Ryktesaker, uke 27

Mer om Pogba, og Varela og Blackett er på vei ut av klubben etter at Mourinho har identifisert Fosu-Mensah og Tuanzebe som bedre alternativer.

Forrige ukes rykter

Søndag 10.juli:

17.28: Manchester Evening News melder om det samme andre har gjort før: United har en enighet om økonomiske betingelser med Pogba-agent Raiola, og frykter heller ikke forhandlingene med Juventus. United ønsker ikke at det drar ut for lenge, og det er forventet at franskmannen vil avgjøre sin fremtid neste uke, skriver avisen.

16.12: Sky Sports skriver at Mourinho har bestemt seg for at Tyler Blackett og Guillermo Varela skal selges. Førstnevnte fikk en del spilletid i Van Gaals første sesong, mens Varela spilte en del fra desember til mars i 2015/16.

Ifølge artikkelen skal Mourinho ha bestemt seg for at ingen av de to er i planene hans, men han er fortsatt opptatt av å promotere unge, og Axel Tuanzebe og Timothy Fosu-Mensah skal ha blitt identifisert av portugiseren som bedre alternativer.

15.15: Sky Sports hevder Real Madrid har trukket seg ut av kampen om å signere Paul Pogba. Les saken her.

14.00: Daily Mail hevder Arsenal, Chelsea og United har vist interesse for Real Madrids Alvaro Morata. Den spanske klubben har satt en prislapp på £64m for spissen som scoret tre mål før Spania røk ut av EM.

13.30: Ifølge Manchester Evening News vil Paul Pogbas agent Mino Raiola snakke med franskmannen etter kveldens EM-finale. M.E.N. gir en liten statusoppdatering av situasjonen slik de ser den. De skriver at United ikke har problem med Juventus pris på Pogba, at klubben har blitt enig med Raiola, og det kun nå står på hvor Pogba velger å spille.

09.00: For å senke Pogba-prisen skal United være villige til å inkludere Juan Mata i en avtale med Juventus, ifølge The Sunday People. Siden Mourinho ankom klubben har ryktene svirret rundt en Mata-exit, men Manchester Evening News hevdet tidligere denne uken at et eventuelt Mata-salg vil skape dårlig stemning i garderoben.

08.00: The Sun(her linket til Goal.com) hevder Mourinho er forberedt på å rydde stallen til United. Ifølge avisen vil Mourinho selge hele åtte spillere, mens han enda mangler sin siste signering. Spillerne som nevnes å kan ha en usikker fremtid i vente er Rojo, Schneiderlin, Schweinsteiger, Mata, Blind og Januzaj.

Lørdag 9.juli:

15.30: Ifølge Sport Witness er United favoritt til å hente Valencias Andre Gomes grunnet Mourinhos forhold til Jorge Mendes. Mendes er som kjent både agenten til Mourinho og Gomes, men Valencia krever en høy sum på over £55m for portugiseren.

12.50: Ryktestormen rundt Paul Pogba bare fortsetter og fortsetter. Ifølge AS har United kommet til enighet med agenten Raiola om en overgang, og at United vil legge inn et bud til Juventus neste uke. Den spanske avisen hevder United er villige til å møte Juventus pris på ca. £100m.

12.40: Guillem Balague har fortalt Sky Sports at Paul Pogba ønsker seg til Real Madrid fremfor United, men at den spanske klubben ikke kan matche summen United er villige til å betale for Pogba, noe som setter United i førersetet.

12.30: Hirving Lozano har vært nevnt i ryktebørsen til United de siste ukene, og besøker den igjen. Lozano har selv kommentert ryktene og sagt det er hyggelig med oppmerksomhet dersom ryktene faktisk er sanne, men han har ingen umiddelbare planer om å flytte på seg.

11.30: Manchester Evening News’ Stuart Matheison hevder Uniteds jakt på Paul Pogba fortsatt er i starfasen. Flere rapporter har sagt United har lagt inn bud, men Matheison hevder United kun har gjort klart et bud. Real Madrid er med i kampen, men M.E.N.-journalisten skriver at United er i «pole position». Matheison avslutter med at «tempoet» vil skru seg opp etter EM.

