Kunstgress i Moskva

Uvant underlag, men SAF bekymrer seg ikke.

Publisert Sist oppdatert

Under kveldens trening på Luzhniki Stadion må United-spillerne legge litt ekstra vekt på å tilvenne seg et uvant underlag. Åstedet for onsdagens gruppespillkamp mot CSKA Moskva, er nemlig utstyrt med kunstgress.

Det var ikke tilfelle da rødtrøyene på samme sted for 17 måneder siden beseiret Chelsea i Champions League-finalen. Da var kunstgresset på den russiske nasjonalarenaen for en stakket stund byttet ut med naturgress. Årsaken til at underlaget ble skiftet ut den gang og ikke nå, er ganske enkelt at UEFAs regelverk tillater kunstgresspill i europacupturneringer, men bare opp til og med semifinalenivå.

At laget hans må spille en viktig gruppespillkamp på kunstig dekke, bekymrer imidlertid ikke Sir Alex Ferguson.

– Jeg har ingen problemer med banen i Moskva, sier han til Sky Sports.

– For mange år siden, da både Luton og QPR hadde kunstgress på sine arenaer, gjorde vi det bestandig godt mot dem. Og det var i en tid hvor kunstgressbanene ikke var spesielt gode å spille på. Underlaget i Moskva er noe helt annet og langt bedre.

– Jeg så CSKA forrige kamp i gruppespillet og merket meg ikke noen problemer i det hele tatt. Underlaget innbyr til pasningsspill, og vi har gode pasningsleggere, avslutter en ubekymret Sir Alex.

Hva tror du, vil underlaget kunne få avgjørende betydning for kamputfallet? Logg inn og kommentér!

Powered by Labrador CMS