ut av klubben ifølge ESPN som viser til Daily Record. Forrige uke ble samtlige av de fire nevnt blant de ryktede åtte til å forlate klubben under Mourinho.

Mandag 11. juli:

18.30: Ifølge Daily Mail er Blackburn Rovers interesserte i Uniteds Tyler Blackett. Klubben skal ikke ha vært i kontakt med United enda, men det hevdes at Blackburn-manager Owen Coyle ønsker å hente Blackett på lån.

16.45: Juventus vil stikke kjepper i hjulene til United og tilby Paul Pogba en ny kontrakt, ifølge NBC Sports. Den amerikanske sportssiden hevder Torino-klubben har tilbudt Pogba en kontrakt med en ukeslønn på ca. £130.000

16.00: Ifølge Sport Witness er Villarreal og Everton interessert i Juan Mata, men de hevder at United ønsker at Everton trekker det lengste strået. SW viser til spanske medier og skriver at Villarreal ønsker et lån med opsjonen til å kjøpe, mens Everton vil kjøpe spilleren. Derfor er United interesserte i å heller slippe han til Everton.

14.47: Manchester Evening News omtaler noen oddsendringer som gjør United til favoritt til å hente ex-red Gerard Piqué. Da er det verdt å huske at slike oddsendringer på ingen måte trenger å bety noe, at avisene skriver ikke om noen mulig Piqué-overgang og i tillegg det faktum at 10/1 (altså 11.00 i desimalodds) strengt tatt ikke er  lav odds. Det er med andre ord liten grunn til å tro på overgang basert på dette.

13.14: The Times siterer Pogba-agent Raiola på følgende:

– Det er mye snakk om Pauls fremtid, men kanskje han ikke kommer til å forlate Juventus. Han har ikke noe hastverk med å reise, og Juventus ønsker ikke at han drar, de ønsker at han fornyer kontrakten sin. Paul er ikke desperat etter å flytte på seg. Vi er veldig fornøyde i Juventus, og de er en klubb som ønsker å beholde stjernespillerne sine.

 

08.38: Vi omtalte i går Mourinhos angivelige planer om å kvitte seg med Varela og Blackett siden han heller vil satse på spillere som Timothy Fosu-Mensah og Axel Tuanzebe, og The Sun skriver om det samme. Videre skriver avisen om en rekke United-spillere som lever farlig (Schweinsteiger, Schneiderlin, Memphis, Blind, Rojo, Januzaj og Mata), men skriver heller ikke at de vet noe mer om noen av disse spillernes fremtid, så akkurat det er nok mer spekulasjon enn noe annet.

08.27: Daily Mirrors David McDonnell, vanligvis avisens beste på United-stoff, skriver at United nå (siden EM er over) er klare til å legge inn et bud verdt £100 millioner for Paul Pogba. Klubben skal ha tro på at de skal klare å sikre seg midtbanespilleren, mye på grunn av det gode forholdet klubben nå har til agenten Mino Raiola.

Powered by Labrador CMS