– «Fellaini viste nytte», «Dette var ingenting»

Les hva engelsk presse skriver om United – Arsenal.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet en del av de viktigste som er skrevet av de engelske United-journalistene etter søndagens kamp.

The Times, Henry Winter:

Manchester United show kindness and cruelty to Arsene Wenger

 

Arsenals tilbakesteg under Arsene Wenger er nesten eksemplifisert via kampene mot Manchester United. Wenger vant seks av sine første 12 kamper mot United, men bare seks av de 32 siste. Han var likevel uheldig med tapet i denne siste. (…)

United var skuffende ganske så lenge.

De var for lite oppfinsomme, noe som fikk Arsenal-fansen til å synge «Jose Mourinho – we want you to stay».

Men Mourinho vet hvordan man vinner. Byttene fungerte, og United hevet seg. (…) United hadde plan B, noe Arsenal mangler med Wenger.

Les hele saken her.

TAKK FOR KAMPEN: Mourinho og Wenger da sluttsignalet lød.

The Telegraph, James Ducker:

Lack of edge between Man Utd and Arsenal left you longing for days when these two sides were not so friendly

Problemet med denne kampen var at det var litt sånn “So What?”, en beklagelig påminnelse om at begge klubber, men spesielt Arsenal, har et godt stykke igjen før de er tilbake på toppen (Arsenal ha en lang vei, for å være ærlig). (…)

United fikk seieren de trengte for å sikre Champions League-spill neste sesong, men ett poeng ville heller ikke vært så ille siden de hadde et så sterkt grep om topp-4. (…)

Det pleide å være en ekstra råskap til disse kampene. (…) Det kan kanskje returnere, men det ser ut som om det kan ta en stund.

Les hele saken her.

Daily Mail, Ian Ladyman:

Etter kosen på sidelinjen før kamp så hadde det kanskje vært best om Ferguson, Wenger og Mourinho alle dro rett til Mourinhos kontor for å mimre og drikke vin.

De kunne satt på en DVD og tenkt tilbake på hvordan det var. (…) Da ville i alle fall de to storhetene blitt spart for denne forestillingen av ingenting, denne smertefulle påminnelsen om hvordan nivået har sunket.

Vi visste at det ikke kom til å bli som i gamle dager, (…) men vi visste ikke at det skulle bli så søvndyssende som dette.

Dette var ikke en gang United-Arsenal lite. Det var bare en kamp mellom et lag som har glemt identiteten sin og et lag som ikke er gode nok til å ta en gratis søndagsmiddag da de får muligheten til det.

Les hele saken her.

Spillerbørsen i Mail: De Gea 6, Valencia 6, Lindelof 6.5, Smalling 6, Young 6.5, Ander Herrera 6.5 (Fellaini 64, 6.5), Matic 6.5, Pogba 6.5, Lingard 5.5 (Martial 64, 6.5), Lukaku 6.5 (Rashford 50, 5.5), Sanchez 6

The Independent, Miguel Delaney:

Dette var en av de kampene hvor Paul Pogbas jogging rundt omkring ikke var upassende. Det var nemlig i det tempoet kampen ble spilt. (…) Rent fotballmessig var det ikke mye å hente fra denne kampen, men United klarte akkurat å gi nok til at de tok alle tre poengene.

Les hele saken her.

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst

Manchester United have big decision to make after Arsenal win

Dette ble en påminnelse fra Marouane Fellaini til United om hans verdi, at han er en spiller for troppen som kan utgjøre en forskjell i kamper hvor det trengs et mer direkte spill, da ett poeng må bli til tre.

Mange mener at han er «gone», men klubben ønsker å beholde ham. Han kobles til Kina, og det må noe ekstra til om Ed Woodward skal matche et tilbud derfra.

Dette var imidlertid en ganske uinspirert United-seier. (…)Dette liknet ganske mye på WBA-kampen for to uker siden, og det virket som om mange spillere kun stilte opp, ganske sikre på at de uansett får spille i FA-cupfinalen 19. mai. Men kanskje, etter denne søvndyssende og late prestasjonen, så kan ikke alle være like sikre på en startplass der.

Les hele saken her.

ESPN, Mark Ogden:

United vs. Arsenal is no longer the fiery, title-decider it once was

Fellainis vinnermål oppsummerte hva det har blitt av dette oppgjøret. En langpasning med påfølgende scoring er blitt (United mot Arsenal i) 2018. Borte er de fantastiske scoringene fra Henry, Giggs, Rooney eller Owermars. (…)

Den nåværende situasjonen, hvor alt er kosete, er ikke noe klubbene er så glade for, og før eller senere vil det komme en spenning igjen til disse kampene. De vil begynne å mislike hverandre igjen. Begge ønsker i alle fall det – siden det vil være et tegn på at de er tilbake og kjemper om de største trofeene igjen.

Les hele saken her.

The Times, Oliver Kay:

Marouane Fellaini the oddity who is indispensable to José Mourinho

Marouane Fellaini er en original, masse albuer, men han har på en eller annen måte blitt en del av inventaret på Old Trafford (…) og han fortsetter å spille en brukbar rolle. (…)

Vinnermålet søndag, et mål som sørget for at Wenger avsluttet med tap på Old Trafford, kom ikke som en overraskelse. Han er mannen United ser til i slike kampbilder. På dager som søndagen, da de sliter med å finne svar og inspirasjon, så gir ham dem et alternativ. (…)

Det er dager da Uniteds fotball går for tregt.

Under de omstendighetene så er en mer direkte stil et åpenbart valg, og derfor er Fellaini fortsatt viktig for Mourinho. Han ville ikke vært det for alle managere, ikke for Guardiola, ikke for Klopp og i alle fall ikke for Wenger – men han er til åpenbar nytte.

Les hele saken her.

Powered by Labrador CMS