Mitt lag mot: Liverpool

Ansvarlig redaktør har tatt ut et lag han ikke tror Van Gaal kommer til å velge.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, tar ut en mulig førsteelleveren foran hver United-kamp.

Merk at dette ikke er basert på inside informasjon, men kun er ment som et utgangspunkt for diskusjon.

De som er ute, ifølge Van Gaal:

Di Maria, Blind, Smalling og Shaw.

De sikre:

Manchester United Team Group Photocall

Midtstopper: Marcos Rojo

Venstreback: Ashley Young

Sentral midtbane: Michael Carrick

10er: Wayne Rooney

Spiss: Robin van Persie

Min lite trolige drøm:

* At Rafael går inn på høyrebacken.

Brassen var tilbake på trening igjen for tre uker siden, men har ikke vært blant de 18 etter det. Selv om Antonio Valenia har sine styrker (og svakheter) så venter jeg veldig på at Rafael blir klar igjen. Han løser som oftest backrollen til mer enn bestått, og er flinkere enn Valencia til å kombinere offensivt hvis han får tillatelse til det. Han har også atskillig flere strenger enn Valencia å spille på der, både i finteregister og innleggs-kvalitet.

* At Phil Jones er klar igjen for en midtstopper-jobb.

Manchester United v Los Angeles Galaxy

Evans har spilt med lav selvtillit etter MK Dons-kampen, og jeg synes heller ikke spillet mot Southampton var betryggende. Paddy McNairs svake kamp hjalp heller ikke på selvtilliten, og det vil være litt gambling å sette én av dem utpå fra start mot Liverpool. Da håper jeg at Jones er klar igjen – akkurat som Rojo ble det på 1-2-3 etter sin skulderskade – altså at beinet er hvilt i form, og at han kan gå rett inn.

Hvis Jones ikke blir klar, noe han trolig ikke er, så er Jonny Evans det beste alternativet. Hans rutine foretrekkes fremfor en McNair med litt laber selvtillit etter sistHan må få tid til å komme seg helt over den.

Så mener jeg at Liverpool har vist svakheter på begge backposisjoner denne sesongen, og at de bør angripes med to rene kantspillere. Med tempo.

* Det betyr, kanskje kontroversielt, Adnan Januzaj og Antonio Valencia på hver sin kant.

Kombinasjonen Rafael/Valencia er velkjent og har fungert ved mang en anledning tidligere. Valencia er enkel i sitt finte- og innleggs-register, men har tempo og kraft til å straffe Liverpool. Januzaj har det samme, selv om vi har sett lite til det. Januzaj var imidlertid ok hjemme mot Chelsea, og jeg ser ham gjerne fra start også i denne.

Det betyr at Juan Mata forsvinner ut.

Mata er litt enten eller, men jeg vil fortrekke om at vi går for tempo og stort register på kantspillerne våre. Mata har et stort register, men er ikke en kantspiller slik jeg ønsker det i denne kampen.

* Sentralt ville jeg ofret Marouane Fellaini til fordel for Ander Herrera.

Manchester United Team Group Photocall

Å bruke en aggressiv og offensiv Herrera, som er ekstremt flink til å presse frem feil hos motstanderen og vinne ballen, kan også være et godt grep mot et Liverpool med skrantende selvtillit.

Januzaj har også blitt ganske så bra i den defensive jobbingen de siste månedene, og Antonio Valencia vet man alltid hva man får fra, så jeg hadde vært ganske komfortabel med disse spillerne fire (fem) på midtbanen.

Men hva tror jeg Van Gaal velger?

Firebackslinje eller trebackslinje?

Jeg aner ikke.

Han har vært glad i trebackslinje mot de «antatt beste» tidligere, og han påpekte jo også etter den elendige prestasjonen i Southampton at de hadde trent strålende hele uka. Sånn sett vil jeg ikke bli overrasket over tre mann bak. Vi slo også Liverpool med det i sommer.

Samtidig ønsker jeg altså her en mer tradisjonel firebackslinje, med to klare kantspillere som hele tiden kan angripe Liverpool.

Skal Rafael virkelig gå rett fra «intet» og rett inn på laget? Tvilsomt.

carrick33

Jeg blir også overrasket om Fellaini forsvinner ut, og forventer vel at gutta som hadde trent såpass bra den siste uka før Southampton – og også spilte på midtbanen i de to seirene mot Hull og Stoke – får fornyet tillit.

Det betyr at «mitt lag» og «Van Gaals trolige lag» skiller klart:

Mitt lag: De Gea – Rafael, Jones, Rojo, Young – Valencia, Herrera, Carrick, Januzaj – Rooney – Van Persie

Van Gaals trolige: De Gea – Valencia, Evans, Rojo, Young – Herrera, Fellaini, Carrick, Mata – Rooney – Van Persie

(Med trebackslinje dyttes Carrick tilbake, men det blir de samme 11)

Hva tenker du? Skriv din mening i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS