– United på sitt heldigste

«Heldige United» og «Chelsea i en annen liga» eller «vendepunktet?» Les hva avisene skriver her.

Her er noe av det engelske aviser skriver om søndagens kamp mellom United og Chelsea.

The Times, James Ducker:

Louis van Gaal har snakket om at United trenger det han har kalt et «Juventus-øyeblikk». Akkurat som denne sesongen på Old Trafford så fikk Van Gaal en trøblete start i Bayern München før de så slo Juventus 4-1 i Torino, noe som snudde opp ned på alt. Det var bare et Jose Mourinho-ledet Inter i Champions League-finalen som stoppet Bayern fra å ta The Treble den sesongen.

Van Persie mål mot Chelsea

Etter å ikke ha scoret ett eneste mål etter 62. minutt i noen av sine første åtte kamper denne sesongen, har United nå scoret mål i sluttminuttene i to strake kamper.

Daily Mail, Martin Samuel:

De feiret som om det var vendepunktet, en ny scoring i siste minutt og United er tilbake på sitt beste. Glem det. De var heldige. Et mål etter kaos i boksen fire minutter på overtid etter et omdiskutert frispark.

“United på sitt beste? Glem det. Heller United på sitt heldigste.”

Martin Samuel, Daily Mail

Etter et rødt kort som definitivit ikke skulle vært et rødt kort og etter at Chelsea ble snytt for en straffe som blir mer og mer straffe hver gang man ser hendelsen på ny. Dette var ikke United på sitt beste, men kanskje på sitt mest heldige. (…) Chelsea ble trolig snytt for denne seieren. (…) En 1-0-seier til Chelsea ville vært rett resultat.

Daily Mails spillerbørs: De Gea 6.5, Rafael 6, Smalling 7, Rojo 7, Shaw 6.5, Blind 6, Januzaj 5.5, Fellaini 6.5, Mata 4.5 (Wilson 65 – 6), Di Maria 7, Van Persie 7

The Telegraph, Mark Ogden:

Har saken “Fem ting vi lærte fra kampen”, og har følgende om United.

rojo55

* Chelsea fikk det beste ut av Mata-dealen. Vi vet nå hvorfor Jose Mourinho og Chelsea ikke bekymret seg over å selge Juan Mata for 37,1 millioner. Jo, Mata har noen deilige touch og jobber beundringsverdig hardt, men sluttproduktetet er for dårlig og spesielt mot de beste. Spanjolen hadde scoret åtte mål på 22 kamper for United før denne kampen, men de er alle kommet mot ligaens svakere lag. Han gjorde lite mot City og Liverpool forrige sesong, og mot Chelsea søndag gjorde han igjen lite ut av seg.

* United savner Rooney sårt.(…) Det har vært en debatt over hvor viktig Rooney er for dette United-laget, men mot Chelsea så var arbeidsmoralen og vinnerviljen hans sårt savnet, siden Mata ikke kan gi United det man tar for gitt fra Rooney. Det vil være en enorm overraskelse om han ikke går rett inn igjen som kaptein mot Manchester City neste helg.

Manchester Evening News, Stuart Mathieson:

Litt overraskende børs, kanskje.

Mathieson gir en 8er til De Gea og Adnan Januzaj.

Rafael, Smalling, Shaw og Fellaini får 7, mens Van Persie, Mata, Di Maria, Blind og Rojo får med seg en 6er fra kampen.

The Sun, Neil Custis:

Custis spør også om dette var vendepunktet, men skriver også om Robin van Persie.

Det ble stilt spørsmål rundt van Persies posisjon i laget før denne kampen. Jeg spurte selv United-fansen via twitter fredag om RvP var ferdig som absolutt toppspiss, og 90 prosent var enige. Det siste halvannet året har vi heller ikke sett noe fra spissen som scoret 30 mål i sin første sesong i klubben. Han virket uinteressert under David Moyes, og har ikke sett mye bedre ut denne sesongen. Van Gaal har sagt at han har spilt bra, men uten å få belønningen for det, men problemet er at han ikke har virket klinisk foran mål. Selv ikke i denne kampen gjorde han det. (…) Gode spisser lar seg likevel ikke prege av en bom. De fortsetter med tro på at de vil få en ny sjanse, og at målet kommer da.