– Ingen kunne stoppe ham. Selv ikke Gud

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet det viktigste fra de engelske United-journalistene etter torsdagens 1-0-seier i Italia.

The Times, Paul Hirst:

Pogba stirs sleepwalking United into action

 

I 45 minutter gikk de i søvne på vei mot en Europa League-exit.

De var passive, manglet ideer, oppfinnsomhet og dynamikk. Så entret Paul Pogba forestillingen.

Da kom mannen som tok ansvar, da kom mannen som ble hentet til Old Trafford for å gjøre nøyaktig det han gjorde i går kveld – vinne store kamper for en klubb som ser så mye stolthet i å vinne store kamper. (…)

Han stilnet kritikerne som sier at dette laget alltid svikter i de store øyeblikkene. Ja, San Siro var tom, dette var ikke Champions League, men dette var en stor kamp for Ole Gunnar Solskjærs lag. Det krevde en sterk mentalitet, og i 2. omgang viste de nøyaktig det. (…)

Dean Henderson stoppet Zlatan med en briljant redning den ene gangen han øynet scoring. Victor Lindelöf var outstanding i forsvar, Scott McTominay og Fred kakket på anklene til Milans sterke midtbane og Luke Shaw viste nøyaktig hvorfor han ble kalt inn på landslaget tidligere på dagen.

Det var imidlertid Pogba som var gnisten, viste lederskapet og hadde driv til å snu dette oppgjøret. (…) Denne versjonen av Pogba er det vel verdt å forsøke å beholde i klubben også lengre enn etter neste sesong når kontrakten hans utløper.

GANSKE SÅ FORNØYD: Paul Pogba med lagkameratene på slep etter seiersmålet mot Milan.

Børsen i The Times: D Henderson 7 — A Wan-Bissaka 7, V Lindelöf 8, H Maguire 7, L Shaw 7 — Fred 7, S McTominay 7 — D James 6, B Fernandes 6, M Rashford 6 (P Pogba 45, 8) —M Greenwood 6.

Les hele saken hos The Times her.

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst:

Ole Gunnar Solskjær var super-innbytteren da han selv var spiller, men har i det siste slitt med byttene som manager. Kanskje var det fordi han manglet Paul Pogba.

Nei, en spiller som en gang var planetens dyreste vil ikke like å bli kalt super-innbytter, men han leverte da han returnerte etter to betydelige skadeperioder forrige sesong, og påvirkningen her var enda mer tydelig – et mål tre minutter etter innhoppet.

Scott McTominay har flere mål enn Pogba denne sesongen, men teknikken Pogba viste for å lure Gianluigi Donnarumma er ikke på McTominays repertoar. United har lengtet etter Pogba helt siden han tuslet ut fra Old Trafford med skade for seks uker siden – og dette viste hvorfor. (…)

Nøyaktig hva Pogba tenker om at Solskjær snakker ned det å vinne trofeer får være opp til alle å vurdere, men han risikerer nå fire år uten et trofé på klubbnivå. Det er avskyelig for en verdensmester som plukket med seg like mange medaljer som en olympier i løpet av sine fire år i Italia med Juventus. Bekymringen for United er at Pogba muligens er inne på sin egen farvel-tur siden han nærmer seg sitt siste kontraktsår. (…) All bagasjen han kommer med vil ikke bli savnet, men Pogbas talent vil det.

Les hele saken her.

Børsen i Evening News:

8: Henderson, Lindelöf, Maguire, Shaw, Pogba
7: Wan-Bissaka, McTominay
6: Fred, Fernandes
5: James
3: Rashford

Les hele børsen her.

The Sun, Neil Custis:

Haaland - de må betale hundepasseren - alt - for å få tak i ham i sommer.

Solskjær sier at cuper er for egoer, men likevel kunne United hatt godt av litt sølvtøy. De har ikke vunnet noe siden 2017 i Stockholm. Det var en minnerik kveld (…), og en ny Europa League-seier vil i alle fall slå en busstur Salford rundt for å feire 2. plassen. (…)

Før kampen så handlet alt om ligaen, at det var den rette målestokken for fremgang. Solskjær har på en måte rett. Fra 3. plass forrige sesong til 2. plass i denne vil være et steg fremover. De er også 12 poeng bedre enn forrige sesong, men hva betyr det egentlig hvis det ikke er noe ordentlig å feire når alt er over. (…)

Museet på Old Trafford er heller ikke fylt opp med bilder av ligatabeller som viser 2. plasser. (…)

Spillere som James kom seg forbi mannen sin og slo inn, men United har rett og slett ingen ordentlig 9er til å utnytte det. Hadde Sergio Agüero vært United-spiss så ville United ledet ved pause. Det er derfor de er nødt til å gå for Erling Braut Haaland i sommer. De må betale overgangssummen på 75 millioner pund, de må betale agenten, hundepasseren og alt som må til for å få dette i boks.  (…)

ER AKKURAT DET UNITED MANGLER: Det skriver Neil Custis i sin kommentar etter seieren i Italia.

Europa League er en påminnelse om hvor mye som gjenstår for United, men det er også et banner på Sir Alex Ferguson-tribunen på Old Trafford. Det viser alle hans trofeer, til og med Charity Shieldene. Alle de trofeene betydde noe. Det kan denne Europa League-sesongen også gjøre, men 2. plasser gjør ikke det.

Les hele saken her.

Daily Mail, Martin Samuel:

Han var forskjellen. Han var det Zlatan Ibrahimovic håpet å bli. Egoene fikk sjansen i 2. omgang på San Siro, og Pogba vant. Det var hans mål som sendte United til kvartfinalen. Ingen kunne stoppe ham. Selv ikke Gud.

Det var Ibrahimovic – hvem andre – som snakket som en guddommelighet tidligere denne uka da han offentliggjorde comebacket sitt på landslaget. Gud var tilbake, sa han. Derfor må det ha kommet som en overraskelse torsdag kveld over at han ble passert av en spiller han mest ville sett på som en disippel da de var lagkamerater på Old Trafford.

Spillerbørsen i Daily Mail: Henderson 7; Wan-Bissaka 7, Lindelöf 7, Maguire 7, Shaw 7; McTominay 6, Fred 7; James 6, Fernandes 6, Rashford 6 (Pogba 46, 8); Greenwood 6

Les hele saken her.

GJENSIDIG RESPEKT: Zlatan og Pogba etter kampslutt.

The Telegraph, James Ducker:

Det var en gang for ikke altfor lenge siden da United-supporterne stilte seg i rekke for selv å pakke Paul Pogbas kofferter. De var trøtte av forsøkene på å presse frem en overgang, og lei av at han aldri levde opp til ryktet sitt på banen. Mange hadde fastslått at det var bedre for United om han var borte.

Begeret var fullt da agent Mino Raiola i desember fastslo at klienten sin fortsatt ville bort. Hva fremtiden nå bringer for Pogba er uklart, men det er tvilsomt om like mange vil haste med å sende ham på dør nå.

Den franske midtbanespilleren spilte noe av sin beste fotball i United-drakten før skaden sin (i februar), men brukte bare tre minutter på å snu torsdagens kamp. (…)

Det var imidlertid Victor Lindelöf som la grunnlaget for seieren, med tre avgjørende brytninger, inkludert en superb glidtakling til å stoppe Milan og redde Bruno Fernandes i 35. minutt.

Les hele saken her.

Powered by Labrador CMS