BBC omtaler også det samme som M.E.N., og skriver at United ikke har vært i samtaler med Juventus enda.

10.30: Ifølge Gazzetta World vil Juventus avslå kommende bud på Paul Pogba fra både United og Real Madrid. Torino-klubben har ikke lyst til å selge midtbanejuvelen sin uavhengig av hva klubbene måtte tilby, men dersom Pogba selv ønsker å dra vil Juventus være villige til å forhandle om en overgang.

10.15: Juan Mata har vært linket en United-exit siden Mourinhos ankomst i klubben. Everton har vært en ofte nevnt klubb, og nylig har deres manager Ronald Koeman gitt et «hint» om en overgang(ikke om Mata spesifikt). Da han signerte autografer spurte en mann som filmet om det var noen nye signering, hvor da Koeman ga svaret: «Ja vi jobber hardt, det er mulig».

Om det er Mata han jobber hardt med blir kun spekulasjoner. Se videoen under.

10.00: Hva åpner lørdagens ryktebørs? Du gjettet nok helt riktig, Paul Pogba. Ifølge Gianluca di Marzio ønsker ikke Pogba å presse gjennom en overgang for å forlate Juventus, men agenten Mino Raiola ønsker en avtale med United. Flere kilder hevder at en eventuell Pogba-overgang vil inneholde en stor sum til Raiola, ryktet å ligge på ca. £20m.

Fredag 8. juli:

18.38: Vi har tidligere vist til Guillem Balagues uttalelser om at Pogba helst vil til Real Madrid, noe som fort kan stemme, men det betyr ikke at Balague tror at han går dit. Tweeten under viser at Balague har mer tro på at han går til United.

18.30: Det fins mer pålitelige kilder enn Richard Keys der ute, men innimellom treffer han, og denne spalten er uansett så stappfull av Paul Pogba i dag at vi like godt kan legge til denne også:

13.00: Mourinho skal være besatt av tanken på å signere Paul Pogba, skriver spanske Marca (her gjengitt av Sport Witness). Portugiseren ønsker midtbanespilleren for enhver pris, og agent Raiola har ordnet et møte med Juventus neste uke, meldes det. United har hastverk siden de er klar over Real Madrids interesse, ifølge avisen.

09.37: Juventus er lite villige til å selge, og det kan være at Paul Pogba må legge inn en offisiell overgangssøknad (og slik si fra seg en solid bonus) for at Juve skal akseptere bud på ham. Etter L’Equipe-saken kommer det litt av hvert på Twitter, mer eller mindre dårlige oversettelser/tolkninger av situasjonen, og dermed er det også behov for presiseringer:

09.26: Mer om L’Equipe-påstanden fra Sport Witness, som har oppdaget noe som kan sette i gang spekulasjoner om at den franske publikasjonen kan ha fått informasjonen fra Pogba selv:

08.58: Sport Witness omtaler også L’Equipe-ryktene:

08.35: L’Equipe har også omtalt ryktene om Pogbas landslagskollega Blaise Matuidi, og det sies der (ifølge Daily Telegraphs videreformidling) at United har fått tillatelse av PSG til å diskutere personlige betingelser med spilleren. For de som ikke har fulgt ryktespalten tidligere: Flere medier omtaler Matuidi som Uniteds

08.22: At Real Madrid kanskje er ønskedestinasjonen betyr jo ikke nødvendigvis at United ikke frister, og franske L’Equipe melder visst om følgende:

Vi har ikke funnet dette på nett per nå, men GFFN følger fransk fotball svært tett, og er nok uansett til å stole på her.

08.17: Guillem Balague sier at Pogba fortsatt helst vil til Real Madrid, og at Real Madrid definitivt er interessert, men overgangssummen kan altså bli et problem for den spanske hovedstadsklubben. Les mer hos Sky Sports.

08.15: Ny dag, mer Paul Pogba. Ifølge The Guardian skal agent Mino Raiola møte Juventus etter EM for å se om han kan overbevise Juventus til å selge til enten United eller Real Madrid. Juve er klar på at spilleren ikke er til salgs, og vil avslå tvert et eventuelt bud på €100 millioner (£85,5 millioner i dagens kurs), men ved et bud på €120 millioner  (£102,6 millioner) kan det hende de vil være mer villige til å selge.

Torsdag 7. juli:

22.00: Ifølge Telegraph skal Mourinho ønske en rask bestemmelse rundt Paul Pogba. Portugiseren vil ha en avklaring før United skal spille Community Shield 7.august. Dersom overgangen ikke er klar innen da vil Mourinho flytte fokuset til sin back-up-plan.

18.00: Manchester Evening News hevder et salg av Juan Mata vil skape dårlig stemning i United-garderoben. Les saken her.

16.00: Det handler mye om Paul Pogba i dag. Manchester Evening News hevder flere storklubber, blant annet Real Madrid, fortsatt er med i kampen om Pogba, til tross for at de skriver at United «leder». M.E.N. viser til bookmakeren Betfred som har en odds på 2/1 at Real Madrid henter franskmannen, men United er favoritter med en odds på 1/2.

14.40: Sky Sports har slengt seg på Paul Pogba-ryktet, og hevder at det i løpet av de siste 48 timene har blitt startet opp forhandlinger som kan føre til Pogbas United-retur. Real Madrid er også interessert i franskmannen.

11.20: Flere medier (inkludert goal.com) referer til tyske Bild når de skriver at PSG er interessert i å hente Bastian Schweinsteiger. Det kunne i så fall kanskje blitt en del av eventuelle Matuidi-forhandlinger, om Matuidi også er aktuell?

11.16: Ifølge Manchester Evening News er United optimistiske når det gjelder å bli enig med Juventus om en overgangssum for Paul Pogba, mens Mourinho opprinnelig var pessimistisk når det gjaldt en Pogba-signering. Agent Raiola skal ha rådet Pogba til å signere for United.

Avisen skriver at Blaise Matuidi er Uniteds backupløsning om det ikke skulle bli noe av Pogba-overgangen.

08.26: Daily Mirror har nok en sak om Paul Pogba, og informasjonen der matcher bra med den vi la ut fra Di Marzio i natt.

00.55: Vanligvis pålitelige Di Marzio melder om en enighet mellom United og Paul Pogba – men før det jubles for høyt må det påpekes at det ikke betyr at Pogba er nærmest klar. Det å bli enig om en overgangssum med Juventus er nok den tøffeste biten, og Di Marzio påstår at United er klare til å tilby €120 millioner, altså i overkant av £100 millioner, for franskmannen.

Onsdag 6. juli:

20.49: Nå etter Mkhitaryan-signeringen går fokuset videre til Paul Pogba, hevder Daily Mirror. Saken er ikke skrevet av en av de som følger United aller tettest i avisen, og inneholder egentlig lite nytt, men den støtter i det minste opp om det som andre hevder.

09.45: Sport Witness viser til France Football hvor det påstås at Manchester United er en av flere klubber som er ute etter Wolfsburgs Julian Draxler. Prisen på spilleren anslås å ville ligge på minimum £50 millioner.

09.00: Så kan det se ut til at det er i ferd med å skje avgjørende saker rundt Henrikh Mkhitaryan. Craig Norwood er en mann med veldig god oversikt, og ikke minst kontakter. Når han hevder at armeneren skal til legesjekk i dag, er det all grunn til å feste lit til følgende tweet:

08.10: Guillame Dufy, journalist i franske L’Equipe, og den første som avslørte Uniteds interesse for Zlatan Ibrahimovic, slår fast at José Mourinho er aktiv i jakten på Blaise Matuidi. Han mener at den 29 år gamle midtbanespilleren vil koste United €25 millioner (£21.4 mill.).

08.00: The Sun, med støtte fra Marca, mener at Real Madrid er klare til å by på Valencias André Gomes – etter å ha blitt priset ut av kampen om Paul Pogba.

Tirsdag 5. juli:

16.00: Dårlig tidspunkt å legge ut det forrige ryktet om Stoke-interessen for Nani. Han har nå skrevet under for Valencia.


14.15: En ex-Red kan fort komme til å returnere til Premier League. Nani, som forrige sesong spilte for Fenerbahçe i Istanbul, er ønsket av Stoke City.

11.10: Det ser ut til at Ashley Fletcher er tapt for United. Den unge spissen hadde stor suksess på utlån til Barnsley i vinter/vår men, med Marcus Rashford foran seg i spisskøen på Old Trafford, ser ikke 20-åringen de store mulighetene. Han har derfor signalisert ønske om å forlate klubben, og det har ikke gått upåaktet hen. Bristol City er en av en hel rekke som har uttrykt ønske om å få hente ham på lån, men ifølge Bristol Post har klubben innsett at Fletcher mest sannsynlig kommer til å skrive under på en 4-årsavtale med West Ham.

10.40: Mens Manchester United jakter på Paul Pogba er spilleren selv, ifølge The Guardian, mest interessert i en overgang til Real Madrid.
José Mourinho nekter imidlertid å gi opp og håper å kunne overby madrilenerne ved å innfri Pogbas krav om en ukelønn på £250.000. I tillegg kommer naturligvis Juventus’ krav om en overgangssum på £84 millioner.

10.30: Nærmer meksikanske Hirving Lozano seg en overgang til Manchester United, eller ikke? Pachuca-president Andrés Fassi, samt spillerens svigerfar,  påstår at Pachuca-vingen vil slutte seg til José Mourinhos lag så snart OL i Rio er over. Dette imøtegås imidlertid i et intervju med ESPN. Der hevder  den kjente meksikanske radioverten Heriberto Murrieta, at historien om Lozano til United er rent oppspinn. Vi får se.

Mandag 4. juli:

21.30: Franske Blaise Matuidi skal mandag ha tatt turen til England for å diskutere overgang med en ikke navngitt Premier League-klubb. Det var Goal France som ført meldte om dette. Senere har Goal.coms engelske utgave omtalt saken, og sterkt indikert at Manchester United kan være klubben det er snakk om. 29 år gamle Matuidis agent bærer for øvrig navnet Mino Raiola, en mann som også representerer Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan.

15.25: På ryktebørsen hevdes Everton å ligge best an i kampen om underskriften til Juan Mata. Men, dersom han blir nødt til å forlate Old Trafford, ønsker den blide spanjolen heller en overgang til sin gamle klubb Valencia. Les mer om det hos Squawka.

13.40: Mail Online mener at Paul Pogba nærmer seg «en sensasjonell retur til Manchester United», og at José Mourinho føler seg trygg på å sikre en avtale verdt over £80 millioner.

10.05: Flere medier, deriblant spanske AS, hevder at Real Madrids lenge United-linkede  James Rodriguez er i langt fremskredne forhandlinger med Paris Saint-Germain.

10.00: Adnan Januzaj vil denne uken gi José Mourinho beskjed om at han ikke er interessert i å bli sendt ut på et nytt lån, men derimot ønsker å forlate Old Trafford permanent dersom han ikke er i portugiserens planer for kommende sesong. Det er The Sun som skriver dette.

08.55: Goal.com viser til The Sun hvor det hevdes at José Mourinho ønsker å styrke stallen med hjemmeavlede, britiske spillere. Etter å ha hentet Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan, skriver kilden at United-manageren har festet blikket på Derbys 21 år gamle midtbanemann Will Hughes. Championship-klubben påstås å være villige til å selge, men vil ha minimum £7 millioner for å gi slipp på den engelske U21-spilleren.

08.45: Helgens melding (søndag kl. 23.58) fra The Sun, om at tidligere United-spiller og -trener, Brian Kidd, kan være på vei tilbake fra sin trenerjobb i Manchester City, medfører ikke riktighet.
Ifølge Manchester Evening News har City offisielt bekreftet at 67-åringen blir værende på Etihad for å jobbe under Pep Guardiola